ΒΟΛΕΪ

Δρίκος: "Tο Όσκαρ, τη Γιουροβίζιον και όποιο άλλο βραβείο… αμέσως"

Δρίκος: "Tο Όσκαρ, τη Γιουροβίζιον και όποιο άλλο βραβείο… αμέσως"

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας βόλεϊ, Σωτήρης Δρίκος φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και μίλησε για τη νίκη επί της Σλοβακίας.

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας βόλεϊ, Σωτήρης Δρίκος φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Πάμε αποδυτήρια», με τους Θανάση Βορίση και Χρήστο Τσάλτα.

Για τη νίκη επί της Σλοβακίας: " Τα συγχαρητήρια ανήκουν στους παίκτες. Η Σλοβακία ήταν πολύ καλή, έπαιζε χωρίς λάθη, είχε πολύ καλό σερβίς, ήταν πολύ καλή στην υποδοχή και πάνω στο φιλέ. Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά της στα πρώτα δύο σετ και αν συνέχιζε έτσι και δεν αντιδρούσαμε, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για εμάς. Μετά το δεύτερο χαμένο σετ βρήκαμε ρυθμό, δείξαμε ηρεμία, ανωτερότητα και φτάσαμε εύκολα στην κατάκτηση των τριών σετ. Η ομορφιά στο βόλεϊ είναι ότι ο περιστασιακός νικητής, δηλαδή αυτός του ενός σετ, δεν είναι ο νικητής του αγώνα. Για αυτό πρέπει να κερδίζεις συνέχεια".

Για τις αυξομειώσεις στην απόδοση της ομάδας: " Στο βόλεϊ παίζουν δύο ομάδες. Για εμάς γενικά ήταν μία δύσκολη κατάσταση με τον τραυματισμό του Τζούριτς, πριν από λίγο καιρό, καθώς είχαμε μία ομάδα δομημένη και η απουσία του μας μπέρδεψε. Προσπαθούσαμε από σετ σε σετ να βρούμε την αγωνιστική μας ταυτότητα. Όταν μπήκε ξανά ο Δημήτρης είχαμε να κάνουμε την ίδια διαδρομή, αλλά από την αντίθετη πλευρά. Μακάρι κόντρα στην Κίνα να είμαστε υγιείς και να βρούμε από νωρίς το ρυθμό μας".

Για τον αγώνα με την Κίνα: " Προφανώς και παίζει ρόλο η κούραση, αλλά όλοι ξέρουν ότι η τελευταία ημέρα ενός τουρνουά είναι η πιο σημαντική. Είναι η ημέρα που ξεχωρίζουν οι πολύ καλοί αθλητές, που αναδεικνύονται οι ήρωες και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την Κυριακή. Ξέρετε στην Ελλάδα δεν έχουμε υπομονή και θέλουμε το Όσκαρ, την Γιουροβίζιον και όποιο άλλο βραβείο υπάρχει αμέσως. Αυτό δε γίνεται. Εμείς έπειτα από δέκα χρόνια αποχής θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, θα είμαστε ορθολογιστές και αν όλα πάνε καλά θα κερδίσουμε".

Για τις αντιπάλους της εθνικής: " Παίζουμε με ομάδες που εκφράζουν διαφορετικές σχολές. Το Μεξικό τη λατινοαμερικάνικη, αφού είναι μία ομάδα λίγο… μπρουτάλ, με καλές ατομικές ικανότητες. Η Σλοβακία παίζει ανατολικό βόλεϊ με ψηλά κορμιά, δυνατά χτυπήματα και μεγάλη ταχύτητα. Η Κίνα από την πλευράς της, προσπαθεί να πλησιάσει το δυτικό τρόπο, είναι πιο τεχνικό το παιχνίδι της, αλλά βάζει και ταχύτητα.

Όπως είναι κατανοητό είναι διαφορετικός ο βαθμός δυσκολίας και αυτό το διαπιστώνουμε μέσα στα παιχνίδια. Οι ομάδες βάζουν πολλά ερωτήματα τακτικής στα παιχνίδια και εκεί παίζουμε με τις πιθανότητες. Αυτό είναι κάτι που δεν το καταλαβαίνει ο κόσμος.

Πάντως, σε όλες τις σχολές μπορείς να προσαρμοστείς, καμία από αυτές δεν είναι κόντρα στη νοοτροπία της δικής μας ομάδας ή κόντρα στην τακτική μας. Αυτή που είναι πιο κοντά στο δικό μας τρόπο παιχνιδιού είναι η Σλοβακία, μια και εμείς προσπαθούμε να συνδυάσουμε την ταχύτητα με το μπόι κάποιων παιδιών. Επίσης, θέλουμε να έχουμε και βάθος με νέα παιδιά και είναι κέρδος για εμάς το κάθε τι που θα καταφέρουμε".

Για τη στήριξη του κόσμου: " Όσο περνούσε η ώρα, τόσο περισσότερο μάς στήριζε ο κόσμος. Βέβαια ο κόσμος δεν μπορεί να κερδίσει μόνος του, αλλά και η ομάδα κάποιες στιγμές χρειάζεται μία ώθηση, που τη δίνει ο κόσμος. Την Κυριακή περιμένουμε τον κόσμο στο γήπεδο, τον κόσμο που έχει δείξει ότι αγαπάει πολύ το βόλεϊ και την εθνική. Και αυτό φαίνεται και στο δρόμο, τις προπονήσεις και το ξενοδοχείο. Ξέρετε οι αθλητές του βόλεϊ δεν είναι εκατομμυριούχοι και είναι καλό να εισπράττουν αυτή την αγάπη και την αναγνώριση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ