ΒΟΛΕΪ

3 νταμπλούχες στο Sport24 (photos, videos)

3 νταμπλούχες στο Sport24 (photos, videos)

Η αρχηγός του Ολυμπιακού Δήμητρα Γιακουμή, η MVP Μανωλίνα Κωνσταντίνου και το χρήσιμο "εργαλείο" Άννα Καβαθά μιλούν στην κάμερα του Κουρκούτι που "τρύπωσε" στο πλοίο της επιστροφής από την Σαντορίνη.

Το γυναικείο βόλεϊ του Ολυμπιακού έγραψε χρυσή σελίδα στην ιστορία του κερδίζοντας το πρώτο του Πρωτάθλημα και παράλληλα και το double. Ζητήσαμε από τις 3 αθλήτριες να μας μιλήσουν για τις φετινές τους περιπέτειες που κατέληξαν σε 2 τρόπαια μέσα σε μια εβδομάδα.

Καταρχάς ας τις γνωρίσουμε. Ξεκινώντας από αριστερά προς τα δεξιά, η Δήμητρα είναι 30 ετών με ύψος 1.86, είναι αρχηγός και αγωνίζεται ως κεντρική, ενώ είναι και μέλος της Εθνικής μας ομάδας. Η Άννα είναι επίσης διεθνής στα 25 της χρόνια, έχει ύψος 1.88 και είναι και αυτή κεντρική. Η Μανωλίνα έκλεισε μόλις τα 20 της χρόνια και με 1.82 ύψος αποτελεί την μία εκ των δύο βασικών ακραίων της ομάδας. Τα καλοκαίρια παρέα με την Μαριώτα Αγγελοπούλου αποτελεί την Εθνική ομάδα της Κύπρου στο beach volley.

3 νταμπλούχες στο Sport24 (photos, videos)

1. Το έχετε συνειδητοποιήσει αυτό που έχετε πετύχει;

Δήμητρα Γιακουμή: Δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει γιατί έχει γίνει σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έχει έρθει το νταμπλ το οποίο ναι μεν το πιστεύαμε αλλά δεν ξέραμε ότι έχει μια τόσο μεγάλη αξία. Κάναμε μια πολύ δύσκολη προσπάθεια μες στον αγωνιστικό χώρο, μας βγήκε θετικά, τώρα πιστεύω ότι θα το βιώσουμε στη φιέστα που θα γίνει στο Καραϊσκάκη, μετά από την απονομή που θα γίνει την Τρίτη που θα παραλάβουμε την κούπα του Πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι εκεί θα ζήσουμε συγκινητικές στιγμές και θα είναι η ανταμοιβή των κόπων μας.

3 νταμπλούχες στο Sport24 (photos, videos)

2. Υπήρξαν στιγμές που δεν πιστεύατε στην ανατροπή και νιώθατε πως "τελειώσατε";

Δήμητρα Γιακουμή: Δεν υπήρξε ποτέ στιγμή που είχαμε πει ότι θα παρατήσουμε την προσπάθειά μας, η προσπάθειά μας τελειώνει με τη λήξη του τελευταίου αγώνα. Είχαμε πει ότι θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε το εις βάρος μας αποτέλεσμα με την ΑΕΚ, το καταφέραμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κάναμε την ανατροπή, είμαστε Πρωταθλήτριες και νταμπλούχες!

Άννα Καβαθά: Εγώ τι θες να πω; Συμφωνώ με την Δήμητρα ότι ήταν δύσκολο μετά τις ήττες που κάναμε, να ξαναβρούμε δύναμη να συνεχίσουμε, αυτό κάναμε και στο τέλος το πετύχαμε.

Μανωλίνα Κωνσταντίνου: Εντάξει ήμασταν 2-0 πίσω, αυτό σίγουρα ήταν κατά για εμάς αλλά δεν μας πτόησε, δεν μας έκανε να τα παρατήσουμε για κανένα λόγο. Ειδικά στο πρώτο παιχνίδι στο γήπεδο της ΑΕΚ μπήκαμε πάρα πολύ δυναμικά, επιβάλαμε τον ρυθμό μας από την αρχή και έπειτα και στα επόμενα παιχνίδια, γι' αυτό ήρθε και το αποτέλεσμα που θέλαμε.

3 νταμπλούχες στο Sport24 (photos, videos)

3. Τι άλλαξε σε εσάς και την ομάδα και καταφέρατε να ανακάμψετε από την δύσκολη θέση που είχατε βρεθεί;

Δήμητρα Γιακουμή: Ξέραμε η κάθε μία ξεχωριστά και σαν σύνολο ότι είμαστε μια πολύ καλή ομάδα. Αυτό μες στον αγωνιστικό χώρο δεν είχε βγει. Ο αντίπαλός μας ήταν η ΑΕΚ που είχε τη δυνατότητα να μας κερδίζει στις λεπτομέρειες. Εμείς πιστέψαμε ότι όντως είμαστε καλύτερη ομάδα, είπαμε ότι θα το αποδείξουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, η κάθε μία έβγαλε πραγματικά την ψυχή της μέσα σε αυτό και με τις αλλαγές οι οποίες έγιναν στη βασική επτάδα, ήρθε το αποτέλεσμα.

Άννα Καβαθά: Συν το ότι η πρώτη νίκη που έγινε στην ΑΕΚ μας έδωσε πολλή ενέργεια και δεθήκαμε πιο πολύ μεταξύ μας ώστε στα επόμενα δύο παιχνίδια να κάνουμε το 0-2 σε 3-2.

3 νταμπλούχες στο Sport24 (photos, videos)

Η συνέντευξη διακόπτεται ξαφνικά από τις αναγγελίες του πλοίου και οι αθλήτριες ξεχνούν ότι υπάρχει κάμερα που συνεχίζει να καταγράφει!

Η Δήμητρα σε κερδίζει και σε επηρεάζει με την ηρεμία της που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ένταση που βγάζει εντός γηπέδου.

3 νταμπλούχες στο Sport24 (photos, videos)

4. Πώς περάσατε χθες βράδυ;

Μανωλίνα Κωνσταντίνου: Όντως είναι ερώτηση αυτή; Πήγαμε για φαγητό, χορέψαμε, γλεντήσαμε, τραγουδήσαμε, ήπιαμε και περάσαμε πάρα πολύ ωραία, πιστεύω το αξίζαμε μετά από μια χρονιά μεγάλης προσπάθειας που οι κόποι μας βγήκαν όλοι σε καλό, έπρεπε να υπάρξει και μια νύχτα εδώ στη Σαντορίνη που θα "τα σπάγαμε".

Άννα Καβαθά: Γιατί δεν προλάβαμε να γιορτάσουμε και το Πρωτάθλημα.

Δήμητρα Γιακουμή: Αλλά έχει και συνέχεια...

Η Άννα είναι ίσως ο πιο ευχάριστος και χαμογελαστός άνθρωπος που έχετε γνωρίσει, γεμάτη θετική ενέργεια.

3 νταμπλούχες στο Sport24 (photos, videos)

5. Λίγα λόγια για την καθημερινότητά σας

Δήμητρα Γιακουμή: Δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος, λόγω των αθλητικών υποχρεώσεων και τα πρωινά εγώ δουλεύω, άρα τις ελεύθερες ώρες τις έχω για ξεκούραση. Τώρα που τελείωσαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις θα κάνω ό,τι κάνουν οι νεότερες.

Άννα Καβαθά: Εγώ με τη Μανωλίνα σχολή, προπόνηση...

Μανωλίνα Κωνσταντίνου: Στο τρέξιμο όλη την ώρα. Εντάξει τώρα που τελειώσαμε θα ξεκουραστώ λίγο και θα ξεκινήσω μπιτς βόλεϊ προπονήσεις. Όλο το καλοκαίρι θα ασχολούμαι με αυτό και πρέπει να δώσω και κάποια μαθήματα για τη σχολή μου.

Άννα Καβαθά: Χωρίς το μπιτς βόλεϊ εγώ, ξεκούραση, αποθεραπεία και μαθήματα, εξεταστική.

Η Μανωλίνα είναι το κλασικό γκρινιάρικο "κριαράκι". Όταν σταματάει να γκρινιάζει όμως είναι το καλύτερο παιδί, δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχουμε την ίδια ημέρα γενέθλια.

3 νταμπλούχες στο Sport24 (photos, videos)

6. Ποια είναι τα σχέδιά σας για τη νέα σεζόν;

Δήμητρα Γιακουμή: Θεωρώ ότι τελειώνει μια πολύ δύσκολη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η νέα σεζόν θα έχει μια νέα δυναμική και ελπίζω να είμαστε όλες μαζί!

3 νταμπλούχες στο Sport24 (photos, videos)

Δείτε ολοκληρωμένο το photo gallery της συνέντευξης εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ