ΒΟΛΕΪ

Δρίκος: "Υπερήφανος για τους παίκτες μου"

Δρίκος: "Υπερήφανος για τους παίκτες μου"
2016 FIVB

Απόλυτα ικανοποιημένος για την εικόνα της Εθνικής ομάδας βόλεϊ ανδρών μέχρι τώρα εμφανίστηκε ο Σωτήρης Δρίκος στη συνέντευξη Τύπου για το Final-4 του 3ου γκρουπ του World League.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (29/6) το μεσημέρι η συνέντευξη Τύπου για το Final-4 του 3ου γκρουπ του World League 2016 παρουσία των προπονητών των τεσσάρων φιναλίστ ομάδων (Γερμανίας, Κινεζικής Ταϊπέι, Σλοβενίας και της Ελλάδας).

Ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής, Σωτήρης Δρίκος στην τοποθέτησή του είπε: «Είμαστε ευχαριστημένοι από την παρουσία μας στο Final-4. Πέρυσι χάσαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στην τελική φάση στο τελευταίο ματς με την Κίνα. Εξαιτίας τραυματισμών στο αρχικό στάδιο της προετοιμασίας μας αλλά και απουσιών λόγω των τραυματισμών παικτών από την αγωνιστική σεζον στις ομάδες, είχαμε μια πολύ δύσκολη αποστολή κατά τη διάρκεια των ομίλων αλλά τα καταφέραμε και είμαστε περήφανοι για αυτό. Είμαι προσωπικά υπερήφανος για τους παίκτες μου και την σπουδαία προσπάθειά τους κατά τη διάρκεια των τουρνουά» και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι η Σλοβενία και η Γερμανία είναι δυο ομάδες με υψηλότερη θέση στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια κατάταξη και αυτός είναι ο βασικός λόγος, που χωρίς αμφιβολία είναι από τα φαβορί στους δυο ημιτελικούς. Το βόλεϊ ωστόσο είναι απρόβλεπτο και όλοι όσοι βρίσκονται στο Final-4 ελπιζουν στην καλύτερη δυνατή εμφάνιση και το αποτέλεσμα. Για εμάς κάθε βήμα από αυτό που είμαστε τώρα θα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Δεν είμαι πεσιμιστή, δεν είμαι οπτιμιστής αλλά προσπαθώ να είμαι ορθολογιστής. Γι’αυτό πρέπει να συγκεντρωθούμε και να παίξουμε κόντρα σε μια δυνατή ομάδα όπως είναι η Σλοβενία. Είναι πολύ δύσκολο να τους νικήσουμε δυο φορές σε μια εβδομάδα αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον».

Ο... αντίπαλος προπονητής την Παρασκευή (1/7) το βράδυ και ομοσπονδιακός της Σλοβενίας, Αντρέα Τζιάνι σημείωσε: «Είναι η πρώτη φορά που η Σλοβενία παίζει στο World League, οπότε είμαστε ικανοποιημένοι που έχουμε φτάσει εδώ. Φυσικά θέλουμε να προχωρήσουμε στον τελικό, αλλά η Ελλάδα είναι ένας καλός αντίπαλος. Παρότι είχαμε μια μεγάλη εμπειρία στο World League, δεν βοηθά τους παίκτες μου να διαχειριστούν κρίσιμες καταστάσεις».

Ο τεχνικός της Κινεζικής Ταϊπέι, Κε-Τσου-Τσεν που ζει... το όνειρό του μαζί με την ομάδα του, σχολίασε: «Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία μας. Οι παίκτες μου θα απολαύσουν τα παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε να τα δώσουμε όλα».

Τέλος, ως οικοδεσπότης του Final-4, ο τεχνικός της Εθνικής Γερμανίας Βιτάλ Χέινεν είπε: «Είμαστε η πιο έξυπνη ομάδα εδώ και τοποθετούμαστε ως η καλύτερη ένατι της Σλοβενίας και της Ελλάδας. Θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό. Το καλό σερβίς θα είναι το ‘κλειδί’ κόντρα στην Κινεζική Ταϊπέι. Θεωρώ ότι η Σλοβενία είναι το φαβορί στην Φρανκφούρτη αλλά όλα είναι πιθανά σε ένα παιχνίδι».

Πριν από το κομμάτι των συνεντεύξεων των προπονητών, στο χώρο του ξενοδοχείου όπου διαμένουν οι ομάδες έγινε και η φωτογράφιση με την επίσημη μπάλα των αγώνων. Στη φωτό από αριστερά ο προπονητής της Κινεζικής Ταϊπέι Κε-Τσου-Τσεν, ο τεχνικός της Σλοβενίας, Αντρέα Τζιάνι, ο κόουτς της Γερμανίας, Βιτάλ Χέινεν και δίπλα του ο Έλληνας τεχνικός, Σωτήρης Δρίκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ