ΒΟΛΕΪ

15αύγουστο με Εύα Χαντάβα (photos)

15αύγουστο με Εύα Χαντάβα (photos)

Λίγο πριν αναχωρήσει για το Αζερμπαϊτζάν και τον επόμενο σταθμό στην καριέρα της, η Εύα Χαντάβα φωτογραφήθηκε για το Κουρκούτι και μας μίλησε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της.

Έχοντας περάσει από Γρεβενά, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πειραιά, Ιταλία, Τουρκία και τώρα Αζερμπαϊτζάν, η διεθνής Γρεβενιώτισσα ακραία έχει μόλις στα 24 της χρόνια αφήσει το δικό της στίγμα στο ελληνικό γυναικείο βόλεϊ.

15αύγουστο με Εύα Χαντάβα (photos)

Ήταν μια καλή -ατομικά- χρονιά για εσένα, αναδείχθηκες ως η πολυτιμότερη παίκτρια στο Πρωτάθλημα της Α1 βάσει αξιολόγησης και 2η σκόρερ, όμως για την ομάδα σου (Βριλήσσια) τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως έπρεπε. Τι έφταιξε γι' αυτό;

Στην αρχή ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά. Μέχρι τα Χριστούγεννα στο τέλος του πρώτου γύρου, η ομάδα έπαιζε πολύ καλά. Μετά τα Χριστούγεννα όμως ξεκίνησαν πολλά εσωτερικά προβλήματα, όχι μόνο οικονομικά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην χαιρόμαστε το παιχνίδι μας, πράγμα που αντικατοπτρίστηκε και στο βόλεϊ που παίζαμε.

Η ομάδα δεν ήταν καθόλου καλά ψυχολογικά και αυτό φάνηκε στη συνέχεια με τα άσχημα αποτελέσματα που ήρθαν. Έχω μια πικρία γι' αυτό προσωπικά, γιατί πραγματικά πιστεύω ότι μπορούσαμε να κάνουμε πολλά περισσότερα.

15αύγουστο με Εύα Χαντάβα (photos)

Ήταν πισωγύρισμα η προσωρινή σου επιστροφή στο ελληνικό Πρωτάθλημα;

Σίγουρα το περασμένο καλοκαίρι η Ελλάδα δεν ήταν η πρώτη επιλογή μου, όμως όλα γίνονται για κάποιο λόγο...

15αύγουστο με Εύα Χαντάβα (photos)

Ποια ήταν η αγαπημένη σου χρονιά σαν αθλήτρια;

Έως τώρα, θα διάλεγα τη δεύτερή μου χρονιά στον Ολυμπιακό (2010-2011). Μπορεί τότε οικονομικά να μην πήγαιναν τα πράγματα τόσο καλά, αλλά στο τέλος η κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση για εμάς, για τον κόπο που είχαμε καταβάλει!

Δεν θα την ξεχάσω ποτέ αυτή τη χρονιά, ήταν ο πρώτος τίτλος για το τμήμα του γυναικείου βόλεϊ του Ολυμπιακού και ο πρώτος δικός μου.

15αύγουστο με Εύα Χαντάβα (photos)

Αζερμπαϊτζάν. Ένας άγνωστος αθλητικός προορισμός για πολλούς. Τι κατάσταση επικρατεί στο τοπικό Πρωτάθλημα και στη χώρα γενικότερα;

Για όσους γνωρίζουν το χώρο του βόλεϊ, το Αζερμπαϊτζάν διαθέτει ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο.

Στο Μπακού έχω πάει αρκετές φορές για παιχνίδια και πραγματικά τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει πάρα πολύ από άποψη ποιότητας ζωής. Είναι χώρα με πετρέλαια, γι' αυτό και η εξέλιξή του ήταν πολύ γρήγορη.

15αύγουστο με Εύα Χαντάβα (photos)

Είχες κι άλλες προτάσεις; Τι σε έκανε να προτιμήσεις το Αζερμπαϊτζάν;

Έκλεισα πάρα πολύ νωρίς φέτος. Με το που ήρθε η πρόταση, δεν μπήκα καν στη διαδικασία να το σκεφτώ! Είπα κατευθείαν το ναι, γιατί πιστεύω ότι ήταν το καλύτερο βήμα που θα μπορούσα να κάνω στην καριέρα μου!

Είχα και κάποιες άλλες προτάσεις στη συνέχεια, αλλά είχα ήδη κλείσει στη Λοκομοτίβ Μπακού. Το προτίμησα γιατί, όπως είπα και πριν, έχει ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο.

15αύγουστο με Εύα Χαντάβα (photos)

15αύγουστο με Εύα Χαντάβα (photos)

15αύγουστο με Εύα Χαντάβα (photos)

Τι φταίει και το ελληνικό Πρωτάθλημα δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό όσο θα έπρεπε;

Κύριος λόγος είναι τα οικονομικά. Η ποιότητα πέφτει αφού κάποιες ομάδες δεν έχουν καν τη δυνατότητα να πάρουν ξένες, αλλά και γιατί στην Ελλάδα μόνο με το βόλεϊ δεν μπορείς να ζήσεις πια. Έτσι είναι απολύτως φυσιολογικό οι παίκτριες να δίνουν προτεραιότητα αλλού.

15αύγουστο με Εύα Χαντάβα (photos)

Εθνική ομάδα. Είχατε κάποιες αναλαμπές αλλά αυτό δεν έφτασε για να διεκδικήσετε κάτι καλύτερο στο Ευρωπαϊκό Λιγκ. Έχει γίνει δουλειά; Μέλλον υπάρχει;

Σίγουρα γίνεται πολύ καλή δουλειά και ειδικά τα δύο τελευταία καλοκαίρια. Σαν ομάδα φέρνουμε καλά αποτελέσματα σε σχέση με πριν. Η ανοδική πορεία που έχουμε σε αυτό το τόσο μικρό χρονικό διάστημα προετοιμασίας, είναι κάτι πολύ θετικό και μας δίνει σίγουρα ελπίδες για το μέλλον.

Το καλό είναι πως είμαστε μια νεανική ομάδα και υπάρχει όρεξη για δουλειά.

15αύγουστο με Εύα Χαντάβα (photos)

Υπάρχουν Ελληνίδες αθλήτριες που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν πέρα από το ελληνικό επίπεδο, αλλά και σε ευρωπαϊκό;

Πιστεύω πως ναι!

Ποια είναι η σχέση σου με το ίντερνετ και τα social media; Ενημερώνεσαι από το ίντερνετ για τα αθλητικά; Sport24 μπαίνεις; Κουρκούτι;

Η σχέση με με το ίντερνετ και τα social media είναι πολύ καλή. Ενημερώνομαι καθημερινά για τα αθλητικά και κυρίως για το βόλεϊ, το Sport24.gr είναι μια ιστοσελίδα που προβάλλει αρκετά το άθλημά μου, με τη βοήθεια του Κουρκούτι, φυσικά!

15αύγουστο με Εύα Χαντάβα (photos)

15αύγουστο με Εύα Χαντάβα (photos)

Η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε κάπου κοντά στο Μαύρο Λιθάρι, τις πρώτες πρωινές ώρες μιας Κυριακής του Ιουλίου. Ευχαριστούμε την αθλήτρια για την υπομονή της!

Μπορείτε να απολαύσετε ολόκληρο το photo-story και σε υψηλή ανάλυση εδώ.

15αύγουστο με Εύα Χαντάβα (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ