ΒΟΛΕΪ

Δραγουμάνου: "Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε"

Δραγουμάνου: "Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε"

Η Μαριαλένα Δραγουμάνου μίλησε στο Sport24.gr για την άνοδο των Μακεδόνων Αξιού στην Α1, αναφέρθηκε στα όσα έγιναν όλη τη χρονιά και αποκάλυψε τους στόχους της για το μέλλον.

Ήταν μία από τις παίκτριες που πάνω της βασίστηκε η προσπάθεια των Μακεδόνων Αξιού για επιστροφή τους στην Α1. Μετά από μία γεμάτη χρονιά η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατάφερε να πάρει την άνοδο και η Μαριαλένα Δραγουμάνου μίλησε στο Sport24.gr.

Η 26χρονη ακραία η οποία ξεκίνησε την καριέρα της από τον Γ.Σ. Κοζάνης, επέστρεψε στους Μακεδόνες μετά από μία διακοπή ενός χρόνου όπου αγωνίστηκε στο Ανατόλια.

Όπως παραδέχεται η πορεία της ομάδας μέχρι την άνοδο είχε αρκετά προβλήματα, αλλά ξεπεράστηκαν μέσα από τη δουλειά. "Αυτή η άνοδος ουσιαστικά είναι η ανταμοιβή των κόπων μας αφού ήταν όντως μια δύσκολη χρόνια. Υπήρχαν κάποιοι τραυματισμοί μας πήγαν πίσω. Παράλληλα, είχα και το γεγονός ότι σχεδόν όλη τη χρόνια παίζαμε εκτός έδρας. Τελικά καταφέραμε τα ξεπεράσαμε και το αποτέλεσμα σε γενικές γραμμές μας δικαίωσε" ανέφερε αρχικά .

Στον υποόμιλο του Β' ομίλου στον οποίο αγωνίστηκαν οι Μακεδόνες κατέκτησαν την πρώτη θέση με σχετική άνεση αφού το επίπεδο δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλό: "Το πρωτάθλημα ήταν μεγάλο. Οι ομάδες δεν θα έλεγα ότι ήταν όλες στο ίδιο επίπεδο αν εξαιρέσεις 2 3 με τις άλλες υπήρχε αισθητή διαφορά. Θα έλεγα ότι η επιτυχία οφείλεται στις πολύωρες προπονήσεις και στις φιλοδοξίες που είχαμε τόσο οι αθλήτριες όσο και οι προπονητές μας".

Κάπως έτσι η ομάδα του Σκουλικάρη έφτασε στο τουρνουά ανόδου με το ματς με τον Ηλυσιακό να δίνει φτερά στις παίκτριες των Μακεδόνων. "Ουσιαστικά ήταν η νίκη που μας εξασφάλισε την άνοδο. Θεωρώ ότι κάναμε ένα πολύ συγκεντρωμένο παιχνίδι όλες οι αθλήτριες. Οι προπονητές είχαν μελετήσει πολύ αυτό το παιχνίδι και έτσι ήρθε το αποτέλεσμα το οποίο μας ανέβασε ψυχολογικά και έτσι στη συνέχεια το άγχος ελαττώθηκε και παίζαμε πιο ελεύθερα".

Γίναμε μια γροθιά

Η άνοδος σφραγίστηκε τυπικά στο δεύτερο παιχνίδι. Μετά την κατάκτηση των δύο σετ κόντρα στην Ελπίδα Αμπελοκήπων τα πανηγύρια ήταν έξαλλα... "Αν και η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμασταν ένα σετ αλλα μετα την κατάκτηση του βαθμού όλη η ομάδα γίναμε μια γροθιά. Δεν πιστεύαμε τι είχαμε κάνει δεν το είχαμε συνειδητοποιήσει οτι ο στόχος και η κούραση μια ολόκληρης χρόνιας είχαν αίσιο τέλος. Εκεί είναι η αλήθεια έσβησαν οι μηχανές. Όχι ότι δεν κυνηγούσαμε το αποτέλεσμα της νίκης, αλλά νομίζω η χαρά υπερτερούσε. Σχεδόν για όλη την ομάδα εκτός μερικών εξαιρέσεων ήταν πρωτόγνωρα συναισθήματα".

Τα συναισθήματα παίζουν κυρίαρχο ρόλο και στον αθλητισμό και αυτά που έζησαν τα κορίτσια των Μακεδόνων. Πάντως, ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η χρονιά τελείωσε: "Είναι αλήθεια πως ακόμα όχι είναι πολύ νωρίς η ομάδα μετά από 8 μήνες υποβιβασμού κατάφερε να συσπειρώσει τις δυνάμεις... Ο προπονητής κ.Σκουλικάρης, ο γυμναστής κ.Στυλιανίδης και ο βοηθός προπονητή κ.Βαγγέλης έκαναν τα αδύνατα δυνατά μέσα στη χρόνια. Νομίζω ότι τους δικαιώσαμε σε μεγάλο βαθμό.. Σίγουρα η ομάδα έχει μεγάλη γεύση της Α1(σ.σ. 4ετων), αλλά αυτή η επιτυχία ήταν μια ακόμα απόδειξη πως ο σύλλογος έχει φιλοδοξίες όνειρα και μέλλον..."

Σε ό,τι αφορά το μέλλον της και ενδεχόμενη παραμονή της στους Μακεδόνες η 26χρονη ακραία τόνισε: "Δεν έχει γίνει κάποια επίσημη συζήτηση... Στο σύλλογο αγωνίζομαι 4 χρόνια. Σίγουρα μέσα στους επόμενους μήνες θα γίνουν συζητήσεις. Η σχέση μου με τους ανθρώπους της διοίκησης είναι άριστες αν μπορούμε να συμφωνήσουμε γιατί να μην αγωνιστώ άλλη μια χρόνια. Βέβαια θα κοιτάξω ενδεχόμενες προτάσεις που ίσως έλθουν.

Πάντως, δεν έκρυψε ότι έχει υψηλούς στόχους εντός και εκτός γηπέδων: "Τώρα όσο αφορά τους προσωπικούς μου στόχους σίγουρα θέλω να συνεχίσω το βόλεϊ σε μια ανταγωνιστική ομάδα της Α1. Από εκεί και πέρα έχοντας σπουδάσει φιλόλογος θα ήθελα να διευρύνω τις σπουδές μου είτε με κάποιο μεταπτυχιακό είτε αν μπορέσω μα βρω μια δουλειά στον τομέα αυτό. Νομίζω θα ήταν ο κατάλληλος συνδυασμός για τη νέα χρόνια".

Τον επίλογο τον έβαλε η ίδια ευχαριστώντας όσους την στήριξαν φέτος. "Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου που με εμπιστεύθηκε τους ανθρώπους της ομάδας και τους δικούς μου ανθρώπους που με στήριξαν όλη τη χρόνια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ