ΒΟΛΕΪ

Ανοικτά όλα τα μέτωπα

Ανοικτά όλα τα μέτωπα

Τρεις αγωνιστικές απομένουν για το τέλος της κανονικής περιόδου στην Α1 βόλεϊ γυναικών και το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα που υπάρχουν για την πρωτιά και την παραμονή.

Μπορεί το πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ γυναικών να πέρασε από 40 κύματα και τελικά να διεξάγεται με 11 ομάδες, όμως είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά των τελευταίων ετών.

Τρεις αγωνιστικές απομένουν για το τέλος και όλες οι μάχες τόσο για την κορυφή όσο και για την παραμονή είναι ανοικτές και μόλις τρεις ομάδες μοιάζουν αδιάφορες για τη συνέχεια. Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά για κάθε θέση.

Ανοικτά όλα τα μέτωπα
INTIME SPORTS

Το ντέρμπι στη Νάξο και η "γκέλα"

Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος και μόλις ένας βαθμός χωρίζει τον Ολυμπιακό από τον Παναθηναϊκό και τον Πανναξιακό. Ένα βαθμό που έχασαν οι δύο διώκτες των ερυθρόλευκων από το Μαρκόπουλο τις προηγούμενες αγωνιστικές.

Οι ερυθρόλευκες (πρώτη θέση με 48 βαθμούς) έχουν το πλεονέκτημα πως είναι οι μοναδικές που έχουν κάνει το ρεπό τους, ωστόσο έχουν δύο δύσκολα εκτός έδρα παιχνίδια κόντρα σε Πανναξιακό και ΑΕΚ, ενώ κλείνουν το πρόγραμμα τους με τον αγώνα απέναντι στον ΑΟ Θήρας. Ο Ολυμπιακός έχει την κατάσταση στα χέρια του, αφού πέρα από το 3-0 σετ του πρώτου αγώνα με τον Πανναξιακό, έχει να υπερασπιστεί και τη σημαντική διαφορά πόντων που κέρδισε στο πρώτο παιχνίδι (75-39) όπου ο Πανναξιακός έκανε πολλές δοκιμές.

Στη δεύτερη θέση επανήλθε ο Παναθηναϊκός με 47 βαθμούς, με τις πράσινες να έχουν το πιο εύκολο πρόγραμμα, αλλά και ένα ρεπό. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Παναθηναϊκός θα πάρει έξι βαθμούς στα επόμενα παιχνίδια και θα περιμένει πιθανό στραβοπάτημα του Ολυμπιακού για να το εκμεταλλευτεί.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον Πανναξιακό ο οποίος ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη θέση. Όπως αναφέραμε νωρίτερα υποδέχεται στη Νάξο τον Ολυμπιακό και με ένα τρίποντο θα χρειάζεται την απώλεια μόλις ενός βαθμού από τον Ολυμπιακό για να πάρει αυτός την πρώτη θέση (κάτι που ισχύει και για τον Παναθηναϊκό).

Ένα άλλο κομμάτι που πρέπει να εξετάσουμε είναι αυτό της ισοβαθμίας. Ο Ολυμπιακός εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται να έχει το απόλυτο πλεονέκτημα σε βάρος τόσο του Πανναξιακού όσο και του Παναθηναϊκού. Ήδη, υπερτερεί έναντι των πράσινων για τρεις πόντους (70-82 υπερ του Παναθηναϊκού το πρώτο ματς, 60-75 υπέρ των ερυθρόλευκων το δεύτερο) και λογικά θα κάνει το ίδιο και επί του Πανναξιακού αφού η διαφορά των πόντων είναι μεγάλη.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός υπερτερεί έναντι του Παναξιακού σε μια πιθανή ισοβαθμία αφού έχει πάρει ένα σετ περισσότερο, αλλά και είχε μεγαλύτερη διαφορά πόντων (75-51 στην Κυψέλη και 95-91 στη Νάξο).

Αναλυτικά το πρόγραμμα των τριών μέχρι το τέλος

20η αγωνιστική

ΑΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

ΑΟΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ

21η αγωνιστική

ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ

Ρεπό: Πανναξιακός

22η αγωνιστική

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ - ΑΟ ΘΗΡΑΣ

ΑΟΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ

Ρεπό: Παναθηναϊκός

Ανοικτά όλα τα μέτωπα
INTIME SPORTS

Η μάχη της τέταρτης θέσης

Μία άλλη μονομαχία που είναι ανοικτή είναι αυτή για την κατάληψη της τέταρτης θέσης. ΑΕΚ και ΑΟ Θήρας δίνουν τη δική τους μάχη με τις κιτρινόμαυρες να έχουν τέσσερις βαθμούς περισσότερους.

Το φαβορί αδιαμφισβήτητα είναι η ΑΕΚ. Οι κιτρινόμαυρες μπορεί να έχουν θεωρητικά πιο δύσκολο πρόγραμμα αφού αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό και τον Πανναξιακό όμως έχουν το μαξιλαράκι των τεσσάρων πόντων, αλλά και την ισοβαθμία με το μέρος τους.

Την ίδια ώρα ο ΑΟ Θήρας έχει να παίξει και εκείνος με τον Ολυμπιακό, αλλά έχει και μία επικίνδυνη έξοδο στο Ρέθυμνο.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας η ΑΕΚ είναι από πάνω έχοντας πάρει έναν πόντο παραπάνω στα μεταξύ τους παιχνίδια (184-183).

Αναλυτικά το πρόγραμμά τους:

20η αγωνιστική

ΟΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - ΑΟ ΘΗΡΑΣ

ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ

21η αγωνιστική

ΑΟ ΘΗΡΑΣ - ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ

22η αγωνιστική

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ - ΑΟ ΘΗΡΑΣ

ΑΟΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ

Ανοικτά όλα τα μέτωπα

Στους δύο σώζεται ο ένας

Μεγάλη είναι και η μάχη για την παραμονή. Ο Ηρακλής είναι η μία ομάδα που θα πέσει στην Α2 των γυναικών. Μαρκόπουλο, Ηλιούπολη και Ρέθυμνο δεν έχουν και ψάχνουμε για τον δεύτερο.

Έτσι, Μακεδόνες και Ανατόλια αναμένεται να παλέψουν για να μείνουν στην Α1 γυναικών. Η διαφορά των δύο ομάδων είναι μόλις ένας βαθμός και το μοναδικό παιχνίδι το οποίο μοιάζει εκ προοιμίου χαμένο είναι εκείνο των Μακεδόνων με τον Παναθηναϊκό.

Οι δύο ομάδες έχουν να παίξουν με το Μαρκόπουλο και το Ρέθυμνο, ενώ το Ανατόλια έχει να αντιμετωπίσει και την Ηλιούπολη.

Πάντως, σε περίπτωση ισοβαθμίας οι Μακεδόνες έχουν το προβάδισμα αφού έχουν κερδίσει και στα δύο παιχνίδια με 3-2 σετ.

Αναλυτικά το πρόγραμμά τους:

20η αγωνιστική

ΑΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΑΑΚ ΑΝΑΤΟΛΙΑ

21η αγωνιστική

ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ - ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΑΑΚ ΑΝΑΤΟΛΙΑ - ΟΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

22η αγωνιστική

ΟΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΣΑΑΚ ΑΝΑΤΟΛΙΑ

Τι ισχύει σε περιπτώσεις ισοβαθμίας

Σε περίπτωση που οι οµάδες θα ισοβαθµήσουν για οποιαδήποτε θέση, τότε για τον υπολογισµό της θέσης θα λαµβάνονται υπόψη κατά σειρά προτεραιότητας:

1) Οι βαθµοί που έχει συγκεντρώσει κάθε οµάδα στους µεταξύ τους αγώνες

2) Ο λόγος του κλάσµατος που θα έχει αριθµητή τα νικηφόρα σετ και παρονοµαστή τα χαµένα σετ στους µεταξύ τους αγώνες.

3) Ο λόγος του κλάσµατος που θα έχει αριθµητή τους κερδισµένους βαθµούς (πόντους) και

4) Ο λόγος του κλάσµατος που θα έχει αριθµητή τα κερδισµένα σετ και παρονοµαστή τα χαµένα σετ σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήµατος για την κάθε οµάδα που ισοβαθµεί.

5) Ο λόγος του κλάσµατος που θα έχει αριθµητή τους κερδισµένους πόντους (βαθµούς) και παρονοµαστή τους χαµένους βαθµούς (πόντους) σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήµατος για την κάθε οµάδα που ισοβαθµεί.

6) Σε περίπτωση που µετά τα παραπάνω υπάρχει ισοβαθµία, τότε και µόνο σε περίπτωση που η βαθµολογική κατάταξη των οµάδων καθορίζει τη θέση της πρόκρισης στην Β΄ Φάση του πρωταθλήµατος, θα διεξάγεται ένας αγώνας κατάταξης.

Βαθμολογία σε 19 αγώνες

1.Ολυμπιακός 48 (48-5)

2.Παναθηναϊκός 47 (49-10)

3.Πανναξιακός 47 (48-14)

4.ΑΕΚ 34 (37-17)

5.ΑΟ Θήρας 30 (37-26)

6.Ρέθυμνο 18 (23-39)

7.Ηλιούπολη 18 (22-37)

8.Μαρκόπουλο 16 (25-41)

9.Ανατόλια 14 (18-42)

10.Μακεδόνες 13 (19-43)

11.Ηρακλής 0 (5-54)

* Παναθηναϊκός, Πανναξιακός και Ηρακλής χρωστάνε από ένα ρεπό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ