ΤΕΝΙΣ

Βασίλισσα η Ελβετία με Φέντερερ

Βασίλισσα η Ελβετία με Φέντερερ

Ο Ρότζερ Φέντερερ έκανε αυτό που περίμεναν οι συμπατριώτες του, κέρδισε τον Γκασκέ με 3-0 σετ και οδήγησε την Ελβετία στην κατάκτηση του Davis Cup απέναντι στη Γαλλία για πρώτη φορά στην ιστορία της. (VIDEO)

Στην κορυφή του κόσμου στο τένις βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ελβετία. Ο Ρότζερ Φέντερερ πήρε την πολυπόθητη νίκη κόντρα στον Γκασκέ με 3-0 σετ και η Ελβετοί πανηγύρισαν έξαλλα τη μεγάλη επιτυχία τους.

Μπορεί ο Βασιλιάς των Ελβετών να μην ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να έχασε στον αγώνα της Παρασκευής να ηττήθηκε από τον Μονφίς, ωστόσο συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του Davis Cup.

Βασίλισσα η Ελβετία με Φέντερερ

Τόσο στο διπλό του Σαββάτου με συμπαίκτη τον Βαβρίνκα όσο και στον κρίσιμο αγώνα της Κυριακής απέναντι στον Γκασκέ έκανε το καθήκον του και οδήγησε την Ελβετία στην κορυφή. Ο 33χρονος Ελβετός, ήταν εξαιρετικός απέναντι στον Γκασκέ και επιβλήθηκε με 3-0 σετ (6-4, 6-2, 6-2). Με εντυπωσιακό σερβίς (δεν χρειάστηκε να σώσει ούτε break point), εξαιρετικό παιχνίδι τόσο από τη baseline όσο και κοντά στο φιλέ (18/23), ο 33χρονος μαέστρος χρειάστηκε 1 ώρα και 52 λεπτά για να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη και αμέσως μετά πνίγηκε στις αγκαλιές των συμπατριωτών του που μπήκαν μέσα στο court για να τον αποθεώσουν.

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη για τους Ελβετούς και ο αγώνας που θα συμπλήρωνε το πρόγραμμα των αγώνων ανάμεσα στον Μονφίς και τον Βαβρίνκα δεν έγινε ποτέ. "Έχω κερδίσει πολλά στην καριέρα μου. Δεν χρειαζόμουν τίποτα. Αυτός ο τίτλος είναι για τα παιδιά" είπε μεταξύ άλλων ο Φέντερερ.

Το πανόραμα των αγώνων:

Παρασκευή 21/11

Βαβρίνκα - Τσόνγκα 3-1 (6-1 3-6 6-3 6-2)

Μονφίς - Φέντερερ 3-0 (6-1 6-4 6-3)

Σάββατο 22/11

Φέντερερ/Βαβρίνκα - Μπενετό/Γκασκέ 3-0 (6-3 7-5 6-4)

Κυριακή 23/11

Φέντερερ - Γκασκέ 3-0 (6-4, 6-4, 6-2)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ