ΒΟΛΕΪ

Αγωνιστική γεμάτη δυνατά παιχνίδια

Αγωνιστική γεμάτη δυνατά παιχνίδια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μετά τη διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών "Astra Airlines", το πιο όμορφο πρωτάθλημα -αυτό της Α1 βολεϊ γυναικών- επανέρχεται με πέντε αναμετρήσεις στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής.

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την ομάδα του Α.Ο Θήρας στο κλειστό του Πανελληνίου Γ.Σ στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Έχοντας νέο τεχνικό στον πάγκο τον Δημήτρη Καζάζη, οι γηπεδούχες αναζητούν τη νίκη για να παραμείνουν στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, καθώς μόλις έναν βαθμό χωρίζει τις δυο ομάδες με τον ΠΑΟ να έχει 46β (2ος) και τον Α.Ο Θήρας 45β. (3ος).

Ένα θετικό ντεμπούτο αναζητά και ο Δημήτρης Καζάζης που με δηλώσεις του στην επίσημη σελίδα του Συλλόγου του, σχολίασε: «Ήταν μία ιδιαίτερη εβδομάδα για την ομάδα και λόγω του απερχόμενου Final 4 του Κυπέλλου αλλά και λόγω της αλλαγής προπονητή που πάντα δημιουργεί αναταραχή. Παρ΄όλα αυτά έχει γίνει μια προσπάθεια προσαρμογής όλων μας ενόψει του αυριανού αγώνα. Η Σαντορίνη είναι μια ομάδα που έχει δείξει ότι δυσκολεύει τον Παναθηναϊκό αλλά είναι ένα παιχνίδι που θεωρητικά και ουσιαστικά δίνει το προβάδισμα για τα πλέι οφ και αποκτά ιδιαίτερη σημασία για το λόγο αυτό. Σίγουρα δεν αποτελεί έναν αγώνα δίχως αύριο, αλλά μέσα από αυτόν θέλουμε να βγάλουμε το καλύτερο δυνατό αγωνιστικό «πρόσωπο» της ομάδας, με βάση και τη δουλειά που έχουμε κάνει καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Πάντα ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι η νίκη, έτσι κι αύριο».

Στο στρατόπεδο της ομάδας της Σαντορίνης, θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή η συμμετοχή της Μπρίκμαν με τον τεχνικό του Α.Ο Θήρας, Απόστολο Οικονόμου να σημειώνει: «Έχουν απομείνει τρια ματς για την ολοκλήρωση της κανονική διαρκείας του πρωταθλήματος και στόχος μας σε αυτά τα παιχνίδια ειναι η όσο πιο γρήγορη εξασφάλιση της είσοδος μας στα play offs . Για το αυριανό παιχνίδι ξέρουμε οτι ο αντίπαλος ειναι δύσκολος, έχει διαφορετικό στόχο απο εμάς και σίγουρα η αλλαγή προπονητή είναι ένα νέο δεδομένο στο πως θα εμφανιστεί ο Παναθηναϊκός, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια εικόνα ανάλογη με τον αγώνα του κυπέλλου, εκει όπου οι δυο ομάδες έδειξαν να βρίσκονται κοντά αγωνιστικά. Αν αυτή μας η εμφάνιση συνδυαστεί και με βαθμολογικο όφελος, τότε θα είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι».

Ο ΟΠ Ρεθύμνου αντιμετωπίζει την ομάδα της Ηλιούπολης με στόχο τη νίκη και να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες έχει για την παραμονή του στην κατηγορία.

Ο τεχνικός του ΟΠΕΡ, Θανάσης Ντζαφέρης είπε: «Πλέον η κατάσταση δεν είναι στα χέρια μας, αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες θα πρέπει να πάρουμε το τρίποντο και μετά βλέπουμε».

Η προπονήτρια του Γ.Σ Ηλιούπολης, Δήμητρα Λυκογιάννη: «Σίγουρα είναι ένα ματς που εμείς θέλουμε να το κατοχυρώσουμε. Από την πλευρά μας θέλουμε να παραμείνουμε εκεί που είμαστε βαθμολογικά και πάμε πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, ο Πανναξιακός φιλοξενεί τον Κυπελλούχο Ολυμπιακό στο κλειστό ΔΑΚ Νάξου.

Ο τεχνικός της νησιωτικής ομάδας, Ζόραν Κόβασιτς αναφερόμενος στην αναμέτρηση τόνισε: «O Oλυμπιακός είναι αναμφίβολλα το φαβορί της αναμέτρησης αλλά εμείς όπως κάνουμε πάντα θα παλέψουμε. Θέλουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση μπροστά στο κοινό μας που θα γεμίσει το γήπεδο για να δει μια σπουδαία αναμέτρηση».

Από την άλλη ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς επεσήμανε: «Έχουμε αφήσει ήδη πίσω μας το Κύπελλο και πλέον έχουμε αφοσιωθεί στο πρωτάθλημα, όπου στόχος μας είναι να συνεχίσουμε το αήττητο σερί σε μια δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια καλή ομάδα».

Η φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας Astra Airlines, AEK υποδέχεται το Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό με τον τεχνικό των "κιτρινόμαυρων", Μανώλη Ρουμελιώτη να αναφέρει σχετικά με το ματς: «Είναι ένα από τα τρία τελευταία παιχνίδια. Έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε χρόνο στις πιο μικρές ηλικιακά αθλήτριες της ομάδας και όλα τα υπόλοιπα θα τα πούμε όταν τελειώσει η σεζόν»

Από την άλλη, ο προπονητής του Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού, Λάμπρος Πράππας ανέφερε: «Θέλουμε να εμφανιστούμε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί και να συνεχίσουμε το σερί των καλών εμφανίσεων των τελευταίων εβδομάδων».

Στο τοπικό ντέμπι της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2, ο Αίας Ευόσμου θέλει βαθμούς για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή του ενώ ο Άρης αναζητά βαθμούς που θα τον κρατήσουν σε τροχιά τετράδας.

Ο τεχνικός του Αίαντα, Ηλίας Ζωλασταθιάδης ανέφερε αρχικά με το χιούμορ που τον διακρίνει : «Αφού από τη δευτερη αγωνιστική χάσαμε τον πρώτο στόχο που ήταν το πρωτάθλημα αύριο θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη προκειμένου να εξασφαλίσουμε το δεύτερο στόχο μας που είναι η παραμονή» και συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε καλά και θέλουμε να μπούμε στη διαδικασία προγραμματισμού της νέας χρονιάς δυο εβδομάδες νωρίτερα από το προβλεπόμενο».

Από την άλλη μεριά, ο κόουτς της ομάδας του Άρη, Δημήτρης Σολκίδης τόνισε: «Θέλει προσοχή είναι ένα τοπικό ντέρμπι όπου βέβαια θέλουμε τη νίκη για να πάρουμε το τρίποντο ώστε να παραμείνουμε είτε σε απόσταση αναπνοής από την τετράδα είτε εκμεταλλευόμενοι τα άλλα αποτελέσματα να βρεθούμε στις πρώτες τέσσερις ομάδες».

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής

Σαβ 12 Μαρ, 16:00 ΟΠ Ρεθύμνου - ΓΣ Ηλιούπολης Κλειστό Γυμναστήριο Ρεθύμνου 'Μελίνα Μερκούρη'

Σαβ 12 Μαρ, 15:00 Παναθηναϊκός ΑΟ - ΑΟ Θήρας Κλειστό Γυμναστήριο Κυψέλης

Σαβ 12 Μαρ, 17:30 ΑΟΝ Πανναξιακός - Ολυμπιακός ΣΦΠ ΔΑΚ Νάξου

Σαβ 12 Μαρ, 18:00 ΑΕΚ Αθηνών - Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός Κλειστό Σχολικό Γυμναστήριο Νέας Φιλαδέλφειας

Σαβ 12 Μαρ, 18:00 ΑΠΣ Αίας Ευόσμου - ΑΣ Άρης ΔΑΚ Ευόσμου

Τρι 15 Μαρ, 19:30 ΑΟΦ Πορφύρας - ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil Κλειστό Γυμναστήριο 'Π. Σαλπέας'

Photo credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ