ΒΟΛΕΪ

Δρίκος: "Σημαντική η απουσία του Τζούριτς"

Δρίκος: "Σημαντική η απουσία του Τζούριτς"

Η απουσία του Γιώργου Στεφάνου, αλλά πολύ περισσότερο του Δημήτρη Τζούριτς, που ήταν της τελευταίας στιγμής, είναι τα κυρίαρχα ζητήματα της Εθνικής, που βρίσκεται στο Μεξικό προκειμένου να ριχτεί την Παρασκευή (12/6) στη μάχη του Παγκοσμίου Λιγκ, μετά από δέκα χρόνια απουσίας.

Ο Κώστας Ταμπουρατζής θα αντικαταστήσει τον Γιώργο Στεφάνου που έχει ενοχλήσεις στον αυχένα και ο Απόστολος Αρμενάκης τον Δημήτρης Τζούριτς, με τους δυο παίκτες να γνωρίζουν καλά τη θέση, όπου αγωνίζονται στην Κηφισιά και στην ιταλική Αλεσάνο αντίστοιχα. Οι απόντες έμειναν στη Θεσσαλονίκη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ: Στέφανος Λεμονίδης

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Σωτήρης Δρίκος δήλωσε για τις δυο απουσίες:

"Ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, η απουσία του Τζούριτς είναι σημαντική. Μιλάμε για τον αρχηγό μας, έναν από τους καλύτερους διαγώνιους στον κόσμο. Πιστεύω όμως ότι τα υπόλοιπα παιδιά θα ξεπεράσουν τους εαυτούς τους για να καλύψουν το κενό τους.

Έχω εξάλλου εμπιστοσύνη στον Αρμενάκη, που σε σχετική λίστα της Α2 Ιταλίας, ήταν ο καλύτερος ακραίος της κατηγορίας, σε επίθεση, σερβίς, μπλοκ. Έχουμε και τον Παλέντζα που είναι νέος και ενθουσιώδης και έπαιξε αρκετά στα φιλικά ματς.

Την απουσία του Στεφάνου εξάλλου τη γνωρίζαμε εδώ και καιρό, για αυτό και είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι. Ο Κώστας μπορεί να έχει λίγες συμμετοχές στην Εθνική, έχει όμως εμπειρία και ως ομοσπονδιακός προπονητής του μπιτς βόλει διαθέτει διεθνείς παραστάσεις. Δεν θα έχει πρόβλημα".

Για το στόχο της Εθνικής:

"Θεωρητικά το Μεξικό είναι ο πιο αδύναμος αντίπαλος, αλλά μη ξεχνάμε ότι είναι γηπεδούχο και θα παίξουμε την πρώτη μέρα, πριν καλά καλά προσαρμοσθούμε και ξεπεράσουμε το τζετ λανγκ. Θα δούμε εξάλλου και την Κίνα και τη Σλοβακία δια ζώσης. Δεν θέλω να μπω σε βαθμοθηρική συζήτηση γιατί το τουρνουά έχει τρία ματς και άλλα τόσα θα παίξουμε στη Θεσσαλονίκη. Είναι μαραθώνιος και δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα από τον πρώτο αγώνα".

Ο Κώστας Ταμπουρατζής μας είπε:

"Με τον Τζούριτς ήταν πιο εύκολα τα πράγματα, καθώς φτάσαμε σε αποτελεσματικότητα 65% στην αλλαγή. Την είχαμε σχεδόν σίγουρη. Τώρα όλοι πρέπει να ανεβάσουμε την απόδοση μας στο μπλοκ, την υποδοχή, το σερβίς για να καλύψουμε το κενό του. Υπάρχουν εξάλλου και οι Αρμενάκης, Παλέντζας που θα αντεπεξέλθουν με τον καλύτερο τρόπο στις δυσκολίες του τουρνουά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ