ΒΟΛΕΪ

"Δεν έχουμε προτίμηση, κυνηγάμε τον άθλο"

"Δεν έχουμε προτίμηση, κυνηγάμε τον άθλο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι Κώστας Αρσενιάδης και Κώστας Χριστοφιδέλης μίλησαν στον Sport24 Radio 103,3 και τους Γιάννη Λαμπίρη και Παναγιώτη Σαμαρά μετά την πρόκριση της Κηφισιάς στο τελικό του Κυπέλλου. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους.

Η Κηφισιά κέρδισε στον πρώτο ημιτελικό του Final 4 του Κυπέλλου με 3-2 σετ τον Παναθηναϊκό και πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης στον τελικό της διοργάνωσης.

Οι Κώστας Αρσενιάδης και Κώστας Χριστοφιδέλης μίλησαν στον Sport24 Radio 103,3 και τους Γιάννη Λαμπίρη και Παναγιώτη Σαμαρά. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

O Κώστας Χριστοφιδέλης αναλυτικά τόνισε:

Για την πρόκριση στον τελικό του Kυπέλλου:

« Είμαι χαρούμενος για αυτή την πολύ σημαντική νίκη, ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι. Η απόδοσή μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε αλλά σε τέτοια παιχνίδια μετράει το αποτέλεσμα. Έχουμε λίγες ώρες ξεκούρασης μέχρι τον τελικό. Μακάρι την Κυριακή να πάρω το δέκατο προσωπικό μου Κύπελλο, αλλά το βασικό είναι να πετύχει η ομάδα αυτό που θέλει, δηλαδή να πάρει τον τίτλο. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, καθώς ξέρουμε τις δυνατότητες μας».

Για το πόσο θα συνεχίσει να παίζει βόλεϊ:

« Το βόλεϊ μου έχει προσφέρει πολλά. Είμαι χαρούμενος που ζω για το βόλεϊ, αλλά δε ζω από αυτό. Το γεγονός αυτό μου δίνει τεράστια δύναμη και οι συμπαίκτες μου με κάνουν να θέλω να προσπαθώ περισσότερο στις προπονήσεις. Δεν ξέρω αν αυτό έχει ημερομηνία λήξης. Νιώθω δυνατός και ελπίζω να συνεχίσω να παίζω».

Για το αν έχει προτίμηση για τον αντίπαλο στον τελικό:

« Και ο Ολυμπιακός και ο Π.Α.Ο.Κ. είναι ομάδες Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε δεν μπορούμε να έχουμε κάποια προτίμηση. Με όποιον και να παίξουμε τα πράγματα θα είναι δύσκολα, ειδικά μετά την απώλεια του Ζόραν Γιοβάνοβιτς, που τραυματίστηκε. Εμείς θα τα δώσουμε όλα».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Κηφισιάς, Κώστας Αρσενιάδης υπογράμμισε:

« Είμαστε ικανοποιημένοι και περήφανοι και από τη νίκη, αλλά και από τον τρόπο που ήρθε. Βρεθήκαμε με την πλάτη στον… τοίχο, καθώς χάναμε με 2-1 σετ από τον Παναθηναϊκό, αλλά επιστρέψαμε και πήραμε το αποτέλεσμα το οποίο αξίζαμε κόντρα σε μία ικανή και δυνατή ομάδα.

Πάντα οι επαγγελματίες του χώρου, οι παίκτες και οι προπονητές, είναι ρεαλιστές. Ξέρουμε ποιες είναι οι πιθανότητές μας, γνωρίζουμε την αξία της ομάδας μας, αλλά και τις δυσκολίες κάθε αγώνα. Εμείς πιστεύουμε στους εαυτούς μας.

Το γεγονός ότι υπάρχουν έμπειροι παίκτες σε μία ομάδα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον προπονητή, καθώς οι αθλητές κουβαλούν βιώματα και παραστάσεις που μπορούν να λειτουργήσουν αρνητικά για την ομάδα. Οι παίκτες που έχουμε δεν κουβαλούν κανένα από τα αρνητικά των μεγάλων σε ηλικία αθλητών και έχουν μόνο θετικά.

Έτσι δίνουν ηρεμία στην ομάδα και εμπνέουν εμπιστοσύνη. Είναι σημαντικοί διότι… τραβούν και τους άλλους, καθώς ξέρουν ότι στα δύσκολα οι έμπειροι θα είναι οι πρώτοι που θα αντιδράσουν σωστά. Έτσι άλλωστε κρατηθήκαμε στο παιχνίδι, παρά τις δυσκολίες.

Την Κυριακή είναι ο τελικός και θα πάμε να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες μας. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και αν τα καταφέρουμε θα μιλάμε για έναν… άθλο».

Για το αν έχει κάποια προτίμηση για τον αντίπαλο στον τελικό:

« Οι δύο ομάδες παίζουν διαφορετικό στυλ. Στην καλή τους ημέρα μπορούν να κερδίσουν τον οποιοδήποτε. Είναι δύο πολύ δυνατές ομάδες, δε μας ενδιαφέρει ο αντίπαλος και θα το παλέψουμε μέχρι τέλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ