ΒΟΛΕΪ

Δημιουργήθηκε η Pre League και επίσημα!

ΚΥΠΕΛΛΟ / FINAL-4 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΚΗΦΙΣΙΑ - ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / FINAL-4 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΚΗΦΙΣΙΑ - ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η ΕΟΠΕ στην προκήρυξη των πρωταθλημάτων της νέας περιόδου ανακοίνωσε και επίσημα τη δημιουργία της κατηγορίας Pre League τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Πράξη παίρνουν τα σχέδια για τη δημιουργία μίας νέας κατηγορίας ανάμεσα στην Α1 και στην Α2 τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Η επιβεβαίωση ήρθε από την ανακοίνωση της Γενικής προκήρυξης των πρωταθλημάτων για την επόμενη σεζόν από την ΕΟΠΕ.

Σε αυτή τη νέα κατηγορία έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Α1 γυναικών και τη Volleyleague αντίστοιχα, εκείνες που συμμετείχαν στη Β΄φάση των πρωταθλημάτων της Α2 τη χρονιά που ολοκληρώθηκε και εκείνες που τερμάτισαν τέταρτες στους τέσσερις υποομίλους των δύο ομίλων.

Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό στους άνδρες έχουν δικαίωμα συμμετοχής ο Κύζικος και η Ορεστιάδα που υποβιβάστηκαν. Στα ειδικά τουρνουά των δύο ομίλων συμμετείχαν οκτώ ομάδες και εξαίρεση τον Εθνικό οι ομάδες που συμμετείχαν στα δύο ειδικά τουρνουά με εξαίρεση τον Εθνικό και τη Νίκη Αιγινίου όλες οι υπόλοιπες έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Τη λίστα των ομάδων συμπληρώνουν οι τέταρτες των υποομίλων.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους άνδρες: ΑΕΚ, ΓΣ Απόλλων, Κύζικος, ΑΜΣ Νέστωρ, ΑΕΠ Ολυμπιας, ΑΟ Ορεστιάδας, ΟΦΗ, ΑΟ Παλλήνης, ΕΑ Πατρών, Πήγασος Πολίχνης, Ροδίων Άθλησις, ΑΟ Σερρών.

Επιλαχούσες ομάδες είναι: ΑΣ Ελπίς, ΧΑΝΘ, ΑΣ Μακεδονικός, ΑΣ Άρης.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στις γυναίκες. Η μόνη διαφορά είναι ότι εκεί υποβιβάστηκαν και αντίστοιχα ανέβηκαν τρεις ομάδες και όχι δύο. Έτσι, δικαίωμα συμμετοχή στην Pre League της επόμενης σεζόν έχουν οι ΑΕΚ, ΑΣ Ελπίς και ΑΣΠ Θέτις που υποβιβάστηκαν και οι προερχόμενες από την Α2 Ηλυσιακός, ΑΣΠ Απόλλων, ΦΟ Βριλησσίων, ΑΣΚ Λαγκαδά, ΑΟ Λαμίας, ΑΠΣ Ναύαρχος Βότση, Πανιώνιος, Πετρούπολη και ΧΑΝΘ. Επιλαχούσες ομάδες στις γυναίκες είναι οι: ΖΑΟΝ, ΑΣ Ασκληπιός, ΓΑΣ Μεσσαράς, ΑΟ Αιγάλεω, ΜΑΣ Νέα Γενιά και ΕΟ Σταυρούπολης.

Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες οι ομάδες έχουν δικαίωμα δήλωσης συμμετοχής μέχρι τις 31 Μαΐου. Σε διαφορετική περίπτωση τη θέση τους θα πάρουν οι επιλαχούσες όπως αναφέρονται παραπάνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ