ΤΕΝΙΣ

Χαρακτήρισε "αδερφούς" τις Γουίλιαμς

Χαρακτήρισε "αδερφούς" τις Γουίλιαμς

Ο ισχυρότερος προπονητής στην ιστορία του ρωσικού τένις, Σαμίλ Ταρπίτσεβ προσέβαλε τις αδερφές Γουίλιαμς και αποβλήθηκε για ένα χρόνο από τα τουρνουά της WTA.

Το αστείο για τη δύναμη των χτυπημάτων των αδερφών Βένους και Σερένα Γουίλιαμς είναι παλιό, ξεπερασμένο από τα τέλη της δεκαετίας του 90'.

Στη Ρωσία ωστόσο φαίνεται πως συνεχίζουν να διασκεδάζουν ακόμα εις βαρος των Αμερικανίδων. Ο κορυφαίος Ρώσος προπονητής σε άνδρες και γυναίκες, ο Σαμίθλ Ταρπσίτσεβ χαρακτήρισε τις δύο τενίστριες που έχουν κατακτήσει 55 τουρνουά Grand Slam, "αδερφούς Γουίλιαμς".

Ο παρουσιαστής της εκπομπής διηγούνταν στον 66χρονο πάλαι ποτέ προσωπικό προπονητή του Μπόρις Γέλτσιν για έναν αγώνα που είχε παρακολουθήσει ανάμεσα στη Μαρία Σαραπόβα και σε μια από τις "μαύρες Αμερικανίδες τενίστριες". Δεν θυμόταν το επίθετο και ο Ταρπίτσεβ επενέβη και είπε δύο φορές "τους αδερφούς Γουίλιαμς".

Από κοντά βρέθηκε και η πρώην Νο3 στον κόσμο, Έλενα Ντεμέντιεβα. Η 33χρονη δεν χαμογέλασε με την ατάκα του προπονητή της, όταν ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή αν φοβόταν να παίξει με τις Γουίλιαμς, απάντησε χαριτολογώντας " φυσικά και είναι τρομακτικό, αλλά τι μπορείς να κάνεις. Δεν ήρθες να με βοηθήσεις. Έπρεπε να τα κάνω όλα μόνη μου".

Τα νέα ταξίδεψαν γρήγορα. Η επαγγελματική ένωση των γυναικών (WTA) επέβαλε βάσει κανονισμών στον Ταρπίτσεβ πρόστιμο 25.000 δολαρίων και τον απέβαλε ένα χρόνο από τα τουρνουά.

Η πρόεδρος της WTA, Στέισι Άλαστερ που βρίσκεται στη Σιγκαπούρη για τους τελικούς της WTA τόνισε πως προσπαθεί να απομακρύνει τον Ταρπίστσεβ από τη θέση του προέδρου στο διοικητικό συμβούλιο του "Kremlin Cup", ενός επιτυχημένου μεικτού τουρνουά της WTA και της ATP που φιλοξενείται κάθε χρόνο. Η WTA απαιτεί να ζητήσει δημόσια συγνώμη ο Ρώσος τεχνικός.

Ο Ταρπίστσεβ είναι μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής και θα έχει σύντομα μπελάδες γιατί η αμερικανική ομοσπονδία τένις ενημέρωσε ήδη την αντίστοιχη Ολυμπιακή επιτροπή.

Η κλήρωση των τελικών της WTA

Η Σερένα Γουίλιαμς, Νο1 στον κόσμο, βρίσκεται στη Σιγκαπούρη για να διεκδικήσει τον τίτλο στο τουρνουά των 6.500.000 δολαρίων. Δεν έχει σχολιάσει ακόμα το σχόλιο του Ρώσου προπονητή.

Κληρώθηκε να αντιμετωπίσει στον Κόκκινο Όμιλο τη Σιμόνα Χάλεπ, την Εζενί Μπουσάρ και την Άνα Ιβάνοβιτς. Στον Λευκό Όμιλο βρίσκονται η Μαρία Σαραπόβα, η Πέτρα Κβίτοβα, η Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα και η Κάρολαϊν Βοζνιάκι.

Το τουρνουά ξεκινάει τη Δευτέρα (20/10). Την πρόκριση στα ημιτελικά παίρνουν οι πρώτες δύο από κάθε όμιλο. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 26 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ