Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Σοφία Κοσμά στο Sport24.gr

Η Σοφία Κοσμά στο Sport24.gr

Αναμφίβολα αποτελεί μια από τις μεγάλες ελπίδες του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ και φέτος στην τρίτη της χρονιά στην Α1 δείχνει ότι μπορεί να πετύχει πολλά.

Ο λόγος για την Σοφία Κοσμά η οποία μίλησε τόσο για το βόλεϊ αλλά και μας αποκάλυψε διάφορα πράγματα από την καθημερινότητά της.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Σόφια Κοσμά:
Πότε και πώς και γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με το βόλεϊ;


"Το περίμενα. Θα σας πω γιατί είναι μεγάλη ιστορία, το πώς ξεκίνησα το βόλεϊ. Ο μπαμπάς μου είχε τη φαεινή ιδέα να ξεκινήσω βόλεϊ κι όταν πήγα στο γήπεδο τέλος πάντων και είδα πώς γίνεται αυτό το άθλημα είπα "δεν θέλω να ξαναπατήσω εκεί πέρα" αλλά μετά από 2-3 φορές που ο μπαμπάς μου λέει "δεν υπάρχει περίπτωση, εκεί θα πας και με το ζόρι" τελικά έγινε η τιμωρία μου το να μην πηγαίνω στο βόλεϊ. Μου άρεσε πάρα πολύ κι έτσι ξεκίνησα".

Τι ήταν αυτό που σε τράβηξε για να ασχολείσαι ακόμα μέχρι σήμερα με το βόλεϊ, κι απ'ό,τι έχω καταλάβει θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με αυτό.

"Δεν ξέρω, πλέον είναι τρόπος ζωής, μ'αρέσει πάρα πολύ. Αν δεν το κάνω φεύγω τελείως από την ρουτίνα της ζωής μου ας πούμε, δεν μπορώ να μην έχω το βόλεϊ στη ζωή μου".

Σπάνια απάντηση. Ποιοι είναι οι στόχοι σου, ή αν θες οι φιλοδοξίες σου μέσα απ'το βόλεϊ; Τι θες να πετύχεις εσύ; Είτε άμεσα, είτε και μακροπρόθεσμα.

"Βασικά θέλω άμεσα να καλυτερεύσω και στο άμεσο μέλλον αν μπορέσω να παίξω σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο, δηλαδή στο εξωτερικό. Αν μπορέσω, να έχουμε υγεία πάνω απ' όλα βέβαια".

Φέτος η χρονιά σε βρίσκει στο Μαρκόπουλο, έχετε ξεκινήσει δυναμικά τη χρονιά, παρότι είστε μια ομάδα που κυρίως απαρτίζεται από νέες και ταλαντούχες αθλήτριες. Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει ως ομάδα για τη φετινή χρονιά αλλά και οι προσωπικοί σου, δηλαδή σε ποια κομμάτια του παιχνιδιού σου θέλεις να βελτιωθείς…

"Σαν ομάδα έχουμε θέσει ως πρώτο στόχο την εξάδα, τώρα σε προσωπικό επίπεδο σε όλα τα κομμάτια θέλω να βελτιωθώ, εννοείται".

Στην ομάδα σας έχετε ένα προπονητή ο οποίος αν μη τι άλλο του αρέσει να δουλεύει με μικρές αθλήτριες. Θες να μου πεις έτσι δυο λόγια για τον κόουτς;

"Ο κύριος Γιώργος είναι πολύ καλός προπονητής, έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να δουλεύει με τα μικρά παιδιά, προσωπική μου άποψη είναι ότι εμένα μου βγάζει κάθε φορά να παίζω το 100% του παιχνιδιού μου, με τη συμπεριφορά του, με την προπονητική του, με τα πάντα και πιστεύω θα βελτιωθώ πολύ φέτος με τον προπονητή".

Υπάρχει όμως και μια αθλήτρια η οποία είναι αν μη τι άλλο συνηθισμένη στον πρωταθλητισμό και πιστεύω ότι παρά την ηλικία της θα σας βοηθήσει πάρα πολύ. Θες να μου πεις δυο λόγια για το ρόλο της Φίφη Σαπαρέφσκα στην ομάδα;

"Πιστεύω είναι "η εμπειρία". Αυτή η λέξη τη χαρακτηρίζει γιατί και μες στο παιχνίδι μας βοηθάει πάρα μα πάρα πολύ. Είναι μεγάλη παίκτρια εννοείται και ο ρόλος της είναι καθοριστικός στην ομάδα".

Φέτος υπάρχουν και κάποιες αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, τα play-off, τουλάχιστον απ'όσο ξέρουμε μέχρι στιγμής, ανήκουν στο παρελθόν. Πιστεύεις ότι οι αλλαγές αυτές θα βοηθήσουν στο πρωτάθλημα; Γιατί ουσιαστικά μιλάμε για δύο πρωταθλήματα.

"Εντάξει, δεν ξέρω, αυτό θα δείξει στο μέλλον, αλλά πιστεύω θα είναι καλύτερο και θα βοηθήσει".

Η επόμενη σελίδα της καριέρας σου θα προτιμούσες να ήταν ένα μεταβατικό στάδιο σε καμια από τις μεγάλες θεωρητικά ομάδες στην Ελλάδα που πρωταγωνιστούν; Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Ηρακλή τα τελευταία χρόνια, ή να πας στο εξωτερικό και να κάνεις εκεί το επόμενο βήμα;

"Όχι, θα ήθελα να είναι εδώ σε μια ομάδα στην Ελλάδα γιατί πιστεύω ότι για να πας στο εξωτερικό και να παίξεις σε υψηλό επίπεδο εννοείται πρέπει να καταξιωθείς πρώτα στη χώρα σου και μετά να βγεις έξω".

Να υποθέσω ότι σημαντικό κεφάλαιο στο μυαλό σου είναι και η Εθνική ομάδα;

"Εννοείται!"

Έχεις κάποια αθλήτρια ή αθλητή ως πρότυπο;

"Η Αγκουέρο μου αρέσει πολύ, από την Ιταλία".

Πας Γ' Λυκείου, προφανώς ο ελεύθερός σου χρόνος είναι περιορισμένος. Τι κάνεις σ'αυτό τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που έχεις ανάμεσα στο σχολείο, το διάβασμα, τις προπονήσεις και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που έχεις;

"Προσπαθώ να ξεχάσω… να ξεχαστώ… να ξεσκάσω ήθελα να πω, βγαίνοντας έξω, κάνοντας ό,τι τα παιδιά της ηλικίας μου. Καφέ, σινεμά, βόλτες κτλ…"

Αγαπημένη ταινία, ηθοποιός;

"Βασικά μ' αρέσουν τα θρίλερ".

Αγαπημένο θρίλερ;

"Μμμμ… μια ταινία που μου άρεσε ήταν η Απαγωγή".

Ηθοποιός;

"Δεν έχω κάποιον αγαπημένο".

Μουσικούλα ακούμε; Τι ακούμε;

"Τα πάντα, εκτός από metal και βαρύ λαϊκό".

Δεν έχεις κάποιο αγαπημένο τραγουδιστή, τραγουδίστρια, συγκρότημα;

"Όχι, σου λέω είμαι ξενέρωτη σ'αυτά, δεν έχω κάτι αγαπημένο, τα ακούω όλα!"

Εξωσχολικά βιβλία διαβάζουμε; Έχουμε κάποιο αγαπημένο βιβλίο;

"Χαχαχα"

Έχεις κάποιο όνειρο ζωής εκτός απ'το βόλεϊ; Κάτι που θέλεις να κάνεις πάρα πολύ;

"Όχι!"

Με τι θέλεις να ασχοληθείς μετά;

"Φυσιοθεραπεία θέλω να περάσω. Ελπίζω να με πάρει ως εκπαιδευόμενη εδώ η φίλη μου η Αρέτα (Κονόμη) στο ξεκίνημά μου αλλά εντάξει, θα δούμε".

Και πάμε τώρα στις "σοβαρές" ερωτήσεις που θα μπουν στο μπλογκ του Κουρκούτι…

Εγώ θέλω να μου περιγράψεις μια τυπική μέρα στο σχολείο…

"Ξυπνάω 8 παρά 5, φτιάχνω εννοείται τελευταία στιγμή την τσάντα μου…"

Μένεις δίπλα στο σχολείο;

"Όχι, αλλά πάντα αργώ, δεν υπάρχει πρόβλημα… ξεχνάω τα μισά βιβλία… Έχω ένα πρόβλημα μέχρι να συντονιστώ τώρα τελευταία… Πάω σχολείο, μπαίνω στην τάξη, κάνουμε τις πρώτες ώρες, τις τελευταίες και φεύγουμε!"

Αγαπημένο μάθημα; Εκτός από το διάλειμμα, τη γυμναστική και το κενό.

"Αγαπημένο μάθημα νομίζω ότι είναι τα Αρχαία! Παιδιά ναι, μη με κοιτάτε έτσι!"

Πόσο βγάζεις μέσο όρο;

"17.9, 18, εκεί…"

Ποιο είναι το αγαπημένο σου καρτούν; Βλέπεις καρτούν;

"Ναι… Θα πάω να δω τα Στρουμφάκια στο σινεμά, αλλά το Toy Story μου αρέσει πολύ".

* Ευχαριστούμε για την φιλοξενία το "Cafe Έπος" στην Κηφισιά.

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ