ΤΕΝΙΣ

Βόμβα: Εκτός συνέχειας του Australian Open ο Τζόκοβιτς

Βόμβα: Εκτός συνέχειας του Australian Open ο Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς γνώρισε τον αποκλεισμό από την συνέχεια του Australian Open, χάνοντας 3-2 σετ από τον Ουζμπέκο, Ντένις Ιστόμιν, σε έναν αγώνα που κράτησε κάτι λιγότερο από πέντε (!) ώρες. (VIDEO)

Αλλιώς περίμενε το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς ο Νόβακ Τζόκοβιτς και αλλιώς εξελίσσεται. Ο Σέρβος τενίστας, κάτοχος 12 Grand Slam, αποκλείστηκε στον 2ο γύρο του Australian Open στη Μελβούρνη με θύτη έναν τενίστα από το Ουζμπεκιστάν.

O Ντένις Ιστόμιν, Νο119 της παγκόσμιας κατάταξης, επιβλήθηκε 3-2 σετ του Νόλε σε έναν αγώνα που κράτησε κάτι λιγότερο από πέντε ώρες και έγινε ο πρώτος τενίστας που αφήνει εκτός τόσο νωρίς σε ένα Grand Slam τον Σέρβο από το 2008 και ο πρώτος εκτός του Top-100 που πέτυχε κάτι τέτοιο με τον συγκεκριμένο αντίπαλο. Το πανηγύρισε με την ψυχή του και δικαιωματικά.

Ο 30χρονος, ο οποίος έχει ως καλύτερη θέση της καριέρας του το Νο33 της ATP, προκάλεσε σοκ στον κόσμο του τένις με το κατόρθωμά του και ο Τζόκοβιτς βίωσε ό,τι και το 2008 στο Roland Garros. Είχε πολλά χρόνια για να υποστεί τέτοιο κάζο ο Νόλε.

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό! Ο Denis Istomin πραγματοποίησε πιθανότατα τον καλύτερο αγώνα της ζωής του και μετά από μια εξαντλητική μάχη με τον Novak Djokovic, "εκθρόνισε" τον Σέρβο από το Australian Open, με 7-6 (8), 5-7, 2-6, 7-6 (5), 6-4.

Ο Τζόκοβιτς έχασε για πρώτη φορά σε αγώνα πέντε σετ από το 2014, όταν στο ίδιο γήπεδο είχε ηττηθεί από τον Στάνισλας Βαβρίνκα. Είχε επτά διαδοχικές νίκες σε αγώνες πέντε σετ και σήμερα (19/1) μπήκε ένα τέλος στο σερί του. Αν μη τι άλλο, θα κάνει πολύ καιρό να το ξεχάσει ο Σέρβος, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Τα σετ ήταν 7-6 (8), 5-7, 2-6, 7-6 (5), 6-4 για τον Ιστόμιν, ο οποίος πέτυχε τον άθλο της καριέρας του και σίγουρα είναι ήδη μια από τις μορφές του φετινού Open ό,τι και αν κάνει στην συνέχεια. Ο Ουζμπέκος έδειξε όμως ότι είναι σκληρό καρύδι και δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν στο court.

Για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια, ο Τζόκοβιτς δεν θα είναι στον 3ο γύρο του Australian Open, όπου μετρούσε 40 νίκες στις τελευταίες 41 αναμετρήσεις του. Ο νικητής θα αντιμετωπίσει τον Πάμπλο Καρένο Μπούστα στον 3ο γύρο της διοργάνωσης, μετά και τη νίκη του Ισπανού επί του Κάιλ Έντμουντ με 6-2, 6-4, 6-2. Το "παραμύθι" στη Μελβούρνη συνεχίζεται...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ