ΤΕΝΙΣ

Χτύπησε κριτή με τη ρακέτα

Darian King, of Barbados, returns to oppponent  Pavel Krainik, of Canada, Wednesday at the Andy Simpson Tennis Complex. No. 1 King won 6-1, 6-0. Photo by S. Paige Allen, Lewis, Lewis and Clark Community College.
Darian King, of Barbados, returns to oppponent Pavel Krainik, of Canada, Wednesday at the Andy Simpson Tennis Complex. No. 1 King won 6-1, 6-0. Photo by S. Paige Allen, Lewis, Lewis and Clark Community College. DARIAN KING, OF BARBADOS, RETURNS TO OPPPONENT PAVEL KRAINIK, OF CANADA, WEDNESDAY AT THE ANDY SIMPSON TENNIS COMPLEX. NO. 1 KING WON 6-1, 6-0. PHOTO BY S. PAIGE ALLEN, LEWIS, LEWIS AND CLARK COMMUNITY COLLEGE.

Τη ρακέτα του ήθελε να πετάξει, αλλά την κριτή γραμμών έριξε κάτω. Δείτε το video με το ατυχές συμβάν σε τουρνουά τένις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θυμηθείτε και αλλες περιπτώσεις (videos).

Είναι μια τέχνη και αυτό στο τένις, να πετάς σωστά τη ρακέτα σου. Όταν βέβαια ανάμεσα στον τοίχο και στον τενίστα που πετάει τη ρακέτα του, βρίσκεται μια κουρτίνα συμβαίνουν απρόοπτα.

Κοιτάξτε τι έπαθε ο Ντάριαν Κινγκ, τενίστας από τις Μπαχάμες που βρίσκονται εκτός της πρώτης 300άδας της παγκόσμιας κατάταξης. Σε τουρνουά Challenger στη Βιρτζίνια είχε ήδη χάσει το πρώτο σετ και βρισκόταν και κοντά στον αποκλεισμό, αφού βρισκόταν πίσω με 4-2 στο τάι μπρέικ του δεύτερου σετ.

Ο Κινγκ είχε προφανώς πολλά νεύρα. Οπότε πέταξε τη ρακέτα προς την κουρτίνα. Η ρακέτα αναπήδησε και χτύπησε την κριτή γραμμών στην πλάτη. Η γυναίκα έπεσε κάτω και παρέμεινε εκεί για λίγα λεπτά, αν και το χτύπημα δεν πρέπει να ήταν σφοδρό.

" Δεν τη χτύπησα", φώναζε ο Κινγκ, θέλοντας να πει πως ό,τι συνέβη, δεν έγινε επίτηδες. Όπως και να έχει έχασε τον αγώνα στα χαρτιά και φυσικά αποβλήθηκε από το τουρνουά.

Οι κριτές γραμμών, τα ballboys και ballgirls που βοηθούν στους αγώνες τένις βρίσκονται εκτεθειμένοι στον κίνδυνο από τις ιπτάμενες μπάλες και φυσικά τον εκνευρισμό των παικτών.

Πέρα από τη λεκτική επίθεση της Σερένα Γουίλιαμς σε κριτή στο US Open, δύο περιστατικά στο Λονδίνο προκάλεσαν τον τραυματισμό ενός κριτή και ενός ball girl.

Στο Κουίνς το 2012 ο Αργεντινός Νταβίντ Ναλμπαντιάν κλώτσησε από τα νεύρα του μια διαφημιστική πινακίδα που βρισκόταν κάτω από την καρέκλα ενός κριτή γραμμών. Χτύπησε τον κριτή στο καλάμι και αποβλήθηκε από το τουρνουά.

Ίδια τύχη είχε και το 1995 ο κορυφαίος σύγχρονος Βρετανός τενίστας πριν τον Άντι Μάρεϊ, ο Τιμ Χένμαν. Στο διπλό του Γουίμπλεντον χτύπησε με τη ρακέτα ένα μπαλάκι από τα νεύρα του, το μπαλάκι χτύπησε το ball girl που βρισκόταν κοντά στο αυτί. Ο Άγγλος έγινε ο πρώτος τενίστας που αποβάλλεται στην ιστορία του Γουίμπλεντον. Την επόμενη μέρα επέστρεψε με μια ανθοδέσμη στα χέρια για το ball girl. Θα αγωνιζόταν σε τέσσερις ημιτελικούς στο μονό, αλλά συνήθως έπεφτε πάνω στον Πιτ Σάμπρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ