Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ιστορική πρόκριση για τον Πανναξιακό, 3-2 τον Παναθηναϊκό

Α1 ΒΟΛΛΕΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ- ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
Α1 ΒΟΛΛΕΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ- ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πανναξιακός επιβλήθηκε με 3-2 σετ επί του Παναθηναϊκού και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στους τελικούς της Α1 βόλεϊ γυναικών. Παράπονα από τους πράσινους για τους τελευταίους πόντους.

Ένα δραματικό σε εξέλιξη παιχνίδι παρακολούθησαν όσοι είδαν την αναμέτρηση του Πανναξιακού με τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα της Νάξου αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη με 3-2 σετ.

Αυτή η επικράτηση της ομάδας της Νάξου σήμανε και την πρόκριση της στον τελικό της Α1 βόλεϊ γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε και πιο δυνατά στο ματς και με την επιλογή του Δημήτρη Καζάζη να παίξει με την Ρίτσι διαγώνια και την Μερτέκη ως ακραία κατάφερε να πάρει τα πρώτα δύο σετ. Από εκεί και πέρα όμως ο Πανναξιακός αντέδρασε και με το πιεστικό σερβίς του και το μπλοκ του που ανέβηκε κατακόρυφα οδήγησε το ματς στο τάι μπρέικ.

Εκεί οι πράσινες ήταν αυτές που μπήκαν πιο δυνατά και κατάφεραν να προηγηθούν με 9-6. Τα σερβίς της Δρακουλίδου έφεραν το σετ στα ίσα και ο Πανναξιακός προσπέρασε με 10-9. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο στις επόμενες φάσεις.

Με το σκορ στο 13-13 ο δεύτερος διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε ότι οι παίκτριες του Πανναξιακού είχαν κάνει φιλέ με την πρώτη διαιτητή να παίρνει τη φάση πάνω της και να υποστηρίζει ότι πρώτα είχε σκάσει η μπάλα στο τερέν του Παναθηναϊκού μετά το μπλοκ της Ζακχαίου στην Φιλντ. Στον επόμενο πόντο η Ρίτσι έκανε την επίθεση με την πρώτη διαιτητή, κ. Κυριοπούλου, να δίνει τέσσερις μπάλες και τις πράσινες να διαμαρτύρονται για μπλοκ άουτ. Δια γυμνού οφθαλμού αφού δεν υπάρχει δυνατότητα για ριπλέι φαίνεται τα παράπονα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού να είναι δικαιολογημένα, χωρίς αυτό να μειώνει την πρόκριση της ομάδας της Νάξου.

Ο προπονητής του Πανναξιακού, Γιώργος Ρουσης είπε: "Έγινε ένα συγκλονιστικό ματς ίσως το πιο συγκλονιστικό που έχουμε παίξει εμείς φέτος. Στα δυο πρώτα σετ, ο Παναθηναϊκός ήταν ελαφρώς καλύτερος, καθότι εμείς κάναμε πάρα πολλά λάθη. Ήταν θέμα δικό μας καθαρά ενώ είχαμε και κάποια θεματάκια με κάποιες αθλήτριες που ήταν άρρωστες αλλά αγωνίστηκαν κανονικά όπως κάνουν όλη τη σεζόν. Σημασία έχει για την ομάδα και για τη Νάξο ότι ο Πανναξιακός προκρίθηκε για πρώτη φορά στα τελικά του πρωταθλήματος. Ευχαριστούμε και τον κόσμο σήμερα για την ώθηση που έδωσε στα κορίτσια".

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Καζάζης τόνισε: "Θέλω να συγχαρώ τις αθλήτριές μου που σε ένα τόσο κρίσιμο ματς πιστεύω ότι ανταποκρίθηκαν κατάλληλα αλλά δεν περίμενα ποτέ ότι θα μπορούσαν διαιτητικά λάθη να κρίνουν ένα τέτοιο παιχνίδι. Δεν είναι δικό μας θέμα, δεν σέβονται τον Παναθηναϊκό όταν σε ένα τέτοιο κρίσιμο ματς γίνονται λάθη που κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Υπάρχει σαφής έλλειψη σεβασμού και το έχουμε δει όλη τη χρονιά αλλά κάτι τέτοιο σε αυτό το σημείο δεν το φανταζόμασταν".

Το ματς: Στο πρώτο σετ, ο Παναθηναϊκός με τη Ρίτσι να αγωνίζεται διαγώνια και τη Μερτέκη να γυρίζει ακραία πήρε από την αρχή προβάδισμα (12-21) για το 0-1 (12-25). Ο Πανναξιακός ανέβασε ρυθμούς στο δεύτερο χωρίς ωστόσο να αποφύγει τα λάθη. Ο Παναθηναϊκός είχε ένα καλό προβάδισμα με +5 (13-18 επίθεση Μερτέκη) αλλά δυο άσοι της Πότοκαρ (17-19) και ένας λίγο αργότερα της Φρέσκο έφερε τον ΠΑΟΝ στο 20-21. Η Πολ έδωσε λύση για το 20-22 και το 22-24 και οι «πράσινες» έκαναν το 0-2 στα σετ (22-25).

Στο τρίτο σετ, η εικόνα άλλαξε ο Πανναξιακός μπήκε αοφασισμένος να μειώσει, ελαχιστοποίησε τα λάθη και πίεσε τον αντίπαλο. Στο β΄τεχνικό τάιμ άουτ, ο ΠΑΟΝ ήταν στο +5 (16-11) ενώ με την Ζακχαίου λίγο αργότερα να παίρνει μπρος έκανε το 20-14 για να μειώσει σε 1-2 σετ η Οικονομίδου (25-17).

Ακόμα πιο εύκολα πήγε το τέταρτο σετ για τις γηπεδούχες που με την υποστήριξη του κόσμου τους πήραν ώθηση για το 16-9 (άσος Οικονομίδου) με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να αντιδράσει και το σετ να ολοκληρώνεται 25-12.

Στη «ρώσικη ρουλέτα» του τάι μπρέικ, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα (0-3 με μπλοκ της Φιλντ στην Τοτσίδου, όμως η Φρέσκο πήρε πάνω της δύσκολες επιθέσεις και ο ΠΑΟΝ πέρασε μπροστά 2-4. Δυο επιθέσεις της Καββαδίας έκαναν το 6-8 ενώ η Πολ το 6-9. Η νησιωτική ομάδα αντέδρασε ενώ η Δρακουλίδου ισοφάρισε σε 9-9 με την Πότοκαρ να βάζει μπροστά τον ΠΑΟΝ στο 10-9. Οι δυο ομάδες πήγαν πόντο πόντο μέχρι το 13-13 (Φιλντ). Εκεί, το μπλοκ της Ζακχαίου στη Φιλντ έκανε το 14-13 (εν μέσω διαμαρτυριών από τις φιλοξενούμενες καθώς ο δεύτερος διαιτητής υπέδειξε παράβαση στο φιλέ αλλά η η πρώτη διαιτητής πήρε επάνω της τη φάση).

Το πρώτο ματς μπολ του Πανναξιακού ήταν και το.. τελευταίο με τον Παναθηναϊκό να χρεώνεται τέσσερις μπαλιές αν και οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν επαφή με το μπλοκ στην επίθεση Ρίτσι. Ο Πανναξιακός με το 15-13 ξεχύθηκε στο τάραφλεξ να πανηγυρίσει μια ιστορική στιγμή ενώ από τη μεριά του Παναθηναϊκού υπήρξαν διαμαρτυρίες για μπλοκ άουτ της Καναδέζας αθλήτριας.

Πανναξιακός - Παναθηναϊκός 3-2

Τα σετ: 12-25, 22-25, 25-17, 25-12, 15-13

Πανναξιακός (Ρούσης) Φρέσκο, Πότοκαρ, Δρακουλίδου, Οικονομίδου, Τοτσίδου, Ζακχαίου, Κακουράτου –λ, Σεφεριάδου, Ξαγοραράκη

Παναθηναϊκός (Καζάζης) Χρυσομάλλη, Πολ, Μερτέκη, Καββαδία, Ρίτσι, Φιλντ, Ρόγκα –λ / Καρπουζά, Παπαδοπούλου, Λαγουδάκη

Photo credits: Eurokinissi

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ