ΤΕΝΙΣ

Βασιλιάς στο Λονδίνο ο Ντίμιτροφ

Grigor Dimitrov of Bulgaria lifts the trophy after beating David Goffin of Belgium in their ATP World Tour Finals singles final tennis match at the O2 Arena in London, Sunday Nov. 19, 2017. (AP Photo/Tim Ireland)
Grigor Dimitrov of Bulgaria lifts the trophy after beating David Goffin of Belgium in their ATP World Tour Finals singles final tennis match at the O2 Arena in London, Sunday Nov. 19, 2017. (AP Photo/Tim Ireland) AP

Ο Γκριγκόρ Ντίμιτροφ κατέκτησε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του αφού επιβλήθηκε στον τελικό του ATP Finals επί του Νταβίντ Γκοφάν με 7-5, 4-6, 6-3.

Με ονειρικό τρόπο ολοκληρώθηκε η χρονιά για τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Ο Βούλγαρος τενίστας επιβλήθηκε με 7-5, 4-6, 6-3 επί του Γκοφάν, κατέκτησε τον τίτλο του ATP Finals και τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Τι άλλο να ζητήσει από μία χρονιά στην οποία κατέκτησε συνολικά τέσσερις τίτλους.

Για να τα καταφέρει όμως έπρεπε να λυγίσει την αντίσταση του εξαιρετικού Νταβίντ Γκοφάν. Ο Βέλγος το πάλεψε μέχρι το τέλος, αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το θαύμα του. Μάλιστα, ο Γκοφάν προηγήθηκε με 3-1 και 4-2, αλλά ο Ντίμιτροφ βρήκε τον τρόπο να απαντήσει κατακτώντας τα επόμενα πέντε από τα έξι game και να φτάσει στην κατάκτηση του σετ με 7-5.

Μεγάλη μάχη είχαμε και στο δεύτερο σετ. Εκεί όπου ο Γκοφάν έκανε ένα break στο έβδομο game του σετ το οποίο και έτσι προηγήθηκε με 4-3 και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να πάρει το σετ με 6-4. Έτσι, έλυσαν τις διαφορές τους στο τρίτο και τελευταίο σετ. Ο Ντίμιτροφ ήταν εντυπωσιακός και μπήκε δυνατά με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 5-2 και στη συνέχεια να κατακτήσει το σετ με 6-3 και μαζί το ματς.

Photo credits: AP Photo/Tim Ireland

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ