ΒΟΛΕΪ

Δρίκος: "Μπορούμε να τα καταφέρουμε"

Δρίκος: "Μπορούμε να τα καταφέρουμε"

Για το αυριανό (1/10) παιχνίδι της Εθνικής Ανδρών με την Ισπανία στο Λας Πάλμας, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017, τοποθετήθηκαν ο Σωτήρης Δρίκος και ο Δημήτρης Τζούριτς.

Για το αυριανό (1/10) σημαντικότατο παιχνίδι της Εθνικής Ανδρών με την Ισπανία στο Λας Πάλμας, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017, τοποθετήθηκαν ο Σωτήρης Δρίκος και ο Δημήτρης Τζούριτς. Ο προπονητής της ελληνικής ομάδας ανέλυσε τα δεδομένα της αναμέτρησης, που θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πολωνίας:

"Η πραγματικότητα είναι ότι είμαστε λίγο ταλαιπωρημένοι. αλλά το έχουμε ξεπεράσει, αφού ήρθαμε μία μέρα νωρίτερα και πρέπει να προσαρμοστούμε στις συνθήκες εδώ. Είναι εντελώς διαφορετικά τα παιχνίδια αυτά από τα δύο τριήμερα τουρνουά που είχαμε. Είναι άλλο ένα τουρνουά που έχεις τη δυνατότητα να διορθώνεις πράγματα κι άλλο ένα παιχνίδι που από την πρώτη στιγμή θα πρέπει να είσαι πάρα πολύ συγκεντρωμένος. Το σημαντικό εδώ είναι η ώρα του αγώνα, ούτε τα πριν ούτε τα μετά. Η συγκέντρωση μέσα στο ματς και σε αυτό έχουμε κάνει βήματα προόδου και έχουμε δείξει καλά δείγματα τον τελευταίο καιρό".

Για το πόσο μεγάλη πρόκληση αποτελούν οι συγκεκριμένοι αγώνες και τη σημασία αυτών, ο Σωτήρης Δρίκος ανέφερε: "Για να φτάσει εδώ η ομάδα, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει συγκεκριμένες επιλογές κι έχει ακολουθηθεί συγκεκριμένη πολιτική. Η ομάδα. ενώ το 2013 δεν αγωνίστηκε ούτε καν στο Ευρωπαϊκό Λιγκ, από το 2014 έπαιξε σε όλες τις διοργανώσεις που μπορούσε να παίξει και νομίζω ότι αυτές οι εμπειρίες που αποκτήσαμε όλοι μας με αυτή την επένδυση, μας βοήθησαν να έρθουμε εδώ. Μας βοήθησαν να διεκδικήσουμε την πρόκριση μας από την πρώτη φάση, αλλά έχουμε την δυνατότητα παρά το οριακό του πράγματος στο νοκ άουτ και μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Για το αν δίνει πλεονέκτημα στην Εθνική το ότι ο δεύτερος αγώνες θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη, σχολίασε: "Μας δίνει ένα πλεονέκτημα αλλά μην ξεχνάμε ότι το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα μεταφέρεται και επιδρά στο δεύτερο παιχνίδι. Είναι καλό να παίζεις στον δεύτερο αγώνα στο γήπεδο σου αλλά είναι καλύτερο να παίζεις στο γήπεδο σου με ένα καλό αποτέλεσμα από το πρώτο ματς".

Όσον αφορά τον αυριανό αντίπαλο, ο Σωτήρης Δρίκος τόνισε: "Με τους Ισπανούς έχουμε παίξει αρκετές φορές σε φιλικά και επίσημα τουρνουά. Είναι μία πολύ καλά δομημένη ομάδα, εκμεταλλεύεται τις τεχνικές δεξιότητες των αθλητών της, έχει έναν νεαρό διαγώνιο που στην καλή του μέρα μπορεί να κάνει μεγάλο σκορ. Από την άλλη τα σωματικά προσόντα των περιφερειακών της επιθετικών δεν είναι πολύ μεγάλα, είναι μάλλον εκεί κοντή ομάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει και πολλά".

Δεν νομίζω ότι έχουν ένα σημείο όπου είναι πολλοί ευάλωτοι οι Ισπανοί. Για να μπορέσουμε να επικρατήσουμε πρέπει να κάνουμε ένα συνολικά καλό παιχνίδι και στα δύο κομμάτια του, δηλαδή στην αλλαγή και στο μπλοκ άμυνα. Θα πρέπει επίσης να είμαστε πάνω από καλοί σε όλα, σερβίς, μπλοκ και επίθεση. Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη ορατή αδυναμία των Ισπανών ώστε να επενδύσουμε σε αυτήν.

Θα είναι παιχνίδια σχεδόν στα ίσια και οι λεπτομέρειες θα κρίνουν τη διαφορά. Θα πάμε να παίξουμε την κάθε φάση, τον κάθε πόντο, το κάθε σετ ξεχωριστά. Να σκεφτόμαστε το κάθε αγωνιστικό επεισόδιο ξέχωρα από τα υπόλοιπα".

Τζούριτς: Μόνο νίκη"

Ο αρχηγός της Εθνικής μίλησε για την πρόκληση της πρόκρισης, δηλώνοντας: "Θέλω να πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι. Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο, είχαμε πολλά ζόρια αλλά στο τέλος πήγαν όλα καλά και πλέον έχουμε το πιο δύσκολο κομμάτι μπροστά μας και θέλουμε να το τελειώσουμε καλά. Το χθεσινό ταξίδι ήταν πολύ δύσκολο. Όπως και να έχει κοιτάμε να κερδίσουμε και στα δύο παιχνίδια. Δεν κάναμε 22 ώρες ταξίδι για να χάσουμε. Εννοείται ο στόχος είναι η νίκη, να μπούμε από την αρχή του αγώνα δυνατά.

Είναι μία ομάδα που πιστεύω πως την έχουμε αλλά εξαρτάται από εμάς. Είναι θέμα ημέρας και συγκέντρωσης, ενώ πρέπει να είμαστε καλά τακτικά και σωματικά. Παίξαμε φιλικά μαζί τους αλλά δεν ήμασταν σε καλή κατάσταση και είχαμε πολλά προβλήματα. Ίσως ήταν καλύτερο που χάσαμε και τώρα θα είμαστε πιο προσεκτικοί".

Για τον διαγώνιο της Εθνικής θα είναι η δεύτερη φορά, εφόσον έρθει η πρόκριση, που θα συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μετά από αυτή του 2009, κάτι για το οποίο σημείωσε: "Είναι η τρίτη φορά που παίζω σε μπαράζ μετά το 2009, χάσαμε από Τουρκία και Βέλγιο και τώρα πιστεύω ότι ήρθε η ώρα της πρόκρισης. Στο Euro του 2009 ήταν άλλες οι εποχές, υπήρχαν παίκτες μεγάλης κλάσης που έχουν αγωνιστεί σε ευρωπαϊκά παγκόσμια πρωταθλήματα.

Η κατάσταση στην οργάνωση επίσης ήταν πολύ διαφορετική, τώρα είμαστε καθαρά μόνοι μας τα τελευταία πέντε χρόνια. Από την ψυχή μας, με την θέληση μας και την υπερηφάνεια μας παίζουμε. Το Euro είναι μεγάλο για κάθε αθλητή, το όνειρο μας είναι να πάμε παντού. Θέλω να πιστεύω ότι με τη συμμετοχή μας σε αυτό το τουρνουά θα κάνουμε μια καλή αρχή. Πέρα από τα προβλήματα που υπάρχουν πάντα κάτι κάνουμε καλό. Πρέπει να προσεχθεί αυτή η ομάδα, γιατί είναι μια γενιά με καλούς παίκτες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ