Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Γιώτα Γκιουζέλη στο Sport24.gr

Η Γιώτα Γκιουζέλη στο Sport24.gr

Η 21χρονη Γιώτα Γκιουζέλη της ΑΕΚ ανοίγει την καρδιά της στο Κουρκούτι για την σεζόν, τον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό (16/04, 15:00), αλλά και τον εαυτό της (photos+videos)

Σέρρες, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα… και ποιος ξέρει τι ακολουθεί για την καριέρα της νεαρής ακραίας της ΑΕΚ.

Είναι "καθαρό" 1.85 και όχι "στα χαρτιά" όπως πολλοί άλλοι αθλητές/αθλήτριες και έχει μάθει να λέει τι πιστεύει χωρίς να σκέφτεται τα προσχήματα και τους τύπους.

Τη συναντήσαμε σε καφετέρια στον Χολαργό και μιλήσαμε για το βόλεϊ, το Πρωτάθλημα και τη σεζόν που τελειώνει με τον τελικό ΑΕΚ-Ολυμπιακού στη Σάμο, βγάλαμε τις κορυφαίες επτάδες του Πρωταθλήματος και ακούσαμε προσεκτικά για τη ζωή της. Πιο αναλυτικά:

1. Θέλω να μου πεις: Πώς, πότε και γιατί ξεκίνησες το βόλεϊ.

Έπαιζε η μαμά μου βόλεϊ και κλασικά μαζί της πήγαινα στο γήπεδο από μικρή, έβλεπα αγώνες, προπονήσεις, διάβαζα στο γήπεδο και έτσι σιγά σιγά άρχισε να μου αρέσει, έπαιζα με τις μπάλες, με τις συμπαίκτριές της στα time-out στην προπόνηση παίζαμε κι εγώ σαν μωρό εκεί, και γενικά μετά προχώρησα και πήγα στις Κορασίδες του Σίρις τότε στην ομάδα στις Σέρρες. Από εκεί σιγά σιγά ξεκίνησα…

2. Πες μου λίγα λόγια για την καριέρα σου και τις ομάδες που έχεις παίξει μέχρι τώρα.

Ξεκίνησα στο Σίρις, έπαιξα εκεί μέχρι 2α Λυκείου που πήγα στη Δράμα, πήραμε Πανελλήνιο στο Ζηρίνειο μέσα, κερδίσαμε τον Ηρακλή Κηφισιάς, ναι ήταν μεγάλο κατόρθωμα! Από εκεί πήγα στον Ηρακλή την επόμενη χρονιά, επίσης πήραμε πάλι Πανελλήνιο με τον Ηρακλή, τότε με την Ευαγγελία τη Χαντάβα. Μετά σταμάτησα το βόλεϊ γιατί δεν πέρασα την πρώτη φορά στη σχολή που ήθελα, ήθελα να ξαναδώσω Την επόμενη χρονιά έκανα προπονήσεις στον Παναθηναϊκό και μετά η πορεία μου συνεχίστηκε στην ΑΕΚ που είμαι και σήμερα!

3. Οι φιλοδοξίες σου με την ΑΕΚ αλλά και ατομικά.

Οι φιλοδοξίες μου ξεκίνησαν από πέρσι που ανεβήκαμε Α1, φέτος ήταν το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, λόγω κάποιων συγκυριών (ξεκινήσαμε καλά και στη δεύτερη φάση χάσαμε τα πρώτα παιχνίδια όπου και χάθηκε ο στόχος του Πρωταθλήματος… Τώρα απομένουν 2 παιχνίδια να τελειώσει το Πρωτάθλημα και μετά έχουμε περάσει τελικό Κυπέλλου, να το πάρουμε για να… είναι μια ανταμοιβή γι' αυτή τη χρονιά!

Ατομικές;

Ατομικές… Θα ήθελα να συνεχίσω στην ΑΕΚ, πιστεύω ότι έχω να δώσω πολλά σ' αυτή την ομάδα, νομίζω ότι και αυτοί με πιστεύουν. Από κει και πέρα θα ήθελα κάποια στιγμή να φύγω στο εξωτερικό, να τελειώσω πρώτα τη σχολή μου και μετά αν μπορώ να φύγω έξω. Είτε να συνεχίσω τις σπουδές μου και να τα κάνω σε συνδυασμό, είτε να πάω να παίξω βόλεϊ έξω!

4. Νεοφώτιστες φέτος στην ΑΕΚ, είναι μια περίεργη χρονιά για σας, δηλαδή στην αρχή φορτσάτες και μετά χάθηκε το Πρωτάθλημα και τώρα απομένει ο τελικός Κυπέλλου ως στόχος. Θέλω να μου πεις τι σημαίνει για εσάς αυτό το παιχνίδι.

Ουσιαστικά αυτό το παιχνίδι είναι όλη η χρονιά, από τη στιγμή που έχει χαθεί το Πρωτάθλημα. Εντάξει, η ομάδα ξεκίνησε πάρα πολύ καλά, ήμασταν πρώτες, όλοι μιλάγανε για την ΑΕΚ και τώρα άλλωστε μιλάνε. Μας έτυχαν κάποια προβλήματα, κάποιες αρρώστιες, κάποιοι τραυματισμοί και χάσαμε τα πρώτα παιχνίδια της Β' φάσης με το Ανατόλια, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό… Από κει και πέρα δεν τα παρατήσαμε, προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι και ΟΚ πιστεύουμε ότι θα το πάρουμε το Κύπελλο, εγώ πιστεύω!

5. Θέλεις να μου πεις μερικά πράγματα για αυτό τον αγώνα, δηλαδή συγκρίνοντας τις δύο ομάδες, κάποια στοιχεία στο παιχνίδι τους;

Σίγουρα ο Ολυμπιακός το θέλει όσο κι εμείς. Σαν ομάδες δεν θα πω ότι είμαστε ίδιες, πιστεύουμε ότι υπερτερούμε στο στοιχείο της υποδοχής, έχουμε πολύ καλές παίκτριες που βγάζουν υποδοχή και βοηθούν την πασαδόρο μας… Ο Ολυμπιακός έχει καλές επιθετικές, δηλαδή αν βγάλουν υποδοχή μπορούνε να αναπτύξουν καλά το κομμάτι της επίθεσης, από κει και πέρα παίζουν και τα υπόλοιπα ρόλο, πόσο το θέλει ο καθένας, γενικά το πόσο θα παίξει η ομάδα μαζί για να έχει το αποτέλεσμα και το Κύπελλο στα χέρια της.

6. Τώρα να μου πεις λίγα λόγια για το Πρωτάθλημα, τον τρόπο διεξαγωγής του, τους δύο γύρους δηλαδή όπως είναι (που δεν σας βόλεψε όπως φάνηκε) και για τον ανταγωνισμό μεταξύ των ομάδων και το ρόλο που έπαιξε η οικονομική κρίση σε αυτό.

Σαφώς κι έχει παίξει μεγάλο ρόλο η οικονομική κρίση γιατί η κάθε ομάδα θα μπορούσε να είχε καλύτερο ρόστερ από τις προηγούμενες χρονιές. Από κει και πέρα ο καθένας έκανε το καλύτερο για την ομάδα του, δηλαδή να στήσει μια ομάδα για να μπορέσει να σταθεί στο Πρωτάθλημα και ειδικά φέτος έτσι όπως διεξάγεται το Πρωτάθλημα είναι ναι μεν άδικο, αλλά από την άλλη είναι πολύ επαγγελματικό, δηλαδή στην Ελλάδα δε νομίζω ότι θα μπορούσε να σταθεί αυτό το σύστημα γιατί δεν έχουμε τόσο καλές ομάδες ώστε να έχουν μια σταθερή πορεία.

Αν δεν υπήρχε το πρόβλημα των χρημάτων και είχε η κάθε ομάδα καλές παίκτριες και δυνατές στο ρόστερ της ίσως και να μην ήταν πρόβλημα αυτό το σύστημα, δηλαδή θα μπορούσε και ο πάγκος να βοηθήσει το ίδιο με τις παίκτριες που παίζουν μέσα ώστε να μην χαθεί κάποιο παιχνίδι και να μη βγουν έξω από το Πρωτάθλημα. Τώρα για μας, ναι ήταν άδικο γιατί ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά, ήμασταν πρώτες. Από κει και πέρα ό,τι έγινε μας στοίχισε τον έναν από τους δύο στόχους, το Πρωτάθλημα!

7. Θέλω να μου βγάλεις μια επτάδα, κατά τη γνώμη σου την καλύτερη του Πρωταθλήματος… Μια ιδανική επτάδα.

Είσαι σίγουρος; Γιατί δεν θα βάλω τον εαυτό μου μέσα!

Θέλεις να βάλεις τον εαυτό σου μέσα; Βάλ' τον.

Όχι δεν θα βάλω και τον εαυτό μου μέσα γιατί θα μου πουν "η Γκιουζέλη δεν παίζει στην ομάδα της, θα παίζει στην καλύτερη επτάδα του Πρωταθλήματος;". Θα έβαζα… Θέλω να βάλω την πασαδόρο του Ολυμπιακού (Ογκνιένοβιτς) αλλά θα βάλω την πασαδόρο τη δικιά μας! Πασαδόρος λοιπόν η Νικολέτα η Κουτουξίδου (ΑΕΚ), κεντρικές θα έβαζα την Κυριακίδου (Ολυμπιακός) και την Λαμπρινίδου (ΑΕΚ), λίμπερο θα έβαζα τη Βλάχου (Ανατόλια), ακραίες θα έβαζα τη Φένια (Παπαγεωργίου, ΑΕΚ) και τη Μόλναρ (Παναθηναϊκός), διαγώνια θα έβαζα την Κόλεβα (Ολυμπιακός)… Την καλύτερη επτάδα πάγκου θέλω να πω… Θα έβαζα εμένα ακραία και την Έλενα τη Χριστοδούλου (Παναθηναϊκός), κεντρικές την Καρπουζά (Παναθηναϊκός) και… μια άλλη που παίζει πάγκο… θα έβαζα την Άννα την Καβαθά (Ολυμπιακός), πασαδόρο την Παπαφωτίου (Παναθηναϊκός), λίμπερο… την Ειρήνη την Κελεσίδου που παίζει στον Ηρακλή… Όλες τις μικρές θα βάλουμε. Κεντρικές είπα… Διαγώνια θα έβαζα τη Νομικού αλλά εντάξει δεν παίζει πάγκο… Έφτιαξα μάλλον την επτάδα "του μέλλοντος" να το πω έτσι, που θα ήθελα να παίζουμε μαζί στην ίδια ομάδα.

Να βάλουμε μετά μια επτάδα κάτω των 15; Έχεις τίποτα;

Κάτω των 15 όχι…

Κάτω των 17; 18;

Δεν τις ξέρω! Αλλά η αλήθεια είναι ότι πριν, θα ήθελα να βάλω ακραίες εμένα και τη Χαντάβα αν ήταν η επτάδα του μέλλοντος!

8. Λίγα λογάκια για την Γιώτα Γκιουζέλη ως άνθρωπο.

Είμαι στο δεύτερο έτος στα ΤΕΦΑΑ, ελπίζω κάποια στιγμή να την τελειώσω αυτή τη σχολή… Είμαι στην ΑΕΚ, έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο, ελπίζω να είμαι κι άλλα χρόνια. Τι να πω άλλο; Δε βγαίνω έξω, δεν πάω πουθενά, γενικά η μέρα μου είναι πολύ γεμάτη… Είμαι το πρωί στη σχολή, μετά πηγαίνω στην προπόνηση και μετά είμαι πάλι σπίτι μου γιατί θέλω να κοιμηθώ γιατί έχω πάλι σχολή το πρωί. Οπότε δεν κάνω τίποτα άλλο. Δεν μου αρέσει και πολύ η Αθήνα, λόγω της απόστασης και ούτε μου αρέσει να είμαι με το Μετρό από δω κι από κει… Δεν οδηγώ, τώρα έχω αρχίσει.

Δεν πίνεις, δεν καπνίζεις, πες τα αυτά.

Δεν πίνω, δεν καπνίζω, γενικά είμαι καλή αθλήτρια πιστεύω! Ας το πουν οι άλλοι αντί για μένα όμως!

Χαίρομαι να ακούω καλά λόγια από τους ανθρώπους για τον εαυτό τους γιατί ξέρεις, είναι ένα ταμπού στους περισσότερους!

Ναι μωρέ, είμαι και λίγο ψώνιο!

…Είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου η Γιώτα και δώσαμε νέο ραντεβού για τον τελικό στη Σάμο, εγώ από την τηλεόραση κι αυτή από το τάραφλεξ (Σάββατο 16/4, 15:00).

Γιώτα Γκιουζέλη, Νικολέτα Κουτουξίδου μιλούν για τον τελικό:

Η Γιώτα Γκιουζέλη εν δράσει από προηγούμενο αγώνα με τον Ολυμπιακό (σε φωτογραφίες της Μαίρης Σαμιώτου):

Η Γιώτα Γκιουζέλη στο Sport24.gr
COPYRIGHT:MARY SAMIOTOU
Η Γιώτα Γκιουζέλη στο Sport24.gr
COPYRIGHT:MARY SAMIOTOU
Η Γιώτα Γκιουζέλη στο Sport24.gr
COPYRIGHT:MARY SAMIOTOU
Η Γιώτα Γκιουζέλη στο Sport24.gr
COPYRIGHT:MARY SAMIOTOU

Η Γιώτα Γκιουζέλη στο ρόλο της Silk Spectre από την ταινία "Watchmen":

Η Γιώτα Γκιουζέλη στο Sport24.gr

Φάσεις στις οποίες συμμετείχε η Γιώτα Γκιουζέλη από προηγούμενη αναμέτρηση Ολυμπιακός - ΑΕΚ, για τη Β' φάση της Α1 γυναικών:

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ