ΤΕΝΙΣ

Τζόκοβιτς & Μάρεϊ στον επαναληπτικό

Τζόκοβιτς & Μάρεϊ στον επαναληπτικό

Οι "κουμπάροι" Νόβακ Τζόκοβιτς και Άντι Μάρεϊ θα αναμετρηθούν στο δεύτερο ημιτελικό των ανδρών στο Αυστραλιανό Όπεν.

Τρίβουν τα χέρια τους από χαρά οι άνθρωποι της ATP, καθώς έχουν δύο σούπερ ημιτελικούς στο Αυστραλιανό Όπεν. Μετά την αναμέτρηση του Ρότζερ Φέντερερ με τον Ράφα Ναδάλ, σήμερα (25/1) ο Νόβακ Τζόκοβιτς πέρασε στους "4" και θα παίξει με τον Άντι Μάρεϊ την Παρασκευή (27/1).

Πρόκειται για τον επαναληπτικό του περσινού τελικού των ανδρών στον οποίο επικράτησε κατά κράτος ο Σέρβος στο ξεκίνημα μιας εκπληκτικής χρονιάς.

Για πρώτη φορά στη σύγχρονη εποχή οι "Big Four" δηλαδή οι κορυφαίοι τέσσερις παίκτες στην παγκόσμια κατάταξη θα λύσουν τις διαφορές τους στα ημιτελικά ενός Grand Slam τουρνουά.

Ο Τζόκοβιτς, κάτοχος του τίτλου και φαβορί του τουρνουά, προκαλεί ανησυχία με την υγεία του, καθώς σε ορισμένα σημεία του προημιτελικού με τον Νταβίδ Φερέρ έπιανε τον αριστερό ιγνυακό τένοντα, ενώ είχε προβλήματα αναπνοής.

Πέρα από όλα αυτά ήταν εξαιρετικός στην επικράτηση του με 6-4, 7-6 (7-4), 6-1 με αντίπαλο τον σπουδαίο Ισπανό που μάλλον γεννήθηκε σε λάθος εποχή και δεν μπορεί να βρίσκεται ανάμεσα στους τέσσερις πρώτους.

Ο Μάρεϊ πάλι που έχει αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση εξαιτίας της παρουσίας του Ίβαν Λεντλ στο πλευρό του, νίκησε με 6-3, 6-3, 6-1 τον πρώτο μεταπολεμικό Ιάπωνα τενίστα στα προημιτελικά Grand Slam.

Ο Νισικόρι αποκλείστηκε μεν, αλλά έβγαλε τον πόντο του ματς, ένα επιτυχημένο "χοτ ντογκ" που θα ζήλευε και ο Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Τζόκοβιτς και ο Μάρεϊ συνδέονται με στενή φιλία από τα παιδικά χρόνια τους. Λίγο έλειψε να γίνουν και συμπαίκτες στη βρετανική ομάδα του Davis Cup, ενώ ο Μάρεϊ θέλει να παντρέψει τον Τζόκοβιτς με τη μνηστή του, Γέλενα.

Την Πέμπτη (26/1) θα διεξαχθεί ο ημιτελικός Φέντερερ-Ναδάλ και την Παρασκευή (27/1) ο αγώνας Τζόκοβιτς-Μάρεϊ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ