Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

"Ναυμαχία" στο Αιγαίο

"Ναυμαχία" στο Αιγαίο

Με το ντέρμπι των Κυκλάδων ανάμεσα στον ΑΟ Θήρας και τον Πανναξιακό να ξεχωρίζει θα διεξαχθεί η 5η αγωνιστική της Α1 βόλεϊ γυναικών.

Δυο ημέρες μετά την εμβόλιμη αγωνιστική, ξεκινάει το Σάββατο (12/11) η 5η αγωνιστική που αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα με πέντε μάχες στη στεριά και μια ναυμαχία αυτή μεταξύ του ΑΟ Θήρας και του Πανναξιακού (19.00), η οποία θα ρίξει και την αυλαία της αγωνιστικής.

Ο ΑΣ Άρης υποδέχεται τον ΑΣΠΕ Θέτις στο ΔΑΚ Πυλαίας για την 5η στροφή του πρωταθλήματος. Να συνεχίσει νικηφόρα θα επιδιώξει η ομάδα της Θεσσαλονίκης με την ακραία της Θεσσαλονικιώτικης ομάδας, Τζου Καετάνο να τονίζει: «Δεν θα είναι εύκολη αναμέτρηση, έπειτα και από την εμβόλιμη αγωνιστική που παίξαμε πέντε σετ. Ωστόσο, εμείς πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένες και να επικεντρωθούμε στην αποστολή μας. Να προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας απέναντι σε μια ομάδα που παιχνίδι το παιχνίδι εξελίσσεται. Προετοιμαστήκαμε δυο μέρες σκληρά με στόχο να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Από την μεριά της Θέτιδας που πήρε τον πρώτο της βαθμό το βράδυ της Τετάρτης κόντρα στο Μαρκόπουλο, η ακραία Δάφνη Βαρουδάκη υποστήριξε: «Είναι ένα παιχνίδι για το οποίο είχαμε μόνο δυο μέρες να προετοιμαστούμε αλλά θέλουμε να δείξουμε τον καλό μας εαυτό για να κερδίσουμε αυτό που μας αναλογεί. Είμαστε ακόμα στην αρχή του πρωταθλήματος και φαίνεται πως σχεδόν όλα τα παιχνίδια θα είναι δυνατά και ανταγωνιστικά».

Στον Εύοσμο, ο Αίαντας φιλοξενεί την Ηλιούπολη σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση με τις δυο ομάδες να θέλουν να μαζέψουν σημαντικούς βαθμούς στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Από την πλευρά των γηπεδούχων, η διαγώνια Χριστίνα Ανδρονικίδου σημείωσε: «Ήρθε η ώρα να δώσουμε ένα τέλος στο σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων και να επιστρέψουμε στις νίκες. Για να συμβεί αυτό πρέπει κόντρα στην Ηλιούπολη να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και να πάρουμε το τρίποντο στην έδρα μας. Η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες και το έχει δείξει κόντρα σε πολύ δυνατούς αντιπάλους κι πιστεύω ότι είναι καθαρά ψυχολογικό το ότι δεν έχουμε πάρει βαθμό η βαθμούς σε τέτοιους αγώνες».

Στο στρατόπεδο της Ηλιούπολης, ο τρόπος της ήττας από τον Άρη μέσα στην έδρα του ΓΣ έχει πεισμώσει την ομάδα της Δήμητρας Λυκογιάννη με την πολήυπειρη Κάταλιν Κις να σχολιάζει: «Η ήττα της Τετάρτης μας πείραξε αρκετά. «Αγγίξαμε» τη νίκη αλλά δεν τα καταφέραμε. Περιμένω να παρουσιάσουμε πολύ σοβαρό και ανταγωνιστικό πρόσωπο απέναντι στον Αίαντα για να επιστρέψουμε με τη δεύτερη νίκη μας».

Στο κλειστό του Ρέντη, ο Ολυμπιακός αναμετράται με τους μαχητικούς Μακεδόνες Αξίου. Οι «ερυθρόλευκες» θέλουν να συνεχίσουν στα θετικά αποτελέσματα ενώ οι Μακεδόνες έρχονται με καλή ψυχολογία έπειτα από τη νίκη τους επί του ΑΟΘ την προηγούμενη αγωνιστική.

Η λίμπερο του Ολυμπιακού, Αρέτα Κονόμι υποστήριξε για την σημερινή αναμέτρηση: «Οι Μακεδόνες είναι μια μαχητική ομάδα που έρχεται με καλή ψυχολογια μετά από μια πολύ σημαντική νίκη γι' αυτούς! Εμείς θεωρώ ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι βρίσκουμε καλύτερο ρυθμό και θέλουμε να έχουμε μια καλή εμφάνιση και φυσικά να πάρουμε μια καθαρή νίκη μέσα στην έδρα μας».

Στην αναμέτρηση στου Ρέντη αναφέρθηκε η κεντρική των Μακεδόνων, Ιωάννα Πολυνοπούλου, σχολιάζοντας: « Είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι που έχουμε δώσει μέχρι τώρα καθώς παίζουμε στην έδρα των πρωταθλητών. Αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε ανταγωνιστική ως ομάδα και στο συγκεκριμένο ματς και να δείξουμε ότι έχουμε ένα καλό σύνολο. Μπορεί να προερχόμαστε από ένα καλό σερί, αλλά τα μυαλά μας δεν παίρνουν αέρα κι ο βασικός μας στόχος είναι να εξασφαλίσουμε την παραμονή. Είναι πολύ νωρίς να πούμε ο,τιδήποτε άλλο…».

Στα Μεσόγεια, το Μαρκόπουλο φιλοξενεί τη νεοφώτιστη Ελπίδα Αμπελοκήπων με τις δυο ομάδες να «ψάχνουν» βαθμούς.

Το Μαρκόπουλο προέρχεται από την ανατρεπτική νίκη στη Βούλα με τη διαγώνιά του, Έρικα Μερκάντο να τονίζει για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση: «Προετοιμαζόμαστε βήμα-βήμα για κάθε ματς ξεχωριστά. Είμαστε μια ομάδα με νεαρές αθλήτριες, δυναμική και έχουμε δυνατότητες. Παιχνίδι με το παιχνίδι βελτιωνόμαστε και ενωμένες πιστεύω ότι θα φτάσουμε στο στόχο. Παίζουμε στην έδρα μας με τον κόσμο μας και πάμε για το καλύτερο».

Για τον αγώνα με τον ΑΟΜ μίλησε η διεθνής ακραία της Ελπίδας Αλεξία Καλανταρίδου: «Έχουμε αφήσει πίσω μας το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και είμαστε έτοιμες να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε να πάρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε κόντρα στο Μαρκόπουλο. Θέλουμε να παίξουμε καλά, διάθεση υπάρχει και συγκεντρωμένες θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όμτι καλύτερο. Είναι ένα σημαντικο παιχνίδι για εμάς».

Στο κλειστό σχολικό γυμναστήριο της Νέας Φιλαδέλφειας, η ΑΕΚ κοντράρεται με τον Παναθηναϊκό σε ένα ντέρμπι ονομάτων, καθώς οι φετινοί στόχοι των δυο ομάδων είναι διαφορετικοί. Η ΑΕΚ που δεν έχει σημειώσει νίκη στο φετινό πρωτάθλημα θέλει να σταθεί όσο καλύτερα μπορεί απέναντι στον αήττητο Παναθηναϊκό, ο οποίος με τη σειρά του θέλει να συνεχίσει το σερί του.Η αρχηγός των «κιτρινόμαυρων», Αποστολία Νούσια σημείωσε: «Παίζουμε με έναν δύσκολο αντίπαλο που διεκδικεί τετράδα. Εμείς από τη μεριά μας θα δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Στο «πράσινο» στρατόπεδο, η Καναδή μπλοκέρ Μαρίσα Φιλντ ανέφερε: «Το αυριανό ματς θέλουμε να είναι το πρώτο θετικό βήμα για τα τρία συνεχόμενα παιχνίδια που έχουμε να δώσουμε το προσεχές δωδεκαήμερο. Η ΑΕΚ παίζει στην έδρα της και εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένες. Έχω 100% αυτοπεποίθηση στην ομάδα που μέχρι στιγμής είναι αήττητη, ότι θα πάρει ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα και ακόμα τρεις βαθμούς».

Τα καμάρια των Κυκλάδων στο γυναικείο βόλεϊ, κοντράρονται στη «ναυμαχία» της αγωνιστικής στο κλειστό γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ, εκεί όπου ο ΑΟ Θήρας υποδέχεται τον Πανναξιακό. Ο ΑΟΘ θέλει με τον κόσμο στο πλευρό του να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα ενώ ο πρωτοπόρος Πανναξιακός αήττητος θα επιδιώξει να διευρύνει το σερί του.

Η αρχηγός της ομάδας της Σαντορίνης, Νίκη Μουντάκη, τόνισε: «Το αυριανό ματς αποτελεί όπως όλοι γνωρίζουμε το τοπικό ντέρμπι των Κυκλάδων. Θεωρώ ότι ο Πανναξιακός είναι φορμαρισμένος σε αυτή την αρχική φάση του πρωταθλήματος. Η βδομάδα που πέρασε για την ομαδα μου ήταν δύσκολη με δυο όχι τόσο καλές εμφανίσεις απέναντι σε Ελπίδα και Μακεδόνες. Χρειαζόμαστε αυτή τη νίκη τόσο βαθμολογικά, όσο και ψυχολογικά. Είναι πλεονέκτημα το ότι παίζουμε στην έδρα μας γιατί θα έχουμε δίπλα μας τον κόσμο μας. Είναι ένα ματς ανάμεσα σε δυο καλές ομάδες με κοινό στόχο, σίγουρα θα γίνει ενα καλό παιχνίδι και αυτός που το θέλει περισσότερο και το δείξει μέσα στο γήπεδο, θα κερδίσει».

Στην αντίπερα όχθη, η αρχηγός του ΠΑΟΝ, Σία Τοτσίδου ανέφερε σχετικά με το κυκλαδίτικο ντέρμπι: «Είναι ένα παιχνίδι μετάξύ δυο ομάδων με παρόμοιους στόχους γι’ αυτό έχει και ενδιαφέρον. Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε ιδιαίτερο άγχος, έχουμε κάνει ένα καλό ξεκίνημα που θέλουμε να συνεχιστεί. Είμαστε έτοιμες, έχουμε προετοιμαστεί γι’ αυτό το παιχνίδι όπως κάνουμε σε κάθε αγωνιστική».

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ομάδες Βαθμοί Αγ Ν Η Σετ
1 Παναθηναϊκός ΑΟ 12 4 4 0 12-0
2 ΑΟΝ Πανναξιακός 12 4 4 0 12-2
3 Ολυμπιακός ΣΦΠ 10 4 3 1 11-3
4 ΑΣ Μακεδόνες 8 4 3 1 9-5
5 ΑΟ Θήρας 8 4 3 1 11-8
6 ΑΣ Άρης 5 4 2 2 7-8
7 ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil 5 4 2 2 7-8
8 ΓΣ Ηλιούπολης 4 4 1 3 6-10
9 ΑΣ Ελπίς 4 4 1 3 5-9
10 ΑΠΣ Αίας Ευόσμου 3 4 1 3 3-9
11 ΑΣΠ Θέτις 1 4 1 3 4-12
12 ΑΕΚ Αθηνών 0 4 0 4 0-12

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 12 Νοεμβρίου

14:30 Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΑΣ Μακεδόνες

17:00 ΑΣ Άρης - ΑΣΠ Θέτις

18:00 ΑΠΣ Αίας Ευόσμου - ΓΣ Ηλιούπολης

18:00 ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil - ΑΣ Ελπίς

18:30 ΑΕΚ Αθηνών - Παναθηναϊκός ΑΟ

19:00 ΑΟ Θήρας - ΑΟΝ Πανναξιακός

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ