ΒΟΛΕΪ

Αρχίζει η μάχη των ημιτελικών στη Volley League

VOLLEY LEAGUE / ΚΗΦΙΣΙΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
VOLLEY LEAGUE / ΚΗΦΙΣΙΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τον Φοίνικα Σύρου (17.00) και του Ολυμπιακού με την Κηφισιά (19.00) αρχίζουν σήμερα (25/4) οι αναμετρήσεις της ημιτελικής φάσης της Volley League.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Volley League ο Ολυμπιακός και ο ΑΟΠ Κηφισιάς (1ος ημιτελικός πλέι οφ, 25/4, 19.00) θα αναμετρηθούν σε ημιτελική φάση πλέι οφ. Οι "ερυθρόλευκοι" προσπαθούν να συνέλθουν από την απώλεια του κυπέλλου και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος μετά το 2014.

Η Κηφισιά για πέμπτη φορά στην ιστορία της βρίσκεται μέσα στην τετράδα της Volley League με μεγάλο στόχο την υπέρβαση που θα την φέρει για πρώτη φορά μέσα στους τελικούς.

Ο Ολυμπιακός μπορεί βέβαια να απώλεσε το κύπελλο αλλά στο πρωτάθλημα παραμένει αήττητος μετά από 24 αγώνες που έχει δώσει (22 στην κανονική περίοδο και δύο με τον Παμβοχαϊκό). Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν πεισμώσει και θέλουν να δώσουν τις απαντήσεις τους στο πρωτάθλημα το οποίο θέλουν να κατακτήσουν και πάλι μετά από τρεις διαδοχικούς τίτλους του ΠΑΟΚ. Εχουν το πλεονέκτημα έδρας και θέλουν να ξεκινήσουν με δύο νίκες στην έδρα τους. Πρώτος στόχος βέβαια είναι η πρόκριση στον τελικό και από εκεί ο τίτλος στο πρωτάθλημα

Ο Πολωνός πασαδόρος του Ολυμπιακού Φαμπιάν Ντζίζγκα μίλησε στο osfp.gr: "Έχουμε μπροστά μας τη διεκδίκηση του βασικού στόχου που αποτελεί το πρωτάθλημα. Αρχής γενομένης από τα παιχνίδια με την Κηφισιά το εμπόδιο της οποίας θέλουμε να ξεπεράσουμε χωρίς απώλειες και στη συνέχεια να στρέψουμε την προσοχή μας στους τελικούς. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας και βεβαιότητα ότι η κατάληξη θα είναι θετική για εμάς. Το μυαλό μας είναι στο πρωτάθλημα το πιστεύουμε και θα είμαστε έτοιμοι για να επαναφέρουμε τον Ολυμπιακό στην κορυφή".

Ο ΑΟΠ Κηφισιάς με την παρουσία του στα ημιτελικά έχει πετύχει και με τον παραπάνω τον στόχο της σεζόν αλλά επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη κανείς δε λέει όχι σε μία σύγχρονη αναμέτρηση του Δαβίδ με τον Γολιάθ για ένα μεγάλο θαύμα. Αλλωστε η Κηφισιά παραδοσιακά έβαζε δύσκολα στον Ολυμπιακό και το ίδιο θέλει να κάνει και στην σειρά των ημιτελικών. Οι Κηφισιώτες απολαμβάνουν άλλη μία επιτυχημένη σεζόν και πρώτος στόχος είναι οι καλές και ανταγωνιστικές εμφανίσεις. Η Κηφισιά αναζητά έδρα για τους εντός έδρας αγώνες διότι το Ζηρίνειο δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις που θέτει η προκήρυξη για τους ημιτελικούς.

Ο προπονητής της Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης είπε: "Αρχίζει για εμάς μία σειρά παιχνιδιών απέναντι στον αήττητο στο πρωτάθλημα Ολυμπιακό. Υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι πριν λίγα εικοσιτετράωρα ηττήθηκε στο κύπελλο γεγονός που του στοίχισε. Αν και λαβωμένος , ο Ολυμπιακός δεν παύει να είναι μία ομάδα ιδιαίτερα υψηλών προδιαγραφών τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. Έχει παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Η ήττα στο κύπελλο ίσως τον κάνει ακόμα πιο δυνατό, κάτι το οποίο η ομάδα μου θα πρέπει να το προσέξει. Ο Ολυμπιακός έχοντας χάσει δύο από τους βασικούς του στόχους είναι δεδομένο ότι θα παρουσιαστεί απόλυτα συγκεντρωμένος και καθόλου χαλαρός. Δεν έχουμε τη δυνατότητα του αιφνιδιασμού. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες του αγώνα και της σειράς. Ξέρουμε ότι δεν θα δώσουμε κανένα παιχνίδι στη φυσική μας έδρα, κάτι που κάνει την προσπάθεια μας ακόμα πιο δύσκολη. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου οι οποίοι έχουν καταβάλει τεράστια προσπάθεια κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό".

Τέσσερις ημέρες μετά την κατάκτηση του κυπέλλου στη Ρόδο ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τον Φοίνικα Σύρου (1ος ημιτελικός πλέι οφ, 25/4, 17.00) στον πρώτο αγώνα της σειράς των ημιτελικών του πρωταθλήματος πλέι οφ Volley League. Ο δεύτερος τελικός θα γίνει την Παρασκευή (19.00) και πάλι στο PAOK Sports Arena. Η πρόκριση στον τελικό κρίνεται στις τρεις νίκες. Στη κανονική περίοδο και οι δύο ομάδες νίκησαν εκτός έδρας και η σειρά αναμένεται να είναι άκρως συναρπαστική και απρόβλεπτη.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μέσα στην πρώτη 4αδα για 13η φορά στην ιστορία της Volley League και στοχεύει στην κατάκτηση του τέταρτου συνεχόμενου τίτλου πρωταθλήματος. Με την ψυχολογία στα ύψη μετά και την κατάκτηση του κυπέλλου βάζει πλώρη για το δεύτερο νταμπλ της ιστορίας του (το πρώτο ήταν το 2015). Ο δικέφαλος στην Α΄φάση των πλέι οφ απέκλεισε τον Εθνικό Πειραιώς και θέλει να εκμεταλευτεί την έδρα του για να περάσει στους τελικούς όπου θα υπερασπιστεί τον τίτλο του. Οι δύο ομάδες έχουν εντυπωσιακή ισορροπία στους 22 αγώνες που έχουν γίνει στο παρελθόν για το πρωτάθλημα καθώς μετράνε από 11 νίκες. Ο ΠΑΟΚ και ο Φοίνικας θα βρεθούν αντίπαλοι για πρώτη φορά σε ημιτελική φάση πλέι οφ αλλά έχουν αναμετρηθεί στους τελικούς της σεζόν 2015-16 όπου ο δικέφαλος μετά από συγκλονιστική σειρά πήρε το πρωτάθλημα με νίκη 3-2 σετ στον τέταρτο τελικό.

Ο Βούλγαρος διαγώνιος του ΠΑΟΚ Νικολάι Ουσίκοφ αναμένεται να αναμετρηθεί με τον συμπατριώτη του διαγώνιο του Φοίνικα Σύρου Μπόγιαν Γιορντάνοφ. Ο Ουσίκοφ υπενθύμισε την ήττα με 3-2 από τον Φοίνικα την 18η αγωνιστική: "Ο Φοίνικας έχει καλή ομάδα, παίζει ελεύθερα γιατί έχει πετύχει τους στόχους του και σίγουρα θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Για μας τα πανηγύρια για την κατάκτηση του κυπέλλου τελείωσαν με την επιστροφή μας στο σπίτι μας. Εχουμε μπροστά μας μία σύντομη αλλά δύσκολη πορεία όπου θέλουμε να κάνουμε έξι νίκες για να πετύχουμε το μεγάλο στόχο της σεζόν. Αποδείξαμε πως μπορούμε να νικήσουμε όλες τις ομάδες. Στο κύπελλο δείξαμε πως βρήκαμε το φορμάρισμα μας και είμαι αισιόδοξος πως θα μπορέσουμε για αρχή να πάμε σύντομα στον τελικό".

Η αποστολή του Φοίνικα Σύρου βρίσκεται από την Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Ο Φοίνικας βρίσκεται για πέμπτη φορά σε ημιτελική φάση και θέλει να προκριθεί για τρίτη φορά στην ιστορία του στους τελικούς μετά το 2012 και το 2016. Οι συριανοί είναι πανέτοιμοι και έχουν στόχο να πάρουν μία νίκη στην έδρα του ΠΑΟΚ στους δύο πρώτους τελικούς ώστε να αποκτήσουν πλεονέκτημα στην έδρα τους.

Ο Κροάτης ακραίος του Φοίνικα Φραν Πέτερλιν που αναδείχτηκε και πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της Α΄φάσης των πλέι οφ δήλωσε: "Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ είναι ο πρωταθλητής και μία από τις ομάδες που έχουν μοναδικό σκοπό τον τίτλο του πρωταθλήματος. Είναι σε καλή κατάσταση και το απέδειξε πριν λίγες μέρες στο κύπελλο. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι και ελπίζω ο ΠΑΟΚ να έχει μείνει στα πανηγύρια του κυπέλλου. Εχουμε δουλέψει σκληρά, αλλά και ταυτόχρονα είχαμε τον χρόνο να ξεκουραστούμε και να πάρουμε κάποιες ανάσες. Θα προσπαθήσουμε μέσα από την τακτική μας να ανακατέψουμε τα σχέδιά τους και ευελπιστώ να επιστρέψουμε με τη νίκη στη βάση μας".

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ Play Off 1-4 (Η πρόκριση κρίνεται στις 3 νίκες)

1ος Αγώνας:

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Ολυμπιακός – ΑΟΠ Κηφισιάς

ΠΑΟΚ – ΑΟ Φοίνικας Σύρου

2ος Αγώνας:

Παρασκευή 25 Απριλίου 2018

Ολυμπιακός – ΑΟΠ Κηφισιάς

ΠΑΟΚ – ΑΟ Φοίνικας Σύρου

3ος Αγώνας:

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΑΟΠ Κηφισιάς – Ολυμπιακός

ΑΟ Φοίνικας Σύρου – ΠΑΟΚ

4ος Αγώνας: (Αν χρειαστεί)

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

ΑΟΠ Κηφισιάς – Ολυμπιακός

ΑΟ Φοίνικας Σύρου – ΠΑΟΚ

5ος Αγώνας (Αν χρειαστεί)

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Ολυμπιακός – ΑΟΠ Κηφισιάς

ΠΑΟΚ – ΑΟ Φοίνικας Σύρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ