Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Κορυφαία η Τοτσίδου

Κορυφαία η Τοτσίδου

Η Σία Τοτσίδου του ΓΣ Ηλιούπολης αναδείχθηκε MVP της 2ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Volleyleague Γυναικών.

Η 28χρονη ακραία ήταν καθοριστική στη πρώτη νίκη της ομάδας της, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 23 πόντους (23/43 επ., 53%). Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Τοτσίδου αναδεικνύεται πολυτιμότερη της αγωνιστικής. Η πρώτη ήταν πάλι την 2η αγωνιστική της σεζόν 2012-2013 όταν αγωνιζόταν στην ΑΕΚ, στο παιχνίδι κόντρα στον Ηρακλή Κηφισιάς στο Ζηρίνειο.

Η αρχηγός της ομάδας της Πηνελόπης Μπλάμη, ως μία από τις πιο έμπειρες αθλήτριες του συλλόγου οδήγησε τον ΓΣ στο πρώτο τρίποντο της χρονιάς απέναντι στο Μαρκόπουλο. Η Τοτσίδου με 23 πόντους και το εντυπωσιακό 53% στην επίθεση (23/43 επ.) αναδείχθηκε MVP της 2ης αγωνιστικής και αφιέρωσε το βραβείο στην οικογένειά της: "Το βραβείο το αφιερώνω στην οικογένειά μου. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα να παίζω βόλεϊ είναι δίπλα μου και με στηρίζουν δίνοντάς μου δύναμη" είπε στο volleyball.gr η Σία Τοτσίδου.

Μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τους Μακεδόνες, η νίκη ήταν μονόδρομος για την Ηλιούπολη απέναντι στο Μαρκόπουλο. "Ήταν πολύ σημαντική νίκη. Θέλαμε να νικήσουμε για να ανέβει η ψυχολογία μας και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ως ομάδα. Είχαμε ένα πρόγραμμα με δύο σερί εκτός έδρας παιχνίδια και είναι θετικό που πήραμε το ένα από αυτά. Τώρα από εδώ και πέρα έχουμε ένα κρίσιμο παιχνίδι με την Κόρινθο που πρέπει να το κερδίσουμε, γιατί έχουμε τους ίδιους στόχους".

Παρά την εκπληκτική της εμφάνιση η Σία Τοτσίδου αποθέωσε τις συμπαίκτριες της για την ομαδικότητα που έδειξαν στο γήπεδο. "Είμαστε ένα καινούργιο σύνολο. Μπορεί να έχω κάποια χρόνια εμπειρίας, αλλά τίποτα δεν θα συνέβαινε αν δεν είχαμε ομαδικότητα. Μία ομάδα είναι ένα σύνολο, όχι μόνο μία αθλήτρια. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ για να βρούμε η μία τα πατήματα της άλλης. Σίγουρα ήθελα να κάνω μία καλή εμφάνιση, στην οποία με βοήθησαν οι συμπαίκτριες μου και η προπονήτριά μου".

Η ανάδειξη της MVP κάθε αγωνιστικής γίνεται βάσει στατιστικών, ιδιαιτερότητας αγώνα και καθοριστικής συμβολής της αθλήτριας στην εξέλιξη του. Η επιλογή γίνεται από το γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας σε συνεργασία με τους προπονητές.

Η κορυφαία επτάδα της 2ης αγωνιστικής

Δύο αθλήτριες της Ηλιούπολης και των Μακεδόνων περιέχει η κορυφαία επτάδα της 2ης αγωνιστικής της Volleyleague Γυναικών. Αναλυτικά:

Διαγώνια: Νάσια Λιάγκη (ΓΣ Ηλιούπολης)

Ακραία: Κιέρα Χολστ (ΑΣ Μακεδόνες)

Ακραία: Αθανασία Τοτσίδου (ΓΣ Ηλιούπολης)

Κεντρική: Ναταλία Μεταξά (ΑΟ Θήρας)

Κεντρική: Αμάντα Μπράουν (Πανναξιακός ΑΟΝ)

Πασαδόρος: Μάγκι Σπικς (ΑΣ Μακεδόνες)

Λίμπερο: Αρέτα Κονόμη (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

Κορυφαία η Τοτσίδου

H ανάδειξη της κορυφαίας επτάδας κάθε αγωνιστική γίνεται βάσει στατιστικών, ιδιαιτερότητας των αναμετρήσεων και καθοριστικής συμβολής των αθλητριών στην εξέλιξη των αγώνων. Η επιλογή κάθε αθλήτριας γίνεται από το γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας σε συνεργασία με τους προπονητές.

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ