ΤΕΝΙΣ

Τζόκοβιτς: "Μπορώ να ξεπεράσω τον Φέντερερ"

Τζόκοβιτς: "Μπορώ να ξεπεράσω τον Φέντερερ"

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς τόνισε πως στόχος του είναι να κατακτήσει και άλλους Grand Slam τίτλους και να βρεθεί στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Συνέντευξη στη "Mundo Deportivo" παραχώρησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς με αφορμή την παρουσία του Μαδρίτη. Ο 29χρονος Σέρβος αναφέρθηκε στο Ρολαν Γκαρός που έρχεται, αλλά και τον μεγάλο του στόχο που δεν είναι άλλος από το προσπεράσει τους Ναδάλ και Φέντερερ και να φτάσει στην κορυφή των κατακτήσεων σε Grand Slam.

Αυτή τη στιγμή ο "Νόλε" έχει 11 τίτλους, ο Ρόι Έμερσον έχει έναν παραπάνω, οι Ναδάλ και Σάμπρας έχουν από 14 και ο Φέντερερ 17.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ο 29χρονος Σέρβος έχει μπροστά του αρκετά χρόνια ώστε να φτάσει και να ξεπεράσει αρκετούς από αυτούς. "Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι δεν μπορώ να ξεπεράσω τον Φέντερερ και τον Ναδάλ. Πραγματικά πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Όμως, αν το σκέφτεσαι πολύ, μπορεί να επηρεαστείς αρνητικά και εγώ αυτή τη στιγμή θέλω να παραμείνω συγκεντρωμένος. Είμαι 29 ετών και δεν είμαι πλέον τόσο νέος για αθλητής του τένις, αν και σκοπεύω να παίξω για πολλά ακόμη χρόνια.

Δεν βλέπω να έρχεται το τέλος και δεν το σκέφτομαι καν. Όσο παίζω τένις, θέλω να διατηρήσω αυτό το επίπεδο και να έχω την ευκαιρία να κερδίσει πολλούς ακόμη τίτλους Grand Slam" τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζόκοβιτς.

Φυσικά, αναφέρθηκε και στο Ρολαν Γκαρός δείχνοντας ότι υπολογίζει τον Ράφαελ Ναδάλ: "Ο Ναδάλ έχει χάσει μόνο δύο παιχνίδι στο Roland Garros, σε ολόκληρη την καριέρα του. Τα ρεκόρ του μιλάνε από μόνα τους. Γι'αυτό ακριβώς θα είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί, για την ακρίβεια το μεγαλύτερο φαβορί. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι'αυτό. Φέτος παίζει πολύ καλύτερα και έχει ανέβει το επίπεδό του. Όμως, επιμένω, αυτός και εγώ δεν είμαστε οι μοναδικοί που μπορούμε να κερδίσουμε τίτλους. Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί.."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ