ΤΕΝΙΣ

Τζόκοβιτς: "Υπάρχει επαφή με τους προπονητές"

Τζόκοβιτς: "Υπάρχει επαφή με τους προπονητές"

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς τόνισε πως όποιος παίκτης λέει πως δεν έχει επικοινωνία με τον προπονητή του την ώρα του αγώνα είναι υποκριτής.

Η συζήτηση ανάμεσα σε έναν αθλητή του τένις και τον προπονητή του την ώρα του αγώνα δεν είναι επιτρεπτό από τους κανονισμούς της ITF και της ATP, αλλά ωστόσο είναι κοινά αποδεκτό πως αυτό συμβαίνει. Αυτό άλλωστε παραδέχτηκε δημόσια ο Νόβακ Τζόκοβιτς τονίζοντας πως και ο ίδιος δέχεται οδηγίες από τον Μπόρις Μπέκερ.

"Έχουμε τους τρόπους μας να συνεννοηθούμε. Μπορώ να του πω αν κάτι είναι καλό ή είναι κακό. Τότε είναι στο χέρι του να το αλλάξει", είπε αρχικά ο Νόλε.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: "Δε νομίζω ότι εξαπατούμε. Ο προπονητής απλά δίνει τη διαβεβαίωση, σου δίνει αυτή την εμπιστοσύνη. Δεν είναι απαραίτητο να μου πει που να σερβίρω ή πως πρέπει να παίξω, επειδή αυτό δε συμβαίνει. Είναι περισσότερο μια ενθάρρυνση, υποστήριξη και διαβεβαίωση, κάτι που είναι βασικό εκείνες τις στιγμές. Δεν μπορούμε να υποκρινόμαστε πως αυτό δε συμβαίνει στο τένις.

Φυσικά, υπάρχουν περιπτώσεις που συμβαίνει, και όχι μόνο με τους κορυφαίους παίκτες, αλλά με όλους. Το τένις είναι πολύ ανταγωνιστικό άθλημα. Είσαι μόνος στο court και υπάρχουν κάποιοι κανόνες. Επίσης όμως, υπάρχουν φορές που η ομάδα του παίκτη επικοινωνεί μαζί του όταν εκείνος πάει στην πετσέτα του, ή με άλλους τρόπους.

Νομίζω πως είναι μια χαρά, αρκεί να μην είναι πολύ συχνό. Επίσης, είναι στο χέρι του διαιτητή να αποφασίσει αν κάποιος παραβιάζει τον κανονισμό ή όχι. Πιστεύω ότι εφόσον ο διαιτητής μπορεί να το ανεχθεί, είναι μια χαρά."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ