ΤΕΝΙΣ

"Χαμαιλέων" το γήπεδο της Λιλ

"Χαμαιλέων" το γήπεδο της Λιλ

Ίσως οι Γάλλοι δεν καταφέρουν να κατακτήσουν το Davis Cup, ωστόσο έχουν κερδίσει τη μάχη των εντυπώσεων με την εκπληκτική "μεταμόρφωση" του ποδοσφαιρικού γηπέδου "Πιέρ Μορουά" (videos).

Το Davis Cup, το τουρνουά των εθνικών ομάδων στο τένις, βγαίνει από τα κλειστά γυμναστήρια όποτε υπάρχει η δυνατότητα. Στο στάδιο "δε λα Καρτούχα" της Σεβίλλης οι Ισπανοί είχαν κατασκευάσει προσωρινή οροφή για να φιλοξενήσουν τους τελικούς το 2011, ενώ φέτος η αναμέτρηση των Ηνωμένων Πολιτειών με την αντίστοιχη της Μεγάλης Βρετανίας έγινε σε γήπεδο μπέιζμπολ σε μια δαπάνη που άγγιξε τα 750.000 δολάρια.

Ο φετινός τελικός ανάμεσα στη Γαλλία και στην Ελβετία διεξάγεται από την Παρασκευή (21/11) στη Λιλ, στο ποδοσφαιρικό γήπεδο "Πιέρ Μορουά".

Το γήπεδο που εγκαινιάστηκε το 2012 έχει χωρητικότητα 50.186 θέσεων, αλλά στον τελικό θα χρησιμοποιηθούν 27.000 θέσεις και όπως είναι φυσικό τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί εδώ και αρκετές μερες.

"Χαμαιλέων" το γήπεδο της Λιλ

Ένας από τους λόγους που η Λιλ εξασφάλισε το πολυπόθητο χρίσμα από τη γαλλική ομοσπονδία είναι η προβολή του video με τη μεταμόρφωση του "Πιέρ Μορουά" σε κλειστό μπάσκετ για τις ανάγκες του Ευρωμπάσκετ το 2015 όπου θα φιλοξενηθεί η τελική φάση.

Για τον τελικό του Davis Cup το "Πιέρ Μορουά" χωρίστηκε στα δύο. Η βόρεια πλευρά θα φιλοξενήσει αγώνες Supercross και μονάχα η νότια πλευρά το τουρνουά τένις.

Οι υπάλληλοι του σταδίου είχαν 48 ώρες μπροστά τους από την Κυριακή το βράδυ (16/11) για να ολοκληρώσουν την αλλαγή και να παραδώσουν ένα κορτ. Το γήπεδο έπρεπε να είναι διαθέσιμο στους παίκτες την Τρίτη (18/11) για την προπόνηση των παικτών.

Το μισό γήπεδο που προοριζόταν για το τένις σηκώθηκε προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί τα... υλικά για την επιφάνεια. Πέντε φορτηγά μετέφεραν 30 τόνους ασβεστόλιθο για να στρωθεί η επιφάνεια, ενώ απλώθηκαν και τρεις τόνοι τριμμένο τούβλο για να αποκτήσει το κορτ το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα.

Έγιναν οι γραμμές, μπήκε το φιλέ, οι διαφημιστικές πινακίδες. Παράλληλα μια άλλη ομάδα ανέλαβε το φωτισμό, την εγκατάσταση ηχητικού συστήματος. Εγκαταστάθηκαν γεννήτριες για να αυξηθεί η θέρμανση του χώρου.

Θα αναρωτηθείτε προς τι τόσος κόπος; Η γαλλική ομοσπονδία έχει υπολογίσει πως τα έσοδα από τη διοργάνωση θα είναι 7.500.000 ευρώ, το 67% θα προκύψει από τη διάθεση των εισιτηρίων. Αν υπολογίσετε και τα έσοδα από το Supercross δίπλα, τότε είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί το "Πιέρ Μορουά" κυνηγάει τέτοιες διοργανώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ