Ο Στέλιος Καζάζης ήταν μόνος του, κι αν δεν αλλάξει κάτι ως αύριο το βράδυ θα παραιτηθεί κι αυτός, αφού όπως και οι παίκτες είναι απλήρωτος από τον Δεκέμβριο του 2009. Οι εναπομείναντες αθλητές βέβαια τον είχαν προϊδεάσει, αφού ζήτησαν τουλάχιστον δυο μισθούς για να εμφανισθούν , ενώ δέχθηκαν μειώσεις των συμβολαίων τους τουλάχιστον κατά 40%.
Οι μόνοι που έχουν βάλει την υπογραφή τους σε συμβόλαια είναι οι Πετρέας, Μηνούδης, Ψάρας και Παπαδημητρίου, ενώ οι Ντονάς, Λάππας, Πανταλέων, Γκενς και Κόβατς παρότι έχουν συμφωνήσει, μπορούν όποτε θέλουν να πάνε σε άλλη ομάδα και το ίδιο ισχύει και για τον Στέλιο Καζάζη.
Ο Κόβατς εξάλλου δεν ήρθε καν στην Αθήνα, αφού δεν ενδιαφέρθηκαν να του βρουν σπίτι. Υπήρχε η σκέψη να εγκατασταθεί στου Ζαγκούμνι, αλλά χρωστάνε και στον ιδιοκτήτη, ενώ υπάρχει και χρέος 25.000 ευρώ στο γήπεδο της Γλυφάδας.
Η διοίκηση εξάλλου σκέφτηκε την αποχώρηση από το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά τη φρενάρει το πρόστιμο των 142.000 ευρώ και η τιμωρία των τριών χρόνων, ενώ το σήριαλ του επίδοξου επενδυτή έλαβε, όπως αναμενόταν, τέλος αφού δεν παρουσίασε τις απαραίτητες εγγυητικές επιταγές.
Στα τραγελαφικά η πρόταση της διοίκησης να αναλάβει μάνατζερ και φροντιστής, ο Ρούλης Αγραπιδάκης για να απολυθεί ο Βούλγαρος Σάτσο, που εκτελούσε όμως και χρέη μασέρ.
Οι παίκτες αναμένεται να βγάλουν σήμερα ανακοίνωση, ενώ ο απογοητευμένος Στέλιος Καζάζης δήλωσε: "περίμενα τόσο καιρό να καλυτερεύσει η κατάσταση, αλλά δυστυχώς στην πρεμιέρα της ομάδας συνάντησα άδεια αίθουσα. Πάμε από το κακό στο χειρότερο, αλλά δεν πουλάω τους παίκτες μου"
Το κακό ξεκίνησε όταν σε γενική συνέλευση του ερασιτέχνη ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είπε «ζητάμε από τον Βλάση να βοηθήσει τον ερασιτέχνη, αλλά συνέχεια μας λέει ότι έχει έξοδα για να παντρέψει την κόρη του».
Ο Σταθοκωστόπουλος που έδινε πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ στο τμήμα βόλει, πικράθηκε και αποχώρησε, ενώ έμεινε στην ιστορία ως ο παράγοντας που έφερε τα κορυφαία ονόματα στο ελληνικό βόλει, τους βραζιλιάνους παγκόσμιους πρωταθλητές Ντάντε και Μαρτσελίνιο.
Αποχωρώντας έκανε δώρο τους Αγκάμεζ, Φιλίποφ, αλλά κι αυτοί άνοιξαν για αλλού πανιά, επειδή δεν υπήρχε χρήμα και ενδιαφέρον, ενώ έμεινε μόνος να παλεύει με σαράντα κύματα ο Θοδωρής Λιακόπουλος.
Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος διέβλεπε ότι ο Βλάσης Σταθοκωστόπουλος γιγαντώνεται και προαλείφεται για πρόεδρος του ερασιτέχνη, γι αυτό και τον ... ξεφορτώθηκε, ενώ στη διαμάχη ενεπλάκησαν και οι Τζίγκερ, Βγενόπουλος
Αποτέλεσμα; Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ξόδεψε πέρυσι πολλά χρήματα για την ομάδα βόλει, η οποία έφτασε σε τρεις τελικούς(πρωταθλήματος, κυπέλλου, Συνομοσπονδίας) χωρίς να πάρει όμως ένα τρόπαιο.
Γι αυτό και αποχώρησε, ενώ η περσινή ομάδα δημιουργήθηκε από τον Θοδωρή Λιακόπουλο που πήρε χρήματα από τον ερασιτέχνη(Κίτσιος) και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη(ΑVIN). Αυτά όμως έφτασαν ως τον Δεκέμβριο του 2009!
Ο Βλάσης Σταθοκωστόπουλος εξάλλου υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει μόνο αν ανοίξουν οι πόρτες του ερασιτέχνη και μπουν νέα μέλη, αλλά χτυπούσε σε πόρτες κωφών καθώς στην τελευταία συνέλευση υπήρχαν μόλις 67 άτομα μεγάλης ηλικίας.
Ποιο είναι το μέλλον του Παναθηναικού;
Ο ερασιτέχνης διαθέτει μπάτζετ 300.000 ευρώ και με αυτά τα λεφτά μπορεί να φτιαχτεί μια ομάδα με Έλληνες που θα διεκδικήσει την παραμονή της στην κατηγορία και θα την πετύχει . Το πρόβλημα βέβαια είναι ποιος θα πληρώσει τα χρέη που είναι πολλά.
Το τμήμα βόλει του Παναθηναικού που πήρε πέρυσι το κύπελλο και το 2006 το τελευταίο πρωτάθλημα του(με Βλάση) βρέθηκε σε ανάλογη δυσχερή θέση το 1999, όταν πήρε την έβδομη θέση με προπονητή τον Ντράγκαν Μιχαήλοβιτς και ξένους τους Καναδούς Μπάλαρντ , Σανχειμ που έφυγαν όμως τον Δεκέμβριο γιατί ήταν απλήρωτοι.
Την έβδομη θέση πήρε και την επόμενη χρονιά με προπονητές τους Κουμπλή-Προσαλίκα(ξένοι οι Πεσλ, Ορλένκο), ενώ και στις δυο περιόδους ήταν γενικός κουμανταδόρος στο τμήμα ο Ντίνος Χασάπης
Όλα τα παραπάνω για μια ομάδα που έχει κατακτήσει 18 πρωταθλήματα και 6 Κύπελλα...