Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δερμάτης: "Ο Πανναξιακός πρέπει να μπει στην πρώτη τριάδα"

Δερμάτης: "Ο Πανναξιακός πρέπει να μπει στην πρώτη τριάδα"

Ένας από τους εργάτες του ελληνικού βόλεϊ, ο Γιώργος Δερμάτης, κάτοικος Νάξου πλέον, βράβευσε στην Πορτάρα, την Παναγιώτα Διώτη. Τι δήλωσε στο σάιτ της Ομοσπονδίας.

Ένας από τους εργάτες του ελληνικού βόλεϊ, ο Γιώργος Δερμάτης, κάτοικος Νάξου πλέον, βράβευσε στην Πορτάρα, την Παναγιώτα Διώτη, MVP της 10ης αγωνιστικής της Volleyleague. Ο έμπειρος τεχνικός, μίλησε στο www.volleyball.gr, για την ακραία του Πανναξιακού, για την δουλειά του στη Νάξο, αλλά και για την Εθνική γυναικών.

"Έχω παρακολουθήσει την πορεία της Διώτη και νομίζω ότι χρίζει προσοχής και από τους ομοσπονδιακούς προπονητές. «Έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια από όλες τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε, είναι μια αξιόλογη ελληνίδα αθλήτρια και νομίζω ότι μπορεί να είναι στην Εθνική ομάδα", σχολίασε αρχικά για την ακραία του Πανναξιακού.

Μόνιμος πλέον κάτοικος Νάξου, ο κόουτς, παρακολουθεί από κοντά την προσπάθεια του Πανναξιακού: "Δεν ήταν εύκολα τα πράγματα το καλοκαίρι. Μια ομάδα ανθρώπων μάζεψαν την τελευταία στιγμή χρήματα και φτιάχτηκε, πρόχειρα θα έλεγα, ο Πανναξιακός. Νομίζω ότι με περισσότερη προσπάθεια, ο Πανναξιακός, μπορεί και πρέπει να είναι στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος".

Για τον πρωταθλητή με τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας την δεκαετία του 90, δεν υπάρχει σύγκριση για το επίπεδο του αθλήματος. "Δεν θα ήταν δίκαιο να συγκρίνουμε εποχές. Δυστυχώς η κρίση δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και το ελληνικό βόλεϊ. Για μένα, πρέπει να βγούμε το συντομότερο δυνατόν από αυτό το τούνελ και το σημαντικότερο, να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση που ξανασυμβεί. Να μην μας βρει άλλη κρίση, δεν θα αντέξει το άθλημα…".

Ο προπονητής της Εθνικής γυναικών το 1994 και συνεργάτης του Κουβανού Χιλμπέρτο Χερέρα την τετραετία 93-97 στην Εθνική ανδρών, δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει το επίπεδο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

"Δύο είναι τα προβλήματα που εντοπίζω. Το πρώτο έχει να κάνει με την προετοιμασία και το δεύτερο με τις κλήσεις. Δεν μπορεί σε 15 μέρες να ετοιμαστεί μια ομάδα και από αυτήν να περιμένεις θαύματα. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος προετοιμασίας προκειμένου να δεθούν οι παίκτριες. Επίσης θα προτιμούσα να καλούνται στην Εθνική παίκτριες με προσόντα. Μερικές κλήσεις είναι περίεργες και δεν τις καταλαβαίνω".

Ο Δερμάτης φέτος αναπνέει αέρα Νάξου. Προπονεί παιδιά, ηλικίας δημοτικού σχολείου, στο Φιλώτι, χωριό, 20 χιλιόμετρα μακριά από την Πορτάρα. "Έχουμε περίπου 40 κοριτσάκια, ηλικίας από 10 ως 13, τα οποία αγωνίζονται τόσο στο πρωτάθλημα Παγκορασίδων όσο όμως και στο πρωτάθλημα Κυκλάδων σε επίπεδο γυναικών. Γίνεται προσπάθεια αλλά νομίζω ότι χρειάζεται καλύτερη οργάνωση. Εγώ τουλάχιστον αυτό ζητάω και ελπίζω χρόνο με το χρόνο να το καταλάβουν και οι παράγοντες της ομάδας".

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ