Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Χωρίς ντέρμπι η τέταρτη αγωνιστική

Χωρίς ντέρμπι η τέταρτη αγωνιστική

Το πιο όμορφο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών συνεχίζεται με... εμβόλιμη αγωνιστική την Τετάρτη (9/11).

Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Αίαντα στο κλειστό του Μετς και θέλει να διατηρήσει το αήττητο ενώ ο μαχητικός Αίας θέλει να δείξει το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσίασε την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στον Πανναξιακό.

Ο προπονητής των «πρασίνων», Δημήτρης Καζάζης: «Η ομάδα μας προέρχεται από ένα πολύ σημαντικό διπλό στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα χωρίς απώλειες. Ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα, με διαδοχικούς αγώνες αλλά μέσα από σκληρή δουλειά και συγκέντρωση στους στόχους μας, θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ο τεχνικός του Αίαντα, Ηλίας Ζωλασταθιάδης τόνισε: «Είναι μια δοκιμασία για εμάς αλλά θεωρώ ότι είμαστε ανθεκτικοί στα δύσκολα. Περιμένουμε και θέλουμε να πάρουμε βαθμό κι από ένα τέτοιο ματς που μέχρι πέρσι τα αντιμετωπίζαμε ως τυπική διαδικασία. Ο Παναθηναϊκός είναι και φέτος πολύ δυνατός, έχει ξεκινήσει πολύ καλά και δεν έχει χάσει ούτε σετ, αλλά ίσως ήρθε η ώρα να έχει την πρώτη του απώλεια».

Στο κλειστό γυμναστήριο της Ηλιούπολης, η ομώνυμη τοπική ομάδα φιλοξενεί τον Άρη με τις γηπεδούχες να προέρχονται από τη νικηφόρα αναμέτρηση με τη Θέτιδα και τις φιλοξενούμενες να αναζητούν την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα.

Η προπονητρία του ΓΣ Ηλιούπολης, Δήμητρα Λυκογιάννη ανέφερε: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε στην έδρα μας μια πολυ καλή ομάδα όπως είναι ο Άρης αλλά κυρίως θα πρέπει να ξεπεράσουμε την κούραση και να διορθώσουμε άμεσα τα σημεία που χάνουμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να βρει έτσι η ομάδα τον ρυθμό της».

Από την άλλη, ο κόουτς του Άρη, Δημήτρης Σολκίδης σχολίασε: «Προερχόμαστε από δύο ήττες κόντρα όμως σε δύο ομάδες (Πανναξιακό, Παναθηναϊκό) που τη δεδομένη χρονική στιγμή ήταν καλύτερες από εμάς. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο αλλά και κομβικό παιχνίδι και θέλουμε να επανέλθουμε όσο πιο γρήγορα στις καλές εμφανίσεις και στις νίκες».

Ο αήττητος Πανναξιακός υποδέχεται την ουραγό ΑΕΚ στο ΔΑΚ Νάξου με στόχο να διευρύνει το σερί του απέναντι στις «κιτρινόμαυρες» οι οποίες αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα και παράλληλα προσπαθούν να βρουν το δρόμο τους.

Ο τεχνικός της νησιωτικής ομάδας, Γιώργος Ρούσης ανέφερε: «Την Τετάρτη παίζουμε με την ΑΕΚ και στόχος μας είναι η νίκη και η συνεχή βελτίωση. Δεν πρέπει να μας επηρεάσει η αγωνιστική κατάσταση του αντιπάλου μας και πρέπει από τη μεριά μας να προσπαθήσουμε να βγάλουμε πράγματα στο γήπεδο».

Από την αντίπερα όχθη, ο προπονητής της ΑΕΚ, Δήμος Φιλιππάτος είπε: «Έχουμε πάρα προβλήματα και δεν ξέρω πως θα παρουσιαστούμε στην αυριανή αναμέτρηση. Παίζουμε με μια πάρα πολύ καλή ομάδα και θα πρέπει να παίξουμε ελεύθερα χωρίς άγχος και να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί από το ματς. Όσο μπορούμε να έχουμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση».

Η νεοφώτιστη Ελπίδα Αμπελοκήπων υποδέχεται τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στο κλειστό «Ι.Λεμονίδης» και θέλει να παρουσιαστεί ανταγωνιστική όπως ακριβώς εμφανίστηκε την προηγούμενη αγωνιστική στη Σαντορίνη. Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκες» θέλουν να περάσουν χωρίς απώλειες από την έδρα του αντιπάλου.

Ο τεχνικός της Ελπίδας, Γιώργος Χρυσομαλλίδης σημείωσε: «Συνεχίζουμε ένα βαρύ πρόγραμμα, αφού τέσσερις μέρες μετά τον ΑΟ Θήρας θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό. Το έργο μας είναι ασφαλώς εξαιρετικά δύσκολο, αφού θα παίξουμε με τον πρωταθλητή και η διαφορά δυναμικότητας είναι δεδομένη. Ωστόσο θέλουμε να δείξουμε καλή εικόνα στον κόσμο μας και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Για την αυριανή αναμέτρηση, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς δήλωσε: «Πάμε στη Θεσσαλονίκη, κόντρα σε μια νέα ομάδα στην κατηγορία για την οποία έχουμε κάποιες πληροφορίες. Στο τελευταίο παιχνίδι της στη Σαντορίνη έπαιξε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα είναι τόσο εύκολο το ματς. Σίγουρα η ομάδα μας έχει μεγαλύτερη ποιότητα αλλά αυτό θα πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο. Να παίξουμε καλύτερα από το προηγούμενο παιχνίδι και να κερδίσουμε. Πρέπει να το πάρουμε στα σοβαρά το παιχνίδι με την Ελπίδα Αμπελοκήπων και να είμαστε συγκεντρωμένοι».

Στο ΔΑΚ Κυμίνων, οι Μακεδόνες Αξιού φιλοξενούν τον ΑΟ Θήρας με τις γηπεδούχες να στοχεύουν για μια ακόμα αγωνιστική στη διατήρηση της καλής αγωνιστικής τους παρουσίας και τον ΑΟΘ να θέλει το «πέρασμα» χωρίς απώλειες από μια δύσκολη έδρα.

Με την παρουσία της Ιωάννας Πολυνοπούλου αμφίβολη, ο τεχνικός των Μακεδόνων, Μανωλης Σκουλικάρης δήλωσε: «Παίζουμε με μια ομάδα η οποία έχει εντελώς διαφορετικούς στόχους. Πιστεύω ότι η Θήρα θα έρθει με πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση μετά την απώλεια που είχε την περασμένη εβδομάδα, αλλά εγώ θέλω να δω την ομάδα μου να είναι ανταγωνιστική μέσα στο γήπεδο και να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί».

Με τη σειρά του ο κόουτς του ΑΟΘ, Αποστόλης Οικονόμου σημείωσε: «Παίζουμε απεναντι σε μια πολυ καλη και νεανική ομάδα η οποία εχει ανεβασμένη ψυχολογία μετα τα επιτυχή αποτελέσματα της και ξέρουμε οτι μεσα στην έδρα της κυνηγάει ολα τα παιχνίδια και με την βοηθεια της κερκίδας μεγιστοποιεί την αποδοση της , ως ομάδα .Για εμας ειναι ενα δυσκολο παιχνιδι ,το αντιμετωπίσουμε ως ντέρμπι και πρεπει να πιάσουμε καλη αποδοση ,για να καταφέρουμε να πάρουμε ενα επιτυχημένο αποτέλεσμα».

Στη Βούλα, η Θέτιδα αναμετράται με ο Μαρκόπουλο στο «Γ.Γεννηματάς». Οι γηπεδούχες –μετά την απώλεια λόγω του τραυματισμού της Φαμπιάν- προσπαθούν να βρουν αγωνιστικά τα πατήματά τους και θέλουν να διεκδικήσουν ότι περισσότερο μπορούν ενώ το Μαρκόπουλο θέλει να επιστρέψει στις νίκες.

Η κόουτς της Θέτιδας, Αγγελική Γεωργοπούλου σημείωσε: «Το Μαρκόπουλο είναι μια καλή ομάδα που πιστεύω ,στο τέλος του πρωταθλήματος, θα βρισκεται μέσα στις πρώτες 6 θέσεις! Εμείς ειμαστε μια καινούργια ομάδα, και με ελλείψεις στην παρούσα φάση. Είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά όταν βρίσκεσαι στο παρκέ δεν έχεις παρά να αγωνιστείς για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Από την άλλη, ο προπονητής του ΑΟΜ, Γιάννης Νικολάκης τόνισε: «Μετά από δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια με Θήρα, Ολυμπιακό ξεκινά μια σειρά αγώνων με πιο βατούς αντιπάλους, αρχής γενομένης κόντρα στην Θέτιδα, όπου θέλουμε να κάνουμε ένα καλό σερί. Θέλουμε τη νίκη, αλλά όπως έχει δείξει μέχρι τώρα το πρωτάθλημα, αν δεν είσαι συγκεντρωμένος θα έχεις προβλήματα».

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ