Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Αμφίρροπες αναμετρήσεις στη δεύτερη στροφή

Αμφίρροπες αναμετρήσεις στη δεύτερη στροφή

Τα παιχνίδια του Μαρκόπουλου με τον ΑΟ Θήρας και του Πανναξιακού με τον Άρη ξεχωρίζουν στη δεύτερη αγωνιστική της Α1 βόλεϊ των γυναικών.

Δεύτερη στροφή του πρωταθλήματος του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών με πέντε αναμετρήσεις το Σάββατο (29/10) να ανοίγουν την αυλαία της 2ης αγωνιστικής, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (30/10) με την αναμέτρηση ΑΣ Μακεδόνες - ΑΠΣ Αίας Ευόσμου στις 19.00

18:00 Παναθηναϊκός ΑΟ - ΓΣ Ηλιούπολης (Κλειστό Γυμναστήριο ΜΕΤΣ)

Στο κλειστό του Μετς, ο Παναθηναϊκός που μπήκε με το δεξί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος υποδέχεται τη μαχητική ομάδα της Ηλιούπολης.

Με μοναδική απουσία αυτή της Πένυς Ρόγκα, ο προπονητής των «πρασίνων», Δημήτρης Καζάζης τόνισε: «Η Ηλιούπολη είναι μια έμπειρη ομάδα που αποτελείται από έμπειρες αθλήτριες. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε τα νικηφόρα αποτελέσματα, να ανεβάσουμε την αγωνιστική μας απόδοση και μέσα από το το ματς μας δίνεται αυτή η ευκαιρί α. Χρειάζεται προσοχή. Η ομάδα είναι προετοιμασμένη και έτοιμη να ανταπεξέλθει».

Χωρίς προβλήματα ο ΓΣ Ηλιούπολης θα προσπαθήσει για την καλύτερη δυνατή αγωνιστική παρουσία με την προπονήτρια της ομάδας, Δήμητρα Λυκογιάννη να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Για εμάς και η 2η αγωνιστική θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας απέναντι σε έναν αρκετά ενισχυμένο Παναθηναϊκό. Παρά το αποτέλεσμα της πρεμιέρας, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να αρχίσει η ομάδα να αποβάλει το άγχος της και να βρει το συντομότερο τον αγωνιστικό της ρυθμό».

19:00 Πανναξιακός ΑΟΝ - ΑΣ Άρης (ΔΑΚ Νάξου)

Αναμέτρηση που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα, αυτή που θα πραγματοποιηθεί στο ΔΑΚ Νάξου με δυο ομάδες τον Πανναξιακό και τον Άρη που έχουν κοινούς στόχους και ανταγωνιστικές ομάδες.

Έπειτα από τη νικηφόρα πρεμιέρα, ο ΠΑΟΝ χωρίς απουσίες στο πρώτο επίσημο εντός έδρας παιχνίδι για τη φετινή σεζόν θέλει να κάνει το «2x2» με τον προπονητή της ομάδας, Γιώργο Ρούση να σχολιάζει σχετικά: «Είναι το πρώτο εντός έδρας παχνίδι για εμάς με πλήρη ομάδ α και θέλουμε να δείξουμε καλό πρόσωπο και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά στόχος μας είναι η νίκη απέναντι σε μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς».

Νικηφόρα θέλει να συνεχίσει και ο Άρης την πορεία του στην κούρσα του πρωταθλήματος που μόλις ξεκίνησε. Προβλήματα δεν υπάρχουν με τον κόουτς της Θεσσαλονικιώτικης ομάδας, Δημήτρη Σολκίδη να σημειώνει: «Πέρσι μοιραστήκαμε τις νίκες ενώ και τα δύο ματς κρίθηκαν στο τάι μπρέικ και νομίζω ότι κι αυτό το ματς είναι ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα. Κι οι δύο ομάδες δεν είναι απολύτως έτοιμες καθώς είναι πολύ νωρίς ακόμη, αλλά νομίζω ότι θα προσφέρουμε καλό θέαμα. Έχουμε κι εμείς κι η Νάξος αρκετές αλλαγές στο ροστερ μας, αλλά δεν παύει να είναι ένα παιχνίδι μεταξύ δύο καλών ομάδων και το που θα φτάσουμε στο φινάλε της σεζόν θα εξαρτηθεί κι από το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα».

18:00 ΑΣ Ελπίς - ΑΕΚ Αθηνών («Ι.Λεμονίδης»)

Αμφίρροπη αναμέτρηση αναμένεται και αυτή μεταξύ του ΑΣ Ελπίς και της ΑΕΚ που θα διεξαχθεί στο «Ι.Λεμονίδης» με την Ελπίδα Αμπελοκήπων να... φοράει τα καλά της στον πρώτο επίσημο εντός έδρας αγώνα της στα σαλόνια της Α1 γυναικών και τις δυο ομάδες να θέλουν τους πρώτους τους -ιδιαίτερα σημαντικούς- βαθμούς!

Προβλήματα δεν υπάρχουν στην Ελπίδα με τον προπονητή του ΑΣ Ελπίς, Γιώργο Χρυσομαλλίδη να αναφέρει: «Δίνουμε το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας και θέλουμε να παρουσιάσουμε το καλό μας πρόσωπο. Ο αγώνας με την ΑΕΚ είναι δύσκολος και σημαντικός, αλλά πρέπει να ξεχάσουμε την εμφάνιση της πρεμιέρας και να ανακάμψουμε».

Από την άλλη, η ΑΕΚ θέλει να αφήσει πίσω της την ήττα της πρεμιέρας και να ξεκινήσει τη συγκομιδή πολύτιμων βαθμών με τον τεχνικός της, Δήμο Φιλιππάτο να τονίζει: «Το πρωτάθλημα για εμάς ξεκινά από αυτή την αγωνιστική. Η αναμέτρηση με την Ελπίδα είναι ένα παιχνίδι από το οποίο πρέπει να πάρουμε βαθμούς. Η Ελπίδα είναι μια ομάδα που συμμετέχει πρωτη φορά στην κατηγορία και περιμένουμε να παρουσιαστεί εντελώς διαφορετική σε σχέση με την πρεμιερα της κόντρα στον Αίαντα, αφού αγωνίζεται και μέσα στην έδρα της. Βασικό μας στοιχείο πρέπει να είναι το σερβίς για να μπορέσουμε να βγάλουμε στο γήπεδο όσα έχουμε σχεδιάσει».

18:00 ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil - ΑΟ Θήρας (Δημοτικό Στάδιο Μαρκοπούλου)

Ανταγωνιστική και αμφίρροπη αναμένεται και η αναμέτρηση στο Μαρκόπουλο, με την ομώνυμη ομάδα να υποδέχεται τον ΑΟ Θήρας.

Μετά το «τρίποντο» της πρεμιέρας, το φιλόδοξο και νεανικό σύνολο του Γιάννη Νικολάκη θέλει να συνεχίσει με καλές εμφανίσεις και θετικά αποτελέσματα με τον ίδιο να δηλώνει αναφορικά με την αναμέτρηση: «Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Παίζουμε με μια ομάδα η οποία πέρσι έκανε εκπληκτική πορεία, στην πρεμιέρα κέρδισε τον πρωταθλητή και είναι σίγουρα το φαβορί. Εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ελεύθερα και να πάρουμε ότι μας αναλογεί. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε φτιάξει μια αξιόμαχη ομάδα με χαμηλό μπάτζετ η οποία έχει φιλοδοξίες. Το μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι πόσο καλά και πόσο γρήγορα θα δέσουν οι νεαρές ελληνίδες με τις ξένες. Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε ένα μαχητικό σύνολο και οι πρώτες εντυπώσεις δείχνουν ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο αλλά είναι νωρίς ακόμη».

Από την άλλη, ο ΑΟ Θήρας έρχεται στο Μαρκόπουλο με ανεβασμένη ψυχολογία έπειτα από τη μεγάλη και ιστορική νίκη της πρεμιέρας επί του Ολυμπιακού. Χωρίς προβλήματα η νησιωτική ομάδα θέλει να διπλασιάσει τις νίκες της με τον προπονητή Απόστολο Οικονόμου να τονίζει: «Το παιχνιδι του Σαββάτου ειναι ενα ντέρμπι ανάμεσα σε δυο ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους , σέβομαι πολύ την ομάδα του Μαρκόπουλου, είναι πάρα πολύ καλή ομάδα και αν θέλουμε να το κερδίσουμε μέσα στην έδρα του, θα πρέπει να παίξουμε στα όριά μας . Θεωρώ πως θα γίνει ένα πολύ όμορφο και ανταγωνιστικό παιχνίδι και αυτός που θα επιβάλλει την ποιότητα και την τακτική του συμπεριφορά , θα κερδίσει».

19:00 ΑΣΠΕ Θέτις - Ολυμπιακός ΣΦΠ «Γ. Γεννηματάς»

Στο «Γ. Γεννηματάς» η ομάδα της Θέτιδας Βούλας ετοιμάζεται να υποδεχτεί στην έδρα της τον Ολυμπιακό στο πρώτο επίσημο ματς στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας.

Η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων είναι δεδομένη, ωστόσο η προπονήτρια του ΑΣΠΕ Θέτις, Αγγελική Γεωργοπούλου εστιάζει στην ομάδα της, λέγοντας: «Εμείς σαν ομάδα αλλα κι εγώ από τη νέα αυτή θέση προσπαθώ να δώσω λύσεις σε κάποια τακτικά θέματα, κοιτάμε πώς θα παίξουμε εμείς. Αυτό που προσπαθείς είναι να μπορείς να σταθείς αξιοπρεπώς απέναντι σε ομάδες όπως είναι ο Παναθηναϊκός την πρώτη αγωνιστική ή Ολυμπιακός τώρα. Βασικά θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας να αγκαλιάσει την ομάδα σε αυτή την προσπάθεια στη μεγάλη κατηγορία θέλουμε να νιώθουν ευχάριστα οι παίκτριες και να προσπάθούν για το καλύτερο.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ολυμπιακός μετά το ξεκίνημα με το... αριστερό της πρεμιέρας θέλει να την πρώτη του νίκη στη Βούλα με μια καλή εμφάνιση με τον Μπράνκο Κοβατσεβιτς να σημειώνει: «Ξεκινήσαμε άσχημα τις υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα αφού δεν τα πήγαμε καλά στο πρώτο ματς που παίξαμε στη Σαντορίνη κόντρα στον Α.Ο. Θήρας. Στο δεύτερο παιχνίδι με την Θέτιδα Βούλας, σίγουρα θέλουμε να παίξουμε πολύ καλύτερα και φυσικά να κερδίσουμε. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο για αυτό το ματς».

ΠΗΓΗ: ΕΟΠΕ

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ