ΤΕΝΙΣ

Τζόκοβιτς vs Μάρεϊ στον τελικό του Roland Garros

Τζόκοβιτς vs Μάρεϊ στον τελικό του Roland Garros

O Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε εύκολα τον Ντόμινικ Τίεμ με 3-0 σετ και προκρίθηκε στον 20ο Grand Slam τελικό της καριέρας του, ισοφαρίζοντας τον Ραφαέλ Ναδάλ. Αντίπαλός του θα είναι ο Βρετανός, Άντι Μάρεϊ, ο οποίος επιβλήθηκε του Σταν Βαβρίνκα.

Ήταν φαβορί και το επιβεβαίωσε. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του Αυστριακού, Ντόμινικ Τίεμ, επικρατώντας 3-0 σετ (6-2, 6-1, 6-4) στον ημιτελικό του Roland Garros και προκρίθηκε στον 20ο τελικό του σε Grand Slam, όσους έχει και ο Ραφαέλ Ναδάλ.

Ο Νόλε θέλει το τρόπαιο για να φτάσει τα τέσσερα σερί Grand Slam, αποδεικνύοντας ότι είναι ο Νο1 τενίστας στον κόσμο. Ο Τζόκοβιτς θα βρίσκεται στον τελικό του Roland Garros για τέταρτη φορά και τρίτη σερί, κυνηγώντας το τρόπαιο που λείπει από τη συλλογή του. Όσο για τον Αυστριακό, ανεβαίνει πλέον στο Νο7 της ATP.

Ο Τζόκοβιτς ξεπέρασε το εμπόδιο του Τίεμ για τρίτη φορά ισάριθμες αναμετρήσεις, ενώ βελτίωσε το ρεκόρ του στη φετινή σεζόν σε 43-3. Ο Σέρβος θα αγωνιστεί στον 92ο τελικό της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον 65ο τίτλο του, ενώ φέτος μετράει ήδη πέντε (Qatar Open, Australian Open, Indian Wells Masters, Miami Masters και Madrid Masters).

Αντίπαλός του θα είναι ο Άντι Μαρέι, ο οποίος νίκησε τον περσινό νικητή, Στάνισλας Βαβρίνκα, με 3-1 σετ (6-4, 6-2, 4-6, 6-2) και γίνεται ο πρώτος Βρετανός ύστερα από 79 χρόνια, που θα αγωνιστεί στον τελικό του γαλλικού Όπεν. Αυτός θα είναι ο δέκατος Major τελικός για τον 29χρονο τενίστα, που ήταν πρωταθλητής στο US Open το 2012 και στο Wimbledon το 2013.

Αποκλεισμός για Τσιτσιπά

Εξάλλου, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε στα προημιτελικά του Junior Roland Garros ύστερα από 19 σερί νίκες μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, όπου κατέκτησε δύο τίτλους στα Futures των 10.000 δολαρίων της Ιταλίας, καθώς και το Trofeo Bonfiglio στο Μιλάνο. Ο Έλληνας τενίστας, ηττήθηκε από τον Καναδό, Ντένις Σαποβάλοβ με 6-4, 6-2 και μπήκε τέλος στην πορεία του στο τουρνουά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ