ΒΟΛΕΪ

Δρίκος: "Ήμασταν όλοι για έναν και ένας για όλους"

Δρίκος: "Ήμασταν όλοι για έναν και ένας για όλους"

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής βόλεϊ, Σωτήρης Δρίκος, στάθηκε στην ομαδικότητα και τη συγκέντρωση των παικτών του, ενώ ο αρχηγός, Δημήτρης Τζούριτς, εξέφρασε την πίστη του ότι θα βγει κάτι καλό φέτος για την ελληνική ομάδα.

Μετά από το πέρας της αναμέτρησης με την Ουκρανία και τη νίκη της Εθνικής βόλεϊ ανδρών με 3-2 σετ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σωτήρης Δρίκος, στάθηκε στην ομαδικότητα και τη συγκέντρωση της Εθνικής ομάδας ενώ ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Δημήτρης Τζούριτς εξέφρασε την πίστη του ότι θα βγει κάτι καλό φέτος για την ελληνική ομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας προπονητής σημείωσε: "Τα θετικά του παιχνιδιού ήταν ότι ήμασταν καλοί στην τακτική. Τα παιδιά σταθήκανε πολύ σωστά και στα πέντε σετ του παιχνιδιού, ενώ στα δύο σετ που χάσαμε ήταν καθοριστικά τα φλοτ σέρβις του Μπογκατίροφ και δεν καταφέραμε να αντιδράσουμε γρήγορα και σ’ αυτού του είδους τα παιχνίδια όπου οι ομάδες είναι κοντά σε δυναμικότητα οι μικρές λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά. Ήμασταν μπροστά στο σκορ στο τρίτο και στο τέταρτο σετ και χάσαμε και τα δύο στον πόντο αλλά είναι σημαντικότερο ότι κρατήσαμε ηρεμία και συγκέντρωση στο 5ο σετ και μπορέσαμε και πήραν γρήγορα τη διαφορά και το πήραμε σχετικά εύκολα".

Απαντώντας για το σημείο που βρίσκεται η Εθνική ενόψει της πρόκρισης, ο Σωτήρης Δρίκος ανέφερε: "Θέλω να πω το εξής: ο όμιλος στον οποίο αγωνιζόμαστε είναι πολύ δύσκολος. Ουσιαστικά οι ομάδες χωρίζονται σε γκρουπ των 6 και η κληρωτίδα βγάζει μια ομάδα. Και στον όμιλο μας βγήκε το Βέλγιο που είναι η καλύτερη του πρώτου γκρουπ κι από το τρίτο πήραμε την Ουκρανία που είναι επίσης η καλύτερη, επομένως ο όμιλος μας είναι πολύ δύσκολος, ενώ υπάρχουν κάποιοι όμιλοι που είναι πιο βατοί. Σ’ αυτόν είμαστε όμως και σ’ αυτόν θα παλέψουμε. Έχουμε μπροστά μας το τουρνουά στο Βέλγιο και ξεκινάμε με το ματς κόντρα στους Μολδαβούς που θα μας βοηθήσει να προσαρμοστούμε στο γήπεδο, χωρίς να θεωρήσουμε όμως ότι είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Και μετά πρέπει να συγκεντρωθούμε σε δύο «τελικούς» και να ξέρετε ότι αν δεν κερδίσεις την τελευταία μπάλα του τουρνουά δεν προκρίνεσαι".

Σε ερώτηση για την τοποθέτησή του " πως όταν χρειαστεί ο Τζούριτς θα βγάλει το κάρο από τη λάσπη…", απάντησε: "Προφανώς το έβγαλε! Ο Μήτσος είναι ο ηγέτης της ομάδας και νομίζω ότι το έκανε και με το παραπάνω. Ήταν πολύ ομαδικός, βοήθησε πολύ τους συμπαίκτες του, στήριξε την ομάδα στις καλές και στις κακές στιγμές. Ήμασταν όλοι για έναν και ένας για όλους κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό".

Τέλος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε και την ακόλουθη τοποθέτηση: "Χωρίς να θέλω να μπω σε ξένα χωράφια, θα ήθελα να αναφέρω ένα πρόβλημα που υπάρχει στο βόλεϊ, στο μπάσκετ, αλλά και στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Η Εθνική βόλεϊ γυναικών έχασε ένα παιχνίδι και έλειπε μία παίκτρια που αγωνίστηκε στο σωματείο της την προηγούμενη ημέρα. Δεν ξέρω ποιος φταίει αλλά είναι μία κατάσταση που δεν βοηθάει τον ελληνικό αθλητισμό. Κάνουν οι Ομοσπονδίες μεγάλη προσπάθεια να έχουν οι αθλητές και οι αθλήτριες διεθνή συμμετοχή με λεφτά του ελληνικού λαού. Νομίζω ότι η ελάχιστη ανταμοιβή προς τη χώρα και τους ανθρώπους της, όταν είναι σε θέση να αγωνιστούν, να σέβονται αυτά που τους προσφέρονται".

Τζούριτς: "Το θέλουμε πάρα πολύ"

Ο αρχηχός της Εθνικής, Δημήτρης Τζούριτς, ανέφερε: "Προσωπική μου γνώμη είναι ότι μπορούσαμε να νικήσουμε και με καλύτερο σκορ. Σημασία όμως έχει ότι πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη. Όπως βλέπετε κάθε μέρα παίζουμε και καλύτερα. Στόχος μας σίγουρα είναι να περάσουμε αλλά να ξέρετε ότι και να γίνει είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα, μπράβο σε όλους γιατί δουλεύουμε πολύ. Δεν το λέω σαν δικαιολογία αλλά ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Ήμασταν μόνοι μας και γι'αυτό το θέλουμε πολύ και ελπίζω να τα καταφέρουμε. Κάθε πόντος μας πονάει, το βλέπετε και από τις αντιδράσεις μας".

Για το τουρνουά του Βελγίου σημείωσε: "Τώρα έχουμε 3-4 μέρες να συγκεντρωθούμε και να ξεκουραστούμε. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, θα είναι δύσκολο αλλά δεν τους φοβόμαστε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε ματς είμαστε καλύτεροι και στο Βέλγιο θα είμαστε καλύτεροι. Το θέλουμε πάρα πολύ και με τόσα ζόρια που τραβήξαμε όλοι μαζί μόνοι μας και όταν λέω μόνοι μας το εννοώ, θεωρώ ότι ο Θεός θα είναι δίπλα μας".

Για την προσωπική του εμφάνιση, είπε: "Προτιμούσα να νικήσουμε 3-0 και να έχω 5 πόντους, να μην έπαιζα και καθόλου. Προτιμούσα ειλικρινά να ήμασταν από νωρίς στο ξενοδοχείο και να ξεκουραζόμασταν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ