ΒΟΛΕΪ

Δρίκος: "Ελπίzoυμε από απελπισία"

Δρίκος: "Ελπίzoυμε από απελπισία"
Δρίκος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας βόλεϊ των ανδρών, Σωτήρης Δρίκος, κάλεσε όλους να αφήσουν στην άκρη τις διαφωνίες και να στηρίξουν διοικητικά, ηθικά και κυρίως υλικά την προσπάθεια της ομάδας.

Οι Εθνικές ομάδες βόλεϊ ανδρών και γυναικών μπαίνουν στη μάχη των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Αυτό θα ήταν μία τυπική διαδικασία εάν δεν μεσολαβούσε η ακυβερνησία που προέκυψε στην ΕΟΠΕ μετά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση.

Ο Σωτήρης Δρίκος μέσα από το προσωπικό του blog αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν ζήτησε από όλους τους ενδιαφερόμενους να αφήσουν προς στιγμή στην άκρη τις διαφωνίες και τις προσδοκίες τους και να στηρίξουν διοικητικά, ηθικά και κυρίως υλικά την προσπάθεια

Αναλυτικά όσα έγραψε στο blog του ο Ομοσπονδιακός προπονητής: "Από τις πιο σημαντικές στιγμές της λειτουργίας ενός ομαδικού αθλήματος είναι η ώρα της διεθνούς εκπροσώπησης. Οι αθλητές και οι αθλήτριες που αποτελούν την Εθνική ομάδα εκπροσωπούν όλους τους ανθρώπους που αθλητικά, παραγοντικά, επιστημονικά, ηθικά, οικονομικά εμπλέκονται με το συγκεκριμένο άθλημα.

Ατυχώς όμως οι εκπρόσωποι του υψηλού αθλητισμού στην Ελλάδα δεν ψηφίζουν. Πολλοί από αυτούς, -ες δεν αγωνίζονται σε Σωματεία της χώρας, αλλά στο εξωτερικό. Οι φωνές τους δεν ακούγονται πουθενά, οι συνθήκες προπόνησης δε γίνονται γνωστές, η αναζήτηση λύσεων «εκ των έσω», οι στερήσεις και η χρηματοδότηση στην οποία υποβάλλονται για να στηρίξουν την διεθνή εκπροσώπηση της χώρας είναι στη γνώση μόνο των ιδίων. Παράλληλα η έλλειψη εκπροσώπησης κάνει τις Εθνικές ομάδες προσιτό στόχο για περιστολή δαπανών, ειδικά όταν αναζητούνται προσχηματικές, εύκολες λύσεις για σύνθετα προβλήματα.

Η Εθνική ομάδα Ανδρών χρονικά βρίσκεται στο τέλος της προετοιμασίας της για τα προκριματικά του Euro 2017 που θα διεξαχθούν στην Κοζάνη (16-18/9) και στην Αμβέρσα (23-26/9). Τα όποια προβλήματα μπορούν να υπάρξουν σε μία αθλητική προετοιμασία, μικρά ή μεγάλα, χρειάζονται καθημερινή διαχείριση, προσπάθεια, διοικητική στήριξη και παρουσία. Προβλήματα που δεν αντιμετωπίζονται αποπροσανατολίζουν από τους στόχους της προπόνησης. ​Από την έναρξη της προετοιμασίας η Ε.Ο.Π.Ε. βρισκόταν σε έντονη προεκλογική διαδικασία. Τώρα βρίσκεται σε αντίστοιχα έντονη μετεκλογική, αλλά και πιθανά εκ νέου προεκλογική διαδικασία. Οι εκλογές που έγιναν στις 3/9 μοιάζουν «ως μη γενόμενες». Η παράταση της ιδιότυπης ακυβερνησίας σε συνέχεια της ιδιότυπης "υπηρεσιακής" διακυβέρνησης θα διογκώσει και άλλο τα προβλήματα. Η τακτική Πόντιου Πιλάτου δεν ταιριάζει σε μία Εθνική προσπάθεια. Η δημιουργία μίας ποιοτικής ομάδας σε ένα άθλημα όπως το βόλεϊ, απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες σε βάθος χρόνου που υπερβαίνει μία διοικητική θητεία.

Αν δεν υπάρξουν τώρα αρωγοί στην προσπάθεια των αθλητών θα χαθεί, από παραλείψεις που ήταν εύκολο προβλεφθούν, η ευκαιρία να πάρει μία ανάσα επιτυχίας το άθλημα.

Αν εγκαταλειφθεί αυτή την κρίσιμη ώρα η προσπάθεια, στο πλαίσιο της ταύτισης της με διοικητικές επιλογές ή στο πλαίσιο μίας μηδενικής επανεκκίνησης, υπάρχει κίνδυνος μαζί με το νερό της λεκάνης να πεταχτεί και το μωρό.

Το ενδιαφέρον τόσων ανθρώπων να ασχοληθούν με τα κοινά του αθλήματος έρχεται σε απόλυτη αντιδιαστολή με τις συνθήκες που λειτουργεί αυτή τη στιγμή η Εθνική ομάδα Ανδρών. Η συμπαράσταση ή παρουσία λίγων ήταν εξαίρεση στη γενική στάση.

Οι αθλητές της Εθνικής ομάδας είναι εκπρόσωποι όλων των ανθρώπων που ασχολούνται με το άθλημα στη χώρα. Ας μην τους κάνουμε να αισθάνονται μόνο εκπρόσωποι του εαυτού τους.

​Ζητώ από όλους τους ενδιαφερόμενους να αφήσουν προς στιγμή στην άκρη τις διαφωνίες και τις προσδοκίες τους και να στηρίξουν διοικητικά, ηθικά και κυρίως υλικά την προσπάθεια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ