ΒΟΛΕΪ

Αναχώρησε για την Τουρκία η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Αναχώρησε για την Τουρκία η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Για την Μανίσα της Τουρκίας αναχώρησε το πρωί η αποστολή της Εθνικής Ανδρών, που από αύριο έως την Κυριακή θα συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά "Turgutlu Cup".

Για την Μανίσα της Τουρκίας αναχώρησε το πρωί η αποστολή της Εθνικής Ανδρών, που από αύριο έως την Κυριακή θα συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά "Turgutlu Cup", το οποίο θα αποτελέσει την πρόβα τζενεράλ ενόψει της συμμετοχής στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017 όπου θα αντιμετωπίσουμε Βέλγιο, Ουκρανία και Μολδαβία σε δύο τουρνουά (16-18/9 στην Κοζάνη, 22-25/9 στην Αμβέρσα του Βελγίου).

Στο τουρνουά της Μανίσα πέρα από τη διοργανώτρια Τουρκία και την Εθνική μας ομάδα συμμετέχουν η Ισπανία και η Σουηδία (κι οι τέσσερις ομάδες συμμετέχουν στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού), ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Yildirim Beyazit Sports Hall (χωρητικότητας 2.500 θέσεων).

"Πιστεύω ότι τα έχουμε πάει αρκετά τόσο στην Ορεστιάδα όπου πραγματοποιήσαμε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας και της φυσικής κατάστασης αλλά και εδώ στην Θεσσαλονίκη που ασχοληθήκαμε πιο πολύ με το τακτικό κομμάτι. Στα παιχνίδια στην Τουρκία θα δούμε σε τι βαθμό ετοιμότητας είμαστε και πιστεύω πως παιχνίδι με παιχνίδι θα παρουσιαστούμε καλύτεροι", είπε ο Ανδρέας Ανδρεάδης κατά την αναχώρηση της Εθνικής και συμπλήρωσε:

"Στόχος μας είναι να δώσουμε το 100% στους αγώνες που θα γίνουν στην Κοζάνη, με Βέλγιο, Ουκρανία, Μολδαβία και στο δεύτερο τουρνουά στην Αμβέρσα να διεκδικήσουμε την απευθείας πρόκριση μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση, ή στην χειρότερη να περάσουμε ως δεύτεροι, ώστε να κυνηγήσουμε την είσοδο μας μέσω των μπαράζ".

Ο Θρακιώτης κεντρικός εν όψει της συμμετοχής μας στο τουρνουά της Τουρκίας σημείωσε: "Μετά από ενάμιση μήνα απραξίας θα δούμε σε τι κατάσταση είμαστε και εμείς και οι άλλες ομάδες. Μπορεί με την Ισπανία να βρεθούμε ακόμα και αντίπαλοι. Στο World League ότι στόχο βάλαμε τον πραγματοποιήσαμε. Ήταν μια καλή περίοδος εκείνη για την Εθνική και τώρα ο στόχος μας είναι να πάμε στο Ευρωπαϊκό, που έχουμε να πάμε από το 2009. Όλα τα παιδιά με αυτή τη σκέψη ξυπνάμε και προετοιμαζόμαστε, να πάρουμε την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό".

Ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας, αλλά και αισιόδοξος για την πορεία πρόκρισης στον προκριματικό όμιλο εμφανίστηκε κι ο Δημήτρης Γκαράς.

"Μέχρι στιγμής πήγαν όλα καλά, δεν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς και αυτό είναι πολύ σημαντικό και ευχάριστο γιατί πάντα η προετοιμασία κρύβει κινδύνους. Έχουμε συμπληρώσει ένα μήνα στην Ορεστιάδα και τη Θεσσαλονίκη όπου δουλέψαμε πολύ σκληρά και τώρα πηγαίνουμε Τουρκία για να κάνουμε στην ουσία τα πρώτα επίσημα φιλικά. Είμαστε αισιόδοξοι, θέλουμε δυνατά φιλικά πριν το Ευρωπαϊκό, ενώ και οι τέσσερις ομάδες που θα συμμετέχουν σε αυτό το τουρνουά είναι δυνατές.

Ξεκινήσαμε όταν τέλειωσαν τα πρωταθλήματα μας με δυο στόχους, να περάσουμε στα τελικά του World League και να πάρουμε την πρόκριση στο πανευρωπαϊκό. Καταφέραμε τον ένα από τους δυο στόχους και ήρθε η στιγμή να καταφέρουμε και τον δεύτερο. Αυτή τη στιγμή η Εθνική με τα παιδιά που πλαισιώνεται είναι αρκετά ανταγωνιστική ώστε να "χτυπήσει" Βέλγιο και Ουκρανία που στην ουσία αυτές οι δυο είναι πιο δύσκολες ομάδες στον όμιλο μας".

Υπενθυμίσουμε ότι ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Σωτήης Δρίκος και ο συνεργάτης του Νίκος Ζαλμάς επέλεξαν για το τουρνουά στην Μανίσα τους εξής αθλητές: Θάνος Τερζής, Κώστας Στιβαχτής, Δημήτρης Τζούριτς, Γιώργος Τζιουμάκας, Άκης Ασπιώτης, Ραφαήλ Κουμεντάκης, Ανδρέας Φράγκος, Θανάσης Πρωτοψάλτης, Γιώργος Πετρέας, Ανδρέας Ανδρεάδης, Δημήτρης Σουλτανόπουλος, Νίκος Ζουπάνι, Δημήτρης Γκαράς, Δημήτρης Ζήσης.

Το πρόγραμμα του τουρνουά:

Πέμπτη 8/9
17:00, Τουρκία – Ισπανία
20:00, Ελλάδα – Σουηδία

Παρασκευή 9/9
17:00, Τουρκία – Ελλάδα
20:00, Σουηδία – Ισπανία

Σάββατο 10/9
17:00, Τουρκία – Σουηδία
20:00, Ισπανία – Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ