ΒΟΛΕΪ

Δικαίωση του Ολυμπιακού για τον Ουνεμπάινα

CEV CHALLENGE CUP / ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÔÏÕÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CEV CHALLENGE CUP / ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÔÏÕÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Απόλυτη δικαίωση για τον Ολυμπιακό στις κατηγορίες της Τουρ και του Ουνεμπάινα για ρατσιστική συμπεριφορά. Περνούν στην αντεπίθεση οι ερυθρόλευκοι.

Εκδόθηκε την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (CEV) σχετικά με τη διαμαρτυρία του σωματείου της Τουρ, για τα όσα ισχυρίστηκε ότι συνέβησαν στη διάρκεια του πρώτου σετ της μεταξύ μας αναμέτρησης, που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη» στις 6 Δεκεμβρίου.

Όπως είχαμε επισημάνει εξαρχής οι Γάλλοι θα έπρεπε με κάποιον τρόπο να υποστηρίξουν τις κατηγορίες.

O διαιτητής στο φύλλο αγώνα δεν έχει αναγράψει κάτι για ρατσιστικό σύνθημα ή συμπεριφορά, ενώ σωστά σύμφωνα με τους κανονισμούς απέβαλλε τον παίκτη κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ λόγω της συμπεριφοράς του. Το ίδιο συνέβη και με τον κομισάριο της αναμέτρησης, Θέμη Καλπακτσόγλου, ο οποίος τόνισε πως ούτε στη δική του αντίληψη υπέπεσε κάποιο ρατσιστικό σύνθημα.

Την ίδια ώρα ούτε από το βίντεο του αγώνα, αλλά και από εκείνα των ομάδων διαπιστώθηκε οποιαδήποτε ρατσιστική συμπεριφορά προς τον Καμερουνέζο ακραίο.

Έτσι, η βάσει της απόφασης της CEV:

* Η διαμαρτυρία της Τουρ, απορρίπτεται.

* Το υπέρ του Ολυμπιακού αποτέλεσμα, με 3-0 σετ, επιβεβαιώνεται.

* Η αποβολή του αθλητή της Τουρ, Νέϊθαν Ουνεμπάινα, επιβεβαιώνεται.

Ανακοίνωση του Ολυμπιακού: "Τα παραπάνω αποτελούν την απόλυτη δικαίωση του συλλόγου μας, στην αναίτια επίθεση που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες τόσο από τους ιθύνοντες της Τουρ, όσο και από μερίδα του Γαλλικού Τύπου. Μια επίθεση που αδιανόητα ενστερνίστηκαν και αναπαρήγαγαν, ακόμα και Ελληνικά μέσα και ιστοσελίδες (και κάποιοι... «επαΐοντες» του αθλήματος) στη «λογική» της «λάσπης» που εκτοξεύουν διαρκώς προς το σύλλογο μας.

Οι απαράδεκτοι ισχυρισμοί και χαρακτηρισμοί προς τον σύλλογο μας, αλλά και τη χώρα μας, για ρατσιστικές συμπεριφορές δεν υιοθετήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Το γεγονός ότι δεν επιβλήθηκε καμία ποινή για ρατσιστική συμπεριφορά στον Ολυμπιακό και απορρίφθηκε η διαμαρτυρία της Τουρ, επιβεβαιώνει πανηγυρικά τον αναίτιο χαρακτήρα και τον παραλογισμό των ισχυρισμών των Γάλλων, οι οποίοι ξέφυγαν από τα ανεκτά όρια συμπεριφοράς για να δημιουργήσουν θέμα εκ του μη όντος.

Η προσπάθεια σπίλωσης του συλλόγου μας σε διεθνές επίπεδο και ταύτισής του, με ρατσιστικές συμπεριφορές, έπεσε στο κενό και όσοι αναλώθηκαν σε αυτές οφείλουν να ζητήσουν συγνώμη, για τις κακοήθειες που υποστήριζαν.

Τέλος επειδή όπως προαναφέρθηκε, οι ισχυρισμοί των Γάλλων ξεπέρασαν τα ανεκτά όρια, ενημερώνουμε ότι ως διοίκηση θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, εναντίον όλων αυτών που επιχείρησαν να σπιλώσουν το όνομα του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., για την πλήρη αποκατάσταση της υστεροφημίας, του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ