ΤΕΝΙΣ

"Βασιλιάς" στη Βασιλεία ο Φέντερερ

Roger Federer of Switzerland celebrates after defeating Rafael Nadal of Spain in their men's singles final match of the Shanghai Masters tennis tournament at Qizhong Forest Sports City Tennis Center in Shanghai, China, Sunday, Oct. 15, 2017. (AP Photo/Andy Wong)
Roger Federer of Switzerland celebrates after defeating Rafael Nadal of Spain in their men's singles final match of the Shanghai Masters tennis tournament at Qizhong Forest Sports City Tennis Center in Shanghai, China, Sunday, Oct. 15, 2017. (AP Photo/Andy Wong) AP

Ο Ρότζερ Φέντερερ έκανε την ανατροπή απέναντι στον Χουάν Ντελ Πότρο και με 6-7 (5), 6-4, 6-3 κατέκτησε το τουρνουά της Βασιλείας. Έγραψε ιστορία ο Ελβετός!

Ένα φανταστικό τελικό είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι του τένις ανάμεσα στον Ρότζερ Φέντερερ και τον Χουάν Ντελ Πότρο. Ο Ελβετός ήταν τελικά εκείνος που χαμογέλασε στο τέλος αφού με 6-7 (5), 6-4, 6-3 πήρε την νίκη στο τουρνουά της Βασιλείας.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά σε τρεις τελικούς που ο Φέντερερ καταφέρνει να επικρατήσει επί του Αργεντινού αντιπάλου του στο τουρνουά της Βασιλείας.

Για να φτάσει στην κατάκτηση της κορυφής και να γνωρίσει την αποθέωση από τους συμπατριώτες του χρειάστηκε να ανεβάσει στροφές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο Φέντερερ έφτασε κοντά στην κατάκτηση του πρώτου σετ αφού ήταν μπροστά με 5-4 και έφτασε κοντά στο break που θα του έδινε το 1-0. Αντίθετα, ο Ντελ Πότρο εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Ελβετού και οδήγησε το σετ σε tie break το οποίο και κατέκτησε για να κάνει εκείνος το 1-0!

Από εκεί και πέρα και με την ψυχολογία στα ύψη ο Ντελ Πότρο τα έδωσε όλα, πίεσε όσο περισσότερο μπορούσε τον Φέντερερ, όμως ο Ελβετός με μερικά χτυπήματα βγαλμένα από το ένδοξο παρελθόν του θύμισε σε όλους γιατί είναι κατά πολλούς ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών. Με φανταστικές αντιδράσεις κάθε φορά που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο κατάφερε να πάρει τα δύο επόμενα σετ με 6-4 και 6-3 για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου.

Αυτός ήταν ο έβδομος τίτλος του Φέντερερ μέσα στο 2017 επίδοση που αποτελεί ρεκόρ, ενώ συνολικά έφτασε τους 95! Επιπρόσθετα, αυτός είναι ο όγδοος τίτλος του Φέντερερ στη γενέτειρα του. Τέλος έγινε ο δεύτερος αθλητής σε κατακτήσεις τίτλων πίσω μόνο από τον Τζίμι Κόνορς που έχει 109!

Photo credits: AP Photo/Andy Wong

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ