ΤΕΝΙΣ

Ώρα ημιτελικών στο Λονδίνο

Ώρα ημιτελικών στο Λονδίνο

Μια νίκη μακριά από τον τελικό στην O2 Arena βρίσκονται ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Ρότζερ Φέντερερ αρκεί να επικρατήσουν των Κέι Νισικόρι και Σταν Βαβρίνκα αντίστοιχα.

Τζόκοβιτς και Βαβρίνκα όπως λίγο πολύ αναμενόταν συμπλήρωσαν την τετράδα των ημιτελικών στο Λονδίνο. Ο Νόλε έκανε τρεις τις νίκες του στον όμιλο απέναντι στον Τσέχο Τόμας Μπέρντιχ που προσπαθούσε να μαζέψει όσα περισσότερα games μπορούσε, στην καλύτερη ένα σετ (την ιδανική αλλά ουτοπική έτσι όπως παίζει ο Σέρβος περίπτωση να κέρδιζε μάλλον δεν την είχε σκεφτεί ούτε ο ίδιος), μπας και ο Τσίλιτς νικούσε στο βραδινό ματς τον Βαβρίνκα και προέκυπτε τριπλή ισοβαθμία. Το 6-2, 6-2 δεν τον βοήθησε ενώ και ο Ελβετός παρότι χρειαζόταν μόνο 3 games για να πάρει την πρόκριση έπαιξε το παιχνίδι μέχρι τέλος και πέτυχε τη νίκη 6-3, 4-6, 6-3.

Του Δημήτρη Σιάτη

Δεν μας εξέπληξε κάτι από τη χτεσινή μέρα. O Τζόκοβιτς χάρηκε πολύ με μια ακόμα εύκολη νίκη του που προέκυψε από την υψηλού επιπέδου απόδοσή του, έκλεισε τη χρονιά στο νούμερο 1 για τρίτη φορά στην καριέρα του (2011, 2012 οι προηγούμενες) και σίγουρα θα θέλει να την σφραγίσει με την κατάκτηση του τροπαίου στον τελικό της Κυριακής.

Πρώτο εμπόδιό του ο Κέι Νισικόρι που έχει το εκπληκτικό 2-2 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις! Είναι λοιπόν ένας παίκτης που μπορεί να δυσκολέψει τον Νόλε, για να τα καταφέρει όμως θα πρέπει ν' αποφύγει τα αβίαστα λάθη, να βάζει μέσα το πρώτο σερβίς και να ρισκάρει με επιτυχία πολλά down the line backhand χτυπήματα. Αν ο Νόλε βέβαια συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό κάθε τακτική και προσπάθεια τού Ιάπωνα θα πάει περίπατο.

Στον άλλο ημιτελικό ο Βαβρίνκα συναντά τον συμπατριώτη του Ρότζερ Φέντερερ έχοντας την πίστη ότι αν παίξει καλά μπορεί να τον κερδίσει. Ο Ρότζερ παίζει εξαιρετικά όμως η αλήθεια είναι ότι το ματς εμπεριέχει κινδύνους γι' αυτόν. Ο Βαβρίνκα επιτίθεται κι από τις δύο πλευρές του γηπέδου (μοναδικό το backhand του με το ένα χέρι από το οποίο μπορούν να προκύψουν πολλά winners), ενώ και το σερβίς του αν έχει υψηλά ποσοστά στο πρώτο είναι ιδιαίτερα πιεστικό. Ο Φέντερερ θα δουλέψει πολύ το slice στο retour του, δεν θα πιέσει τόσο στο backhand ,είτε χρησιμοποιώντας slice για να κρατήσει “χαμηλά” τον Βαβρίνκα, είτε απλά γυρίζοντας βαθιά την μπάλα με πολύ σπιν, αλλά σε κάθε ευκαιρία θα προσπαθήσει να τελειώσει τον πόντο με forehand. Τέλος αναμένεται το ανέβασμα στο φιλέ να αποτελεί πρωταρχικό του μέλημα, ιδιαίτερα μετά από ένα καλό πρώτο σερβίς (κι εδώ θα παίξει πολύ slice).

Τζοκοβιτς-Νισικόρι λοιπόν στις 16:00 (ΟΤΕ TV) και Φέντερερ-Βαβρίνκα στις 22:00 (ΟΤΕ TV).

* Ο Δημήτρης Σιάτης είναι καθηγητής φυσικής αγωγής με ειδικότητα στο τένις και συγγραφέας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ