Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δύσκολη έξοδος για Ολυμπιακό στην Θεσσαλονίκη

CEV CHALLENGE CUP / ÏÓÖÐ - ÁÓÔÅÑÉÎ ÌÐÅÂÅÑÅÍ / OLYMPIAKOS - ASTERIX BEVEREN (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
CEV CHALLENGE CUP / ÏÓÖÐ - ÁÓÔÅÑÉÎ ÌÐÅÂÅÑÅÍ / OLYMPIAKOS - ASTERIX BEVEREN (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο πρώτος τίτλος της σεζόν ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να παίρνει το Κύπελλο και πλέον τα βλέμματα στρέφονται και πάλι στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών με πέντε αγώνες στο πρόγραμμα.

Ο πρώτος τίτλος της σεζόν ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό Κυπελλούχο Ελλάδας 2017 και πλέον τα βλέμματα στρέφονται και πάλι στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών με το ενδιαφέρον να παραμένει αμείωτο λίγο πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου. Το αγωνιστικό μενού του Σαββάτου (11/3) για την 20η αγωνιστική περιλαμβάνει πέντε αγώνες.

17:00 Παναθηναϊκός ΑΟ - ΑΣ Ελπίς (Κλειστό Γυμναστήριο ΜΕΤΣ)

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Ελπίδα Αμπελοκήπων στο κλειστό του Μετς με τις «πράσινες» να θέλουν να αφήσουν πίσω το Κύπελλο και να ανασυνταχθούν για το πρωτάθλημα. Από την άλλη, η Ελπίδα που βρίσκεται στην «επικίνδυνη» ζώνη θα παλέψει μέχρι τέλους για τη σωτηρία της.

«Μπορεί να χάθηκε ένας τίτλος αλλά το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Παίζουμε με μια νεανική ομάδα που παλεύει να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία. Και οι δυο ομάδες θέλουν το θετικό αποτέλεσμα η καθεμιά για διαφορετικούς λόγους. Πρέπει να βρούμε τον καλό μας εαυτό και να πάρουμε το τρίποντο από αυτό το ματς», δήλωσε η λίμπερο του ΠΑΟ, Πένυ Ρόγκα.

Από την άλλη μεριά, η ακραία της Ελπίδας, Αλεξία Καλανταρίδου, ανέφερε: «Άσχετα από το βαθμολογικό πίνακα που βρισκόμαστε σε μια απο τις θέσεις του υποβιβασμού, εμείς βλέπουμε το κάθε ματς ως έναν τελικό που θα μας κρατήσει στην κατηγορία! Όλοι μαζί παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα . Έχουμε τρεις ακόμη αγώνες πρέπει να δώσει η καθεμία τον καλύτερο της εαυτό και να παίξουμε στα όρια μας ! Μόνο έτσι θα κάνουμε τη διαφορά και θα πάρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Άλλωστε η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία».

Σαβ 11 Μαρ, 17:00 ΑΣ Άρης - Ολυμπιακός ΣΦΠ ΔΑΚ Πυλαίας

Στο ΔΑΚ Πυλαίας ο Άρης που μάχεται για την είσοδο του στην 4άδα (απέχει ένα βαθμό από τον ΑΟ Θήρας) υποδέχεται τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

«Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι για αυτό το ματς κόντρα στον Κυπελλούχο Ελλάδας και μια ομάδα που είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένη», σχολίασε ο τεχνικός του Άρη, Δημήτρης Σολκίδης.

Στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού επικρατεί ευφορία μετά από την κατάκτηση του Κυπέλλου και τη σπουδαία ευρωπαϊκή πρόκριση στους «4» του Challenge Cup. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Μπράνκο Κοβάτσεβιτς τόνισε: « Το πρόγραμμα των διαδοχικών αγώνων συνεχίζεται με το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη. Αυτό θα είναι το 17ο ματς μέσα σε 1,5 μήνα περίπου, όπου δώσαμε πολλά και σημαντικά παιχνίδια ανά τρεις ημέρες. Η ψυχολογία μας είναι ανεβασμένη μετά από την κατάκτηση του Κυπέλλου και την πρόκριση στους «4» και θέλουμε να συνεχίσουμε τις νίκες και τις καλές εμφανίσεις».

18:00 ΑΠΣ Αίας Ευόσμου - ΑΟ Θήρας ΔΑΚ Ευόσμου

Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας είναι η αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Ευόσμου μεταξύ του τοπικού Αίαντα και του ΑΟ Θήρας καθώς οι γηπεδούχοι θέλουν τους βαθμούς για να διασφαλίσουν την παραμονή τους και οι φιλοξενούμενοι για να διατηρηθούν στην 4η θέση που οδηγεί στα play offs.

«Θέλουμε τη νίκη για να τελειώσουμε λίγο νωρίτερα την υπόθεση παραμονή. Βέβαια παίζουμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, το έργο μας θα είναι δύσκολο αλλά η νίκη είναι απαραίτητη για εμάς», τόνισε ο τεχνικός των γηπεδούχων, Ηλίας Ζωλασταθιάδης.

Από την άλλη στον ΑΟ Θήρας τα αγωνιστικά προβλήματα παραμένουν πονοκέφαλος με τη Ναταλία Μεταξά να μην υπολογίζεται για την αυριανή αναμέτρηση (τραυματισμός στο ισχίο) ενώ εκτός υποχρεώσεων είναι και η Ιβάνα Όστοϊτς (ρήξη αχίλλειου τένοντα). «Ξέρουμε ότι θα είναι ένας τελικός και για τις δυο ομάδες , οπότε θα γίνει ένα παιχνίδι υψηλής έντασης και πίεσης, που όποιος θα είναι πιο ψύχραιμος να επιβάλει την τακτική του με τα καθοριστικά στοιχεία του σέρβις-υποδοχής, θα κερδίσει το παιχνιδι», είπε ο τεχνικός του ΑΟΘ, Απόστολος Οικονόμου.

15:00 ΑΟΝ Πανναξιακός - ΑΣ Μακεδόνες ΔΑΚ Νάξου

Ο φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας Πανναξιακός φιλοξενεί τους Μακεδόνες στο ΔΑΚ Νάξου.

Ο ΠΑΟΝ με ανεβασμένη ψυχολογία θέλει να κρατήσει τον καλό ρυθμό των τελευταίων παιχνιδιών και παράλληλα να βρίσκεται στο «κόλπο» διεκδίκησης ακόμα και της 2ης θέσης. Ο προπονητής της νησιωτικής ομάδας, Γιώργος Ρούσης, ανέφερε: «Το Σάββατο σίγουρα παίζουμε για το πρωτάθλημα αλλά τα συναισθήματα ακόμα είναι πολλά από το final-4. Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι καθώς είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι για τον αντίπαλο μας που κυνηγάει την τετράδα-για εμάς βέβαια υπάρχουν πιθανότητες να πλασαριστούμε σε καλύτερή θέση στην τετράδα αλλά πιο σημαντικό είναι να κρατήσουμε έναν καλό αγωνιστικό ρυθμό μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Οι Μακεδόνες από την πλευρά τους βρίσκονται ένα βαθμό πίσω από τον ΑΟ Θήρας που είναι στην 4η θέση, θα αγωνιστούν χωρίς την Τοάζι με τον Μανώλη Σκουλικάρη να σημειώνει: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι καθώς η Νάξος είχε καλή παρουσία στο Final 4 και έχει ανεβασμένη ψυχολογία. Είναι ένα ερωτηματικό για μας το πως θα εμφανιστούμε μετά από τη διακοπή των δύο εβδομάδων και με ‘προβληματικές’ προπονήσεις λόγω των υποχρεώσεων της ομάδας των κορασίδων. Πριν τη διακοπή ήμασταν σε πολύ καλή κατάσταση και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι για να διεκδικήσουμε τη νίκη που θα μας κρατήσει ζωντανούς στη διεκδίκηση της τετράδας».

19:00 ΑΣΠ Θέτις - ΑΕΚ Αθηνών «Γ. Γεννηματάς»

Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, η Θέτιδα αναμετράται με την ΑΕΚ με τις γηπεδούχες να «καίγονται» για «τρίποντο» για να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τις όποιες ελπίδες παραμονής τους στην κατηγορία.

Χωρίς προβλήματα η ομάδα της Βούλας και με τον προπονητή, Σούλη Τουρσούγκα, να δηλώνει: «Είναι ένα ματς που πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε για να διατηρήσουμε τις ελπίδες για την παραμονή».

Από την άλλη, ο κόουτς της ΑΕΚ, Γιώργος Σαμαράς, ανέφερε: «Γνωρίζουμε τις δυσκολίες του αγώνα, αλλά στόχος μας είναι όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια να κάνουμε καλή εμφάνιση σε μια από τις τελευταίες μας παραστάσεις στην Α1».

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Κυριακή (12/3)

Γ.Σ Ηλιούπολης-Α.Ο Μαρκοπούλου

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ