ΒΟΛΕΪ

Δύο ρεβάνς για ισάριθμες ευρωπαϊκές κούπες δίνει ο Ολυμπιακός

Δύο ρεβάνς για ισάριθμες ευρωπαϊκές κούπες δίνει ο Ολυμπιακός

Τα τμήματα βόλεϊ ανδρών και γυναικών του Ολυμπιακού διεκδικούν την Τετάρτη (11/4) ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, στις ρεβάνς με Ραβένα (20:30) και Μπούρσα (18:00), σε ΣΕΦ και Τουρκία αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-1 σετ από την Ραβένα στον πρώτο τελικό του Challenge Cup στην Ιταλία και το βράδυ της Τετάρτης (11/4, 20:30) καλείται να κάνει την ανατροπή στη ρεβάνς του ΣΕΦ, στην 5η συνολικά παρουσία του σε ευρωπαϊκό τελικό.

Οι "ερυθρόλευκοι" χρειάζονται νίκη με "καθαρό" σκορ (3-0, 3-1) για να στείλουν τον τελικό στο "χρυσό" σετ, όπου θα κριθεί το τρόπαιο. Στην προσπάθεια τους αυτή θα έχουν στο πλευρό τους χιλιάδες οπαδούς της ομάδας, που αναμένεται να δώσουν βροντερό παρών στις κερκίδες του ΣΕΦ.

Παρουσία του προέδρου Μιχάλη Κουντούρη, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης η προετοιμασία των Πειραιωτών ενόψει της ρεβάνς, με τον Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ να μην αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και να υπολογίζει στις υπηρεσίες όλων των παικτών του.

Αναλυτικά η αποστολή των "ερυθρολεύκων" αποτελείται από τους: Κώστα Χριστοφιδέλη, Γιάννη Ρουμελιωτάκη, Νίκο Ζουπάνη, Μίκο Οϊβάνεν, Κώστα Στιβαχτή, Γιώργο Στεφάνου, Γιώργο Πετρέα, Μάρκους Μπέμε, Άκη Δαρίδη, Ανδρέα Ανδρεάδη, Φαμπιάν Ντρζίζγκα, Παρασκευά Τσέλιο, Τόντορ Αλεξίεφ, Γερούν Ράουβερντικ.

VOLLEY LEAGUE /  ÏÓÖÐ - ÊÇÖÉÓÉÁ.  (Eurokinissi Sports - ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ)
VOLLEY LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÊÇÖÉÓÉÁ. (Eurokinissi Sports - ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

"Όσον αφορά το πρώτο παιχνίδι, στα κρίσιμα σημεία κάναμε λάθη, χάσαμε πόντους και αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να διορθώσουμε. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα τόσο τακτικά όσο και τεχνικά.

Ατομικά πρέπει να αποδώσουμε καλύτερα, όπως έχουμε δείξει ότι μπορούμε όλη τη χρονιά και τακτικά πρέπει να περιορίσουμε τη Ραβένα κάτι που επίσης μπορούμε να κάνουμε", τόνισε μεταξύ άλλων ο Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ, ενώ ο αρχηγός Κώστας Χριστοφιδέλης υποστήριξε πως "δεν ξέρω αν είναι ο τελευταίος μου ευρωπαϊκός αγώνας ή όχι, αλλά θέλω να ζήσω τη στιγμή και να δώσω το 100% για να βοηθήσω τα μέγιστα την ομάδα μου".

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Με τελικό προορισμό την Προύσα αναχώρησε την Τετάρτη (11/4, 18:00) η αποστολή της ομάδας βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού ενόψει του δεύτερου τελικού του CEV Challenge Cup με αντίπαλο την Μπούρσα.

Έχοντας φτάσει και φέτος για δεύτερη διαδοχική σεζόν στον τελικό προορισμό, αποκλείοντας τις Λογκρόνιο, Ταργκοβίστε, Πφέφιγκεν και Κρασνοντάρ, οι "ερυθρόλευκες" διασταυρώνουν τα "ξίφη" τους με την κάτοχο του τίτλου, Μπούρσα σε μια επανάληψη του περσινού τελικού του CEV Challenge Cup.

Στο πρώτο παιχνίδι οι Τουρκάλες επικράτησαν με 3-2 σετ και στη ρεβάνς της Προύσας οι "ερυθρόλευκες" θέλουν νίκη με "καθαρό" σκορ (3-0, 3-1) για να κατακτήσουν το τρόπαιο, ενώ στο ενδεχόμενο επικράτησης με 3-2, ο τίτλος θα παιχτεί στο "χρυσό σετ".

Η προετοιμασία των κοριτσιών του Ολυμπιακού συνεχίστηκε το βράδυ της Τρίτης (10/4), στο γήπεδο που θα διεξαχθεί ο τελικός και περιελάμβανε βίντεο με τακτική. Με εξαίρεση τις Κατερίνα Ζακχαίου και τη Μαρία Νομικού που δεν ταξίδεψαν στην Τουρκία, ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς δεν αντιμετωπίζει άλλα αγωνιστικά προβλήματα.

Την αποστολή για τον μεγάλο τελικό του CEV Challenge Cup αποτελούν οι: Κατερίνα Γιώτα, Τζίνα Λαμπρούση, Κωνσταντίνα Βλαχάκη, Αρέτα Κονόμη, Ειρήνη Κοκκινάκη, Στέλλα Χριστοδούλου, Σάσκια Χίπε, Χαρά Παπαδοπούλου, Γιάνα Φραντζίσκα Πολ, Στέφανι Νιεμέρ, Αλίκη Κωνσταντινίδου, Έλενα Μιλεντίγεβιτς.

"Ειδικά αυτή τη σεζόν, έχουμε παίξει κάποια σημαντικά παιχνίδια λίγο καλύτερα εκτός έδρας από ότι στην έδρα μας. Αυτό είναι λίγο περίεργο, αλλά πιστεύω ότι αύριο θα αγωνιστούμε με το λιγότερο άγχος για την ομάδα μας και σίγουρα έχουμε τις πιθανότητές μας", υποστήριξε ο Σέρβος τεχνικός ενώ η Κατερίνα Γιώτα από την πλευρά της υποστήριξε πως "είμαστε πολύ χαρούμενες που βρισκόμαστε εδώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε γι' αυτό το τρόπαιο.

Και εγώ πιστεύω ότι η Μπούρσα πήρε ένα καλό αποτέλεσμα στο προηγούμενο παιχνίδι, αλλά θα παλέψουμε για κάθε πόντο και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε".'

Δύο ρεβάνς για ισάριθμες ευρωπαϊκές κούπες δίνει ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το "ευχαριστώ" στην ΚΑΕ Ολυμπιακός και στους Αγγελόπουλους
Μπενίτεθ: "Πρέπει να παίξουμε καλύτερα τόσο τακτικά όσο και τεχνικά"
Κοβάτσεβιτς: "Έχουμε παίξει καλύτερα εκτός έδρας σε σχέση με εντός"
Οι μεταδόσεις των Μπούρσα - Ολυμπιακός και Ολυμπιακός - Ραβένα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ