ΤΕΝΙΣ

Τσόνγκα, o άνθρωπος που σπάει τα σερί

Τσόνγκα, o άνθρωπος που σπάει τα σερί

Δύο μεγάλα σερί νικών έχει καταφέρει να σπάσει ο Βίλφριντ Τσόνγκα με τους Ρότζερ Φέντερερ και Μάρκο Παγδατή να είναι τα θύματα του. (VIDEOS)

Αυτή τη στιγμή είναι ο κορυφαίος Γάλλος τενίστας και σύμφωνα με τους ειδικούς θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα πράγματα εάν κατάφερνε να διατηρεί την ψυχραιμία του και να μην υποπίπτει σε πολλά αβίαστε λάθη.

Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός πως ο Βίλφριντ Τσόνγκα μας έχει χαρίσει ορισμένες μεγάλες στιγμές.

Η ανατροπή που έκανε κόντρα στον Μάρκο Παγδατή είναι ενδεικτική των δυνατοτήτων του. Ο Γάλλος έχανε μπροστά στους συμπατριώτες του με 2-0 σετ, αλλά κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να φτάσει στη νίκη με 7-6(6), 6-3, 3-6, 2-6, 2-6.

Το αξιοσημείωτο όμως είναι κάτι άλλο. Ο Παγδατής στους προηγούμενους 55 αγώνες που είχε προηγηθεί με 2-0 στα σετ κατάφερνε πάντα να φτάσει στη νίκη με τον Γάλλο να του σπάει αυτό το εντυπωσιακό σερί.

Οι καλύτερες στιγμές της ανατροπής του Τσόνγκα

Όταν είχε σπάσει το 178-0 του Φέντερερ

Πολλοί όμως δεν θυμούνται ότι αυτό το κατόρθωμα του Τσόνγκα δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που είχε κάνει στο Γουίμπλεντον το 2011. Τότε είχε αντιμετωπίσει τον Ρότζερ Φέντερερ και βρέθηκε να χάνει 2-0 σετ.

Μάλιστα, η απόδοση τότε του σπουδαίου Ελβετού είχε κάνει μία θαυμάστρια του να φωνάξει από τις κερκίδες κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ ότι είναι ιδιοφυΐα. Παρ'όλα αυτά ο Τσόνγκα βρήκε τον τρόπο να κάνει την ανατροπή και με 3-6, 6-7, 6-4, 6-4, 6-4 να πάρει εκείνος την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Ενδεικτικό του επιτεύγματος του, πέρα από το γεγονός ότι επιβλήθηκε απέναντι σε κάποιον που μετρούσε έξι κατακτήσεις του Γουίμπλεντον, ήταν ότι μέχρι το συγκεκριμένο παιχνίδι ο Φέντερερ μετρούσε ένα επικών διαστάσεων σερί. Συγκεκριμένα, ο Ελβετός μέχρι εκείνο το παιχνίδι μετρούσε ένα ασύλληπτο 178-0 στα ματς που προηγήθηκε με 2-0.

Θυμηθείτε εκείνο το παιχνίδι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ