ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: "Στο τάι μπρέικ όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο στα πέναλτι!"

Greece's Stefanos Tsitsipas returns the ball to Spain's Rafael Nadal during the Barcelona Open Tennis Tournament final in Barcelona, Spain, Sunday, April 29, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
Greece's Stefanos Tsitsipas returns the ball to Spain's Rafael Nadal during the Barcelona Open Tennis Tournament final in Barcelona, Spain, Sunday, April 29, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικαλέστηκε τον Κριστιάνο Ρονάλντο για τη νίκη του στο τάι μπρέικ με τον Ρομπέρτο Καρμπαγές Μπαένα. Τι ανέφερε για τον Πορτογάλο σούπερ σταρ.

Την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά στο Εστορίλ εξασφάλισε χθες (4/5) ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος νίκησε τον Ρομπέρτο Καρμπαγές Μπαένα με 6-7 (2), 6-2, 7-6 (3). Με αυτήν την πρόκριση, ο 19χρονος πρωταθλητής θα μπει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο top-40 την επόμενη εβδομάδα, όπου θα είναι ο μοναδικός τενίστας που δεν έχει πατήσει ακόμη τα 20.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως αντιμετώπισε το χθεσινό τάι μπρέικ, λες και επρόκειτο για διαδικασία των πέναλτι, εξηγώντας πως έκανε αυτό που θα έκανε αντίστοιχα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, τον οποίον επικαλέστηκε.

"Πήγα σ' αυτό το τάι μπρέικ, σα να ήταν διαδικασία των πέναλτι. Όπως κάνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Πρώτα σκεφτόμουν κι έπειτα εκτελούσα", είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

"Ήμουν πολύ συγκεντρωμένος μετά το 3-0. Ήξερα πως το κλειδί για να κερδίσω, ήταν να μείνω όσο πιο κοντά γίνεται στο σκορ. Ήταν πολύ σημαντικό για την ψυχολογία μου. Αφού κέρδισα τους πρώτους δυο πόντους, ένιωσα πως είχα το πάνω χέρι. Ένιωσα δυνατότερος και είχα περισσότερη αυτοπεποίθηση στα χτυπήματά μου από εκείνον.

Αυτοί οι δυο πόντοι με βοήθησαν πολύ, γιατί αλλιώς θα ήμουν πίσω με 5-0 και θα ήταν καταστροφικό. Κατάφερα να διατηρήσω την υπομονή μου και να μείνω κοντά στο σκορ. Μετά έκανε λίγα λάθη και πήρα 7 πόντους στη σειρά. Ήταν απίστευτο".

AP Photo/Manu Fernandez

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ