ΤΕΝΙΣ

Χάλεπ και Στίβενς διεκδικούν το τρόπαιο στο Roland Garros!

Romania's Simona Halep celebrates after defeating Japan's Naomi Osaka during their fourth round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 22, 2018. (AP Photo/Ng Han Guan)
Romania's Simona Halep celebrates after defeating Japan's Naomi Osaka during their fourth round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 22, 2018. (AP Photo/Ng Han Guan) AP

Η Σιμόνα Χάλεπ, Νο1 στον κόσμο, θα αναμετρηθεί με την Σλόαν Στίβενς στον τελικό του Roland Garris (9/6). Απέκλεισαν τις Γκαρμπίν Μουγκουρούθα και Μάντισον Κις αντίστοιχα.

Η Σιμόνα Χάλεπ, Νο1 στον κόσμο, απέκλεισε χθες (7/6) από το Roland Garros και την Γκαρμπίν Μουγκουρούθα, για να προκριθεί σε ακόμα έναν τελικό στο Παρίσι, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την παραμονή της στην κορυφή της WTA.

Η Ρουμάνα τενίστρια θα έχει την 4η ευκαιρία της να κατακτήσει τον πρώτο της Grand Slam τίτλο, αφού επιβλήθηκε της Ισπανίδας με 6-1, 6-4 και προκρίθηκε στον τελικό του παρισινού τουρνουά για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Η Χάλεπ χρειάστηκε 1 ώρα και 32 λεπτά για να αφήσει εκτός διοργάνωσης την αντίπαλό της, σε έναν αγώνα που είχε δυο περισσότερους winners από την Ισπανίδα, 16 έναντι 14.

Με την πρόκριση αυτή, η Χάλεπ εξασφάλισε και την παραμονή της στο Νο1, όπου βρίσκεται σερί από την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου έως σήμερα. Πλέον, θα έχει τώρα μια 3η ευκαιρία να κατακτήσει το Roland Garros, μετά τους χαμένους τελικούς του 2014 (Μαρία Σαραπόβα) και του 2017 (Γέλενα Οσταπένκο).

Αντίπαλός της θα είναι η Σλόαν Στίβενς. Η 25χρονη Αμερικανίδα ήταν η μεγάλη νικήτρια της εμφύλιας μάχης, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-4, 6-4) της Μάντισον Κις, για να προκριθεί στον πρώτο της τελικό στο Παρίσι και δεύτερο συνολικά σε Grand Slam διοργάνωση. Ταυτόχρονα, εξασφάλισε και την πρώτη της είσοδο στο Top5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Στίβενς, η οποία δεν είχε αγωνιστεί ξανά στα προημιτελικά του γαλλικού Όπεν μέχρι φέτος, δεν είχε λάβει μέρος στο περσινό Roland Garros. Έχει εξασφαλίσει ήδη 1.300 βαθμούς, που θα τη φέρουν στο Νο4 του κόσμου. Αυτή είναι η θέση που θα έχει είτε κατακτήσει το τρόπαιο στο Παρίσι, είτε όχι.

Η Στίβενς κέρδισε για 3η φορά την Κις σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Στην τελευταία τους συνάντηση, την είχε κερδίσει για τον τελικό του US Open το 2017, με 6-3, 6-0. Σε επτά αναμετρήσεις στο παρελθόν με την Χάλεπ, η Ρουμάνα έχει κερδίσει πέντε φορές τη Στίβενς, ενώ στο χώμα το σκορ είναι 2-0 για την αντίπαλο της Στίβενς.

AP Photo/Ng Han Guan

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ