ΒΟΛΕΪ

Αναχώρησε η Εθνική Ανδρών για την Φρανκφούρτη

Αναχώρησε η Εθνική Ανδρών για την Φρανκφούρτη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για την Φρανκφούρτη αναχώρησε η αποστολή της Εθνικής Ανδρών που θα συμμετάσχει στο Final-4 του 3ου γκρουπ του World League, διεκδικώντας την άνοδο της στο 2ο γκρουπ.

Για την Φρανκφούρτη αναχώρησε η αποστολή της Εθνικής Ανδρών που θα συμμετάσχει στο Final-4 του 3ου γκρουπ του World League, διεκδικώντας την άνοδο της στο 2ο γκρουπ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (1/7, 21:10) την Σλοβενία στο δεύτερο ημιτελικό (στην Fraport Arena που είναι χωρητικότητας 5.000 θέσεων), ενώ στον πρώτο ημιτελικό η οικοδέσποινα Γερμανία θα αγωνιστεί με την Κινεζική Ταϊπέι.

Ο Σωτήρης Δρίκος και ο συνεργάτης του Κώστας Δεληκώστας προχώρησαν σε μια αλλαγή στην αποστολή, συγκριτικά με το ρόστερ που είχαν στη διάθεση τους στην Κοζάνη και την Θεσσαλονίκη, καθώς ο Γιάννης Ρουμελιωτάκης ταξίδεψε στην Φρανκφούρτη αντί του Γιώργου Παπαλεξίου. Στην αποστολή συμμετέχει κανονικά και ο αρχηγός Δημήτρης Τζούριτς, ο οποίος ξεπέρασε την ίωση που τον άφησε εκτός αγώνων από το 2ο τουρνουά με τον 27άχρονο διαγώνιο να δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα.

"Είχα αρκετές ατυχίες από την αρχή της προετοιμασίας με τελευταία αυτή την ίωση, αλλά είμαι έτοιμος να βοηθήσω όσο μπορώ την Εθνική", είπε ο Τζούριτς, εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την εμπιστοσύνη του προς την ομάδα και τους συμπαίκτες του: "Είμαστε μια ομάδα που εδώ και τρία χρόνια έχουμε πετύχει κάποια πράγματα, αλλά όλοι μαζί θέλουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα και να βοηθήσουμε για την άνοδο του βόλεϊ στην Ελλάδα".

Όσον αφορά στον ημιτελικό με την Σλοβενία, ο αρχηγός της Εθνικός τόνισε: "Σαν ομάδα θεωρώ ότι έχουμε πλεονέκτημα. Η Σλοβενία ήταν πέρσι δεύτερη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλη,α και πρέπει να κερδίσει για να αποδείξει ότι είναι μια σοβαρή και καλή ομάδα υψηλού επιπέδου. Εμείς σίγουρα θέλουμε να κερδίσουμε, αλλά δεν έχουμε την πίεση του φαβορί. Πιστεύω ότι και στα δύο τουρνουά σε Κοζάνη και Θεσσαλονίκη παίξαμε καλά, έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να είμαστε στο δεύτερο γκρουπ την επόμενη χρονιά και θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε".

Η Εθνική θα πραγματοποιήσει την πρώτη της προπόνηση στην Fraport Arena σήμερα (28/6) το βράδυ στις 21:00 ώρα Ελλάδας.

Αναλυτικά η 14άδα αποτελείται από τους:

Πασαδόροι: Τερζής, Στιβαχτής

Διαγώνιοι: Τζούριτς, Ασπιώτης

Ακραίοι: Φράγκος, Κουμεντάκης, Πρωτοψάλτης, Δαλακούρας, Ρουμελιωτάκης

Κεντρικοί: Πετρέας, Ανδρεάδης, Σμαραγδής

Λίμπερο: Γκαράς, Ζήσης

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ