ΒΟΛΕΪ

Αγωνιστική με μεγάλο ενδιαφέρον

Αγωνιστική με μεγάλο ενδιαφέρον

Ενδιαφέροντα παιχνίδια έχει στο πρόγραμμα της η Α1 βόλεϊ των γυναικών με το γκρουπ των πρωτοπόρων να είναι δεδομένο ότι θα διασπαστεί.

Μετά τις πρώτες πέντε αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Άρης είναι οι τρεις ομάδες που παραμένουν αήττητες (με τον Ολυμπιακό να έχει το απόλυτο), ωστόσο αυτό το γκρουπ θα διασπαστεί το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Άρη στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής, η οποία είναι γεμάτη από ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

Στο κλειστό της Κυψέλης ο Παναθηναϊκός, που μόλις την περασμένη εβδομάδα είχε την πρώτη του απώλεια (στη νίκη με 3-2 επί της ΑΕΚ) αντιμετωπίζει τον Άρη που έχει εξελιχθεί στην ευχάριστη έκπληξη καθώς όπως και οι πράσινες είναι αήττητος (με 2 νίκες στο τάι μπρέικ).

«Στόχος μας είναι να επανέλθουμε στις καθαρές νίκες απέναντι σε μια στρωμένη ομάδα όπως είναι ο Άρης. Αυτό που πρέπει να έχουμε εμείς αύριο είναι η σταθερότητα σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού προκειμένου να διατηρήσο0υμε το αήττητο μας», τόνισε ο Γιώργος Ρούσης ο οποίος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.

Το ίδιο ισχύει και για τον Άρη με τον Δημήτρη Σολκίδη να σημειώνει από την πλευρά του: «Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε έναν διεκδικητή του τίτλου που είναι πραγματικά μια πολύ καλή ομάδα. Ο Παναθηναϊκός θεωρώ ότι θα είναι ακόμη πιο συγκεντρωμένος κι αποφασισμένος μετά την απώλεια του βαθμού που είχε κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά ο στόχος μας δεν αλλάζει και θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο ανταγωνιστικοί».

Εξίσου σημαντική, για διαφορετικούς λόγους, είναι κι η αναμέτρηση στο κλειστό του Ευόσμου με αντιπάλους τον τοπικό Αίαντα που παραμένει χωρίς νίκη και χωρίς βαθμό και την Ηλιούπολη που έχει πανηγυρίσει το μοναδικό της τρίποντο στον εκτός έδρας αγώνα με τον Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό.

«Μπαίνουμε σε μια σειρά αγώνων όπου μπορούμε να διεκδικήσουμε αρκετά πράγματα. Ψυχολογικά είμαστε έτοιμοι, θεωρώ ότι είμαστε σε καλή κατάσταση κι απέναντι σε μια ανταγωνιστική ομάδα θα δείξουμε το καλό μας πρόσωπο», είπε ο Ηλίας Ζωλασταθιάδης.

Στην Ηλιούπολη όπως όλα δείχνουν η Αλεξάνδρα Βούκοβιτς θα είναι στη διάθεση της Δήμητρας Λυκογιάννη, καθώς η Σέρβα ακραία φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό της.

«Πρόκειται για ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα η οποία έχει τον ίδιο στόχο με εμάς που είναι η παραμονή στην κατηγορία. Θεωρητικά είναι μια ομάδα στα μέτρα μας, αλλά θα πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι είμαστε πιο ισχυροί», είπε η Όλγα Μαλουσάρη και συμπλήρωσε: «Αναμφίβολα, ο Αίαντας αποκτά πλεονέκτημα όταν παίζει στο γήπεδό του, ωστόσο έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα όλη την εβδομάδα. Μέχρι στιγμής η Ηλιούπολη έχει βγάλει ορισμένα θετικά στοιχεία στο παιχνίδι της, ωστόσο χρειάζεται μεγαλύτερη διάρκεια και ελπίζω με την πάροδο του χρόνου να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο».

Στο κλειστό της Δραπετσώνας θα διεξαχθεί το Πειραϊκό ντέρμπι μεταξύ του Πορφύρα και του Ολυμπιακού.

«Για τα κορίτσια μας αυτό το παιχνίδι είναι άλλη μια γιορτή καθώς αντιμετωπίζουμε την κορυφαία ομάδα των τελευταίων ετών στο γυναικείο βόλεϊ. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, ξέρουμε ποια ομάδα αντιμετωπίζουμε και θέλουμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι. Το κέρδος από τέτοια παιχνίδι το εξαργυρώνεις στα επόμενα που ακολουθούν», δήλωσε ο τεχνικός των γηπεδούχων Βασίλης Πανδής.

Στον Ολυμπιακό ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς θα έχει στην αποστολή τις Τσβετάνοβα, Λαζάρεβιτς όχι όμως και την Μαλασάι που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού με τον Σέρβο τεχνικό να δηλώνει στο osfp.gr: «Ο Πορφύρας είναι νεοφώτιστος στην κατηγορία και έχει παίξει μέχρι στιγμής κάποια καλά παιχνίδια. Είμαι αισιόδοξος ότι θα κερδίσουμε, αυτό όμως δεν θα γίνει τόσο εύκολα όσο ίσως φαίνεται. Πρέπει να δούμε και αυτό το παιχνίδι με την ίδια σοβαρότητα όπως όλα τα παιχνίδια μέχρι στιγμής και σε αυτή την περίπτωση δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα».

Το τελευταίο χρονικά ματς της ημέρας διεξάγεται στο κλειστό του Μαρκοπούλου με τον τοπικό ΑΟΜ να υποδέχεται τον ΑΟ Θήρας (ο αγώνας θα μεταδοθεί μέσω live streaming από το http://markopoulovolley.gr).

«Φέτος η Σαντορίνη έχει πολύ καλή ομάδα, δείχνει ότι έχει βρει τη φόρμα της μετά την ήττα από τον Άρη κι αυτό δεν είναι καλό για εμάς. Πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε καλά, αλλά το αν θα πάρουμε κάτι απ’ αυτόν τον αγώνα εξαρτάται κι από τον αντίπαλο», τόνισε ο Βέσκο Ιβάνοβιτς ο οποίος ελπίζει πως οι ενοχλήσεις της Εύας Αλεξάκου στον ώμο δεν θα αποδειχθούν κάτι το σοβαρό.

Ο Απόστολος Οικονόμου αντιθέτως δεν έχει τέτοιου είδους προβληματισμούς κι όπως τόνισε: «Θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στο σερί μας απέναντι σε μια νεανική ομάδα με πολλές διακυμάνσεις στην απόδοση της. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, έχουμε μπροστά μας ένα ματς με δυσκολίες, αλλά θεωρώ ότι θα συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

Σάββατο 21/11

Πανελληνίου,13.00, Παναθηναϊκός - Άρης

Ευόσμου, 18.00, Αίας Ευόσμου - ΓΣ Ηλιούπολης

Δραπετσώνας, 18.00, Πορφύρας - Ολυμπιακός

Μαρκόπουλου, 19.00, ΑΟ Μαρκόπουλου - ΑΟ Θήρας

Κυριακή 22/11

Ρεθύμνου, 16.00, ΟΠ Ρεθύμνου - Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός

ΔΑΚ Νάξου, 17.00 (ΕΡΤ2), ΑΟΝ Πανναξιακός - ΑΕΚ Αθηνών

Η βαθμολογία

1. Ολυμπιακός 15 (15-0)

2. Παναθηναϊκός 14 (15-3)

3. Άρης 13 (15-6)

4. Πανναξιακός 12 (13-4)

5. ΑΟ Θήρας 9 (10-7)

6. ΑΕΚ 9 (13-10)

7. ΟΠΕΡ 5 (6-11)

8. Μαρκόπουλο 4 (8-14)

9. Φιλαθλητικός 4 (6-12)

10. Ηλιούπολη 4 (6-13)

11. Πορφύρας 1 (3-15)

12. Αίας Ευόσμου 0 (0-15)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ