Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σημαντικά ματς για την παραμονή

Σημαντικά ματς για την παραμονή

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών με τους αγώνες της 14ης αγωνιστικής και το Σάββατο (21/1) θα διεξαχθούν τέσσερις αναμετρήσεις.

Ο Πανναξιακός προέρχεται από την σημαντική νίκη στην έδρα του Άρη που τον εδραίωσε στην 3η θέση της βαθμολογίας, ενώ ο Αίας από την εντός έδρας ήττα στο τοπικό ντέρμπι με τους Μακεδόνες που τον κρατά στην επικίνδυνη ζώνη.

Η γηπεδούχος ομάδας δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα με τον Γιώργο Ρούση να σημειώνει: «Συνήλθαμε γρήγορα μετά την εντός έδρας ήττα από την Ηλιούπολη και κάναμε μία πολύ καλή νίκη στην έδρα του Άρη. Το ζητούμενο όμως είναι να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και να συγκεντρώσουμε το μάξιμουμ των βαθμών μέχρι να έρθουν τα ντέρμπι που θα κρίνουν την συνολική μας πορεία στο πρωτάθλημα».

Αντιθέτως με αρκετές απουσίες θα παραταχθεί ο Αίας με τον Ηλία Ζωλασταθιάδη να δηλώνει: «Λόγω της μη αλλαγής της ώρας του αγώνα θα έχουμε απώλειες γιατί πολλά παιδιά δεν μπορούν να ακολουθήσουν την αποστολή. Δεν υπάρχει λογική σ’ αυτό που συμβαίνει καθώς θα είμαστε τρεις μέρες στο δρόμο με 16χρονα και 17χρονα παιδιά, γιατί δεν μπορούσε να γίνει μία αλλαγή της ώρας. Παρόλα αυτά πάμε να παλέψουμε γιατί η φιλοσοφία που θέλουμε να περάσουμε στην ομάδα είναι ότι δεν μπορεί να μας σταματήσει κανένα εμπόδιο».

Αμφότερες οι δύο ομάδες προέρχονται από σημαντικές επιτυχίες καθώς οι Μακεδόνες μετά το διπλό στον Εύοσμο είναι πλέον στο +10 από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ η Ένωση πανηγύρισε την πρώτη της επιτυχία κόντρα στην Ελπίδα.

«Είναι ένα παιχνίδι που θέλει προσοχή, καθώς η ΑΕΚ έκανε την πρώτη νίκη της και έχει πλέον διαφορετική ψυχολογία», παραδέχθηκε ο τεχνικός των Μακεδόνων Μανώλης Σκουλικάρης και συμπλήρωσε: «Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και πιάσουμε τη συνηθισμένη απόδοση μας θα πάρουμε τη νίκη και θα εξασφαλίσουμε σε μεγάλο βαθμό τη σωτηρία μας…».

Χωρίς προβλήματα αναχώρησε η αποστολή της Ένωσης για την Θεσσαλονίκη με τον Γιώργο Σαμαρά να σημειώνει: «Θέλουμε να παίξουμε καλά όπως και στον προηγούμενο αγώνας μας και γενικά θέλουμε να έχουμε μια συνεχεία στις καλές εμφανίσεις μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Στα Μεσόγεια, το μαχητικό Μαρκόπουλο υποδέχεται τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό σε μια δυνατή αναμέτρηση.

Ο προπονητής του ΑΟΜ, Γιάννης Νικολάκης δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός είναι μια πλήρης ομάδα, η οποία δίκαια βρίσκεται στην κορυφή και δίκαια κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια. Ο στόχος είναι να δώσουμε μια συνέχεια στην καλή εμφάνιση που κάναμε στην έδρα της Σαντορίνης. Θέλω να παίξουμε ελεύθερα αλλά και στα όρια μας και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί».

Από την πλευρά του Ολυμπιακού, η ακραία, Άνα Λαζάρεβιτς, δήλωσε στην επίσημη σελίδα της ομάδας: «Το παιχνίδι με το Μαρκόπουλο θα είναι μια καλή προετοιμασία για εμάς πριν πάμε στην Τουρκία. Είναι ένας καλός αντίπαλος και εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί σε κάθε παιχνίδι και να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό που έρχεται. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε σε καμία περίπτωση γιατί μας περιμένει μια μεγάλη σειρά με πολλούς αγώνες σε σύντομο διάστημα. Πρέπει να παίξουμε πολύ καλά, για να πάμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι στην Τουρκία. Το ματς με την Τσανάκαλε είναι μια νέα πρόκληση για εμάς αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι. Κάθε αναμέτρηση είναι δύσκολη αλλά δεν πρόκειται να παρατήσουμε τους στόχους μας. Αυτό που θέλουμε είναι να παίξουμε ως ομάδα και με όλη μας την καρδιά».

Μια κομβική αναμέτρηση για τις δυο ομάδες στη Βούλα, με τη Θέτιδα να θέλει να πάρει βαθμούς έχοντας απέναντι την Ηλιούπολη που στα τελευταία παιχνίδια παρουσιάζει μεγάλη δυναμική έχοντας μαζέψει σημαντικούς βαθμούς για την παραμονή της.

Ο τεχνικός της Θέτιδας, Σούλης Τουρσούγκας σημείωσε: «Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Όλα τααποτελέσματα είναι πιθανά και θέλουμε να κάνουμε μια νίκη για μια κανούργια αρχή».

Η προπονήτρια της Ηλιούπολης, Δήμητρα Λυκογιάννη με τη σειρά της πρόσθεσε: «Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας και γενικά είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα καθώς προερχόμαστε από έναν αγώνα πέντε σετ. Η Θέτιδα είναι ανανεωμένη και ενισχυμένη κι εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε την απόδοση των τελευταίων παιχνιδιών».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 21/1

18:00 ΑΟΝ Πανναξιακός - ΑΠΣ Αίας Ευόσμου

18:00 ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil - Ολυμπιακός

19:00 ΑΣ Μακεδόνες - ΑΕΚ Αθηνών

19:00 ΑΣΠ Θέτις - ΓΣ Ηλιούπολης

Κυριακή 22/1

14:30 ΑΣ Ελπίς - ΑΟ Θήρας

18:00 Παναθηναϊκός ΑΟ - ΑΣ Άρης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 36 (38-7)

2. Παναθηναϊκός 33 (36-11)

3. Πανναξιακός 30 (33-15)

4. ΑΟ Θήρας 26 (33-21)

5. Μαρκόπουλο 21 (26-22)

6. Μακεδόνες 20 (26-23)

7. Άρης 20 (24-24)

8. Ηλιούπολη 15 (21-29)

9. Αίας Ευόσμου 14 (17-29)

10. Ελπίς 10 (15-32)

11. Θέτις 6 (13-35)

12. ΑΕΚ 3 (3-37)

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ