ΒΟΛΕΪ

Από τη Νάξο με αγάπη

Από τη Νάξο με αγάπη

Από Θεσσαλονίκη στην ΑΕΚ και στη συνέχεια στον Πανναξιακό, η Κωνσταντίνα Πασσιά και η Αφροδίτη Λαδένη πόζαραν στον φακό του Κουρκούτι και μίλησαν για τη ζωή τους, την καριέρα τους και το βόλεϊ.

Η ομάδα της Νάξου, με τον Ζόραν Κόβατσιτς για προπονητή και με πληθώρα καλών Ελληνίδων και ξένων αθλητριών, έχει δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο και έχει βάλει τη 2ή της χρονιά στην Α1 ως στόχο το... κάτι παραπάνω από πέρυσι.

Ο φακός του Κουρκούτι συνάντησε τις νεαρές βολεϊμπολίστριες δίπλα στην Πορτάρα -που κοσμεί την είσοδο του λιμανιού- και φρόντισε να επιστρέψει με πλήρες ρεπορτάζ, για τα μάτια σας και μόνο.

Από τη Νάξο με αγάπη

Η Αφροδίτη Λαδένη, γεννημένη το 1993 και με ύψος 1.82, αγωνίζεται ως ακραία. Ξεκίνησε από τον Αρχέλαο Κατερίνης όπου και παρέμεινε ως τα 15 της. Στη συνέχεια πήγε στη Θεσσαλονίκη και πέρασε 1 χρόνο στη Siemens, άλλον 1 στον Εαρινό και 3 χρόνια στον Ηρακλή. Το 2013 κατέβηκε στην Αθήνα και την ΑΕΚ, ενώ από φέτος συνεχίζει στον Πανναξιακό.

Από τη Νάξο με αγάπη

Η πασαδόρος Κωνσταντίνα Πασσιά γεννήθηκε επίσης το 1993 και έχει ύψος 1.76. Από το 2006 ώς το 2008 αγωνίστηκε στον Γ.Σ. Γρεβενών, στη συνέχεια μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη και το Πειραματικό. Για 1 χρονιά αγωνίστηκε στη ΧΑΝΘ και στη συνέχεια, το 2011-2012 στον Άρη. Το 2012 την βρήκε στον Επίκουρο Πολίχνης, ενώ τελευταίος της, περσινός, σταθμός ήταν η ΑΕΚ.

Από τη Νάξο με αγάπη

Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με το βόλεϊ;

Αφροδίτη: Το βόλεϊ το ξεκίνησα αρκετά μικρή, όταν ήμουν μόλης 7 χρόνων. Με είδε ο προπονητής του Αρχελάου στην Κατερίνη και με ώθησε προς το άθλημα.

Κωνσταντίνα: Μετά από 8 χρόνια πρωταθλητισμό στην κολύμβηση, ο πατέρας μου με παρότρυνε να ασχοληθώ με ένα ομαδικό άθλημα και μαζί επιλέξαμε το βόλεϊ, ύστερα κι από τη συγκατάθεση του προπονητή, που από καιρό κυνηγούσε να μου αλλάξει άθλημα. Οι επιλογές που είχα τότε στην πόλη μου ήταν λίγες και δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να αφήσω τον αθλητισμό. Έτσι ξεκίνησα το βόλεϊ.

Από τη Νάξο με αγάπη

Κάνατε παράλληλες πορείες, από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και μετά στη Νάξο. Πώς σας φαίνεται η Νάξος, για να ζεις και για να παίζεις βόλεϊ;

Αφροδίτη: Σίγουρα είναι μια διαφορετική εμπειρία να παίζεις σε νησί! Δε γνωρίζω πώς θα ήταν αν ήμουν σε ένα άλλο νησί, όμως εδώ στη Νάξο η ζωή κυλάει πολύ όμορφα και σου δίνει τη δυνατότητα να χαλαρώνεις από τις προπονήσεις με ποικίλους τρόπους. Επίσης παρέχει τις κατάλληλες προοπτικές για να προπονηθείς κατάλληλα και να πετύχεις τους αγωνιστικούς σου στόχους.

Κωνσταντίνα: Το νησί της Νάξου δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια μεγαλύτερη σε πληθυσμό περιοχή. Η ζωή κινείται σε διαφορετικούς ρυθμούς τους οποίους ακόμα δεν έχουμε ζήσει, διοτί ακόμα βρισκόμαστε στη σεζόν του καλοκαιριού (σσ. την εποχή εκείνη καλοκαίρι ήταν ακόμα). Από εκεί και πέρα έχουμε έρθει για ένα στόχο εδώ, ο οποίος δεν είναι άλλος από το άθλημα που αγαπάμε. Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια ότι ομάδες από νησιά και επαρχία έχουν ανέβει στην Α1 με υψηλούς στόχους. Ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα και έτσι γίνεται μια αξιόλογη δουλειά από άτομα που αγαπούν τον αθλητισμό!

Από τη Νάξο με αγάπη

Πώς είναι τα πράγματα στην ομάδα; Πώς είναι το κλίμα; Υπάρχουν φιλοδοξίες;

Αφροδίτη: Το κλίμα από την αρχή στην ομάδα ήταν και είναι πολύ φιλικό. Όλες έχουμε έρθει με έναν κοινό στόχο, που είναι αρχικά να εξελιχτεί η καθεμία ατομικά και στη συνέχεια να συνδυαστούμε όλες μαζί για το καλό της ομάδας, ώστε να επιτύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα!

Κωνσταντίνα: Κινούμαστε σε περίοδο προετοιμασίας, με τις φιλοδοξίες της ομάδας να φαντάζουν μακρινές, είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλάμε για όνειρα και φιλοδοξίες... Το κλίμα είναι πολύ καλό, με τις καινούργιες αθλήτριες να προσπαθούν να αποκτήσουν συνοχή με τις υπόλοιπες. Όλα τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν.

Από τη Νάξο με αγάπη

Πέρσι ο Πανναξιακός έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου. Φέτος μπορείτε να επαναλάβετε παρόμοια πορεία και να φτάσετε σε κάποιον τελικό; Μπορείτε να κατακτήσετε στη 2η χρονιά του συλλόγου στην Α1 κάποιον τίτλο;

Αφροδίτη: Πέρσι η ομάδα έκανε μια αξιοσημείωτη πορεία στην πρώτη της χρονιά στην Α1 και ελπίζουμε με τη δουλειά που γίνεται μέσα στο γήπεδο και την εμπειρία που απέκτησαν οι άνθρωποι της ομάδας, να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Κωνσταντίνα: Είναι μόλις η 2η χρονιά της ομάδας στην Α1, με μια πολύ καλή πορεία πέρσι. Όπως ανέφερα και προηγουμένως, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να μιλάμε για τίτλους. Με τη σωστή δουλειά και θέληση, αγάπη και επιμονή, θα βγάλουμε το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Από τη Νάξο με αγάπη

Ζόραν Κόβατσιτς, ένα κεφάλαιο για τον Πανναξιακό. Πώς είναι η συνεργασία μαζί του;

Αφροδίτη: Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι μαζί του. Σαν προπονητής έχει πάρα πολλές γνώσεις, είναι φανατικός φίλος της δουλειάς και παράλληλα πολύ συνεργάσιμος άνθρωπος. Ξεκινήσαμε τέλη Αυγούστου την προετοιμασία και μπορώ να πω ότι μας μετέδωσε αρκετά μεγάλο βαθμό πίεσης, ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμες και να ξεκινήσουμε δυναμικά πατώντας γερά στα πόδια μας στο νέο Πρωτάθλημα.

Κωνσταντίνα: Ο Ζόραν Κόβατσιτς είναι το κίνητρο για πολλές από τις αθλήτριες για να ενταχθούν στην ομάδα υπό τις οδηγίες του. Είναι ένας καταξιωμένος προπονητής που δείχνει την αγάπη του για το άθλημα κάθε μέρα με πάθος, ένταση και θέληση να σε βοηθήσει για ό,τι καλύτερο. Δουλεύει και αγωνίζεται σκληρά για να μας μεταδώσει τις γνώσεις του και να μας κάνει να προπονούμαστε στα όριά μας.

Από τη Νάξο με αγάπη

Ποιες ήταν έως τώρα στην καριέρα σας οι αγαπημένες σας συμπαίκτριες;

Αφροδίτη: Μαρία Παλτιμισιζόγλου, Σίσσυ Αποστολίδου, Γιέλενα Γιόσοβιτς και άλλες πολλές!

Κωνσταντίνα: Δύσκολο να επιλέξω, αλλά θα έλεγα κι εγώ τη Γιέλενα Γιόσοβιτς, γιατί ήταν και είναι για εμένα κάτι παραπάνω από συμπαίκτρια!

Από τη Νάξο με αγάπη

Εθνική ομάδα. Είναι ένας στόχος για εσάς;

Αφροδίτη: Η Εθνική ομάδα πιστεύω είναι στόχος για όλες τις αθλήτριες, καθώς εκπροσωπείς τη χώρα σου και φυσικά έχεις τη δυνατότητα να παίξεις παιχνίδια ανώτερου επιπέδου, με πολύ καλές αθλήτριες.

Κωνσταντίνα: Είναι ένας στόχος για πολλές αθλήτριες. Προσωπικά έχω στόχο μου ό,τι το καλύτερο και αν έρθει κάποια στιγμή και η κλήση μου στην Εθνική, θα το θεωρήσω μεγάλη τιμή για μένα.

Από τη Νάξο με αγάπη

Πώς είναι η καθημερινότητά σας; Ποιες είναι οι αγαπημένες σας συνήθειες και πώς περνάτε τον ελεύθερό σας χρόνο στο νησί;

Αφροδίτη: Καθημερινά έχουμε αρκετές ώρες προπονήσεων, οπότε στο χρόνο που μας απομένει κάνουμε βόλτα, πίνουμε καφέ και χαλαρώνουμε. Αγαπημένη μας συνήθεια, να επισκεπτόμαστε διάφορα χωριουδάκια του νησιού!

Κωνσταντίνα: Όπως είπε και η Αφροδίτη, ο χρόνος μας είναι λιγοστός και προσπαθούμε να τον αξιοποιήσουμε γνωρίζοντας καλύτερα το νησί που μας φιλοξενεί.

Από τη Νάξο με αγάπη

Και η στημένη ερώτηση της ημέρας. Ποιες είναι οι σχέσεις σας με τα social media και το ίντερνετ γενικότερα; Ενημερώνεστε για τα αθλητικά;

Αφροδίτη: Προτιμώ την ενημέρωση μέσω διαδικτύου. Και γι' αυτό φροντίζει το Sport24.gr. Γράψε ό,τι θέλεις μετά από αυτό, έχεις την άδειά μου.

Κωνσταντίνα: Το ίντερνετ είναι ο μόνος τρόπος άμεσης ενημέρωσης. Προσπαθώ να ενημερώνομαι από έμπιστα μέσα όπως είναι το Sport24.gr και το Κουρκούτι, γιατί η παραπληροφόρηση πάει κι έρχεται στις μέρες μας.

Από τη Νάξο με αγάπη

Δείτε και τις υπόλοιπες φετινές φωτογραφίσεις από το Κουρκούτι για το Sport24: Σοφία Κοσμά και Τζίνα Λαμπρούση (Ολυμπιακός) , Εύα Χαντάβα (Λοκομοτίβ Μπακού) , Αθηνά Παπαφωτίου (Στουτγκάρδη) και προετοιμαστείτε για άλλη μία τελευταία, που θα αποχαιρετήσει το καλοκαίρι όπως του αρμόζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ