ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: "Σπουδαίο το 2016, ακόμα καλύτερο το 2017"

Τσιτσιπάς: "Σπουδαίο το 2016, ακόμα καλύτερο το 2017"

Μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το δικό του απολογισμό για το 2016 και δήλωσε έτοιμος για έκανε ακόμα καλύτερο 2017.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μεγάλωσε μέσα στο 2016. Αποχαιρέτησε τα Juniors από το Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης και ήδη βρίσκεται στο Νο 207 εκείνης των ανδρών. Ο 18χρονος Έλληνας τενίστας είναι απόλυτα ικανοποιημένος για όσα έζησε τη χρονιά που έφυγε και μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook δήλωσε έτοιμος για ένα ακόμα καλύτερο 2017.

Αναλυτικά η δήλωση του Τσιτσιπά: "Το 2016 υπήρξε μια σπουδαία τενιστική χρονιά για μένα. Έλαβα πολλά, που θα με συντροφεύουν πάντοτε, σπουδαίες αναμνήσεις, και στιγμές εντός και εκτός γηπέδου. Κατάφερα να ολοκληρώσω την σεζόν χωρίς τραυματισμούς, κάτι το το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Κατάφερα να «πιάσω» τον στόχο μου και να ανέβω στο Νο1 των Juniors, τελειώνοντας το χρόνο μερικές θέσεις μακριά από το Top-200 στη βαθμολογία της ATP, και έτσι θα παλέψω για να παίξω στο πρώτο μου Grand Slam στο επαγγελματικό τένις, τον Ιανουάριο του 2017 στο Australian Open.

Στο «διπλό» πήραμε το Wimbledon με τον Κένεθ Ράισμα με το επίτευγμα αυτό, να είναι τεράστιο και για τους δυο μας, αλλά και των χωρών μας. Αυτό το τρόπαιο μας χάρισε υπερηφάνεια, μιας και σημαίνει πολλά. Κατάφερα να πάρω τέσσερις ITF singles Pro Circuit τίτλους και άλλους τρεις στο διπλό. Έφτασα επίσης, σε δυο τελικούς στα μονά και στα διπλά (ένα με τον αδελφό μου Πέτρο). Η διάκριση στο «Bonfiglio» ήταν επίσης ένας πολύ σημαντικός τίτλος για μένα, ήταν αυτός που με έφερε στην πρώτη θέση στην κατάταξη της ITF Juniors.

Κερδίζοντας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των U18 στην Ελβετία και το χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Επίσης, κατάφερα να αγωνιστώ σε ATP Challenger, εκεί από όπου ξεχωρίζω τους τελικούς στο Μαρόκο. Μερικές εβδομάδες αργότερα, κατάφερα να εξασφαλίσω την πρώτη μου Wildcard στο ATP World Tour, για το ATP 500 Swiss Indoors στη Βασιλεία. Αυτό ήταν ένα καταπληκτικό συναίσθημα για μένα, κάτι αναπάντεχο για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Ευχαριστώ την οικογένειά μου, την ομάδα μου, τους fans μου, τα αδέλφια μου, τον Κωνσταντίνο Οικονομίδη, που μου έδωσε μία επιπλέον προοπτική να παίζω παθιασμένα ακόμη και κόντρα σε τόσο στενούς φίλους. Η Adidas είναι πάντα εκεί για μένα και μου έδωσε έξτρα κίνητρα, ο προπονητής και ο μπαμπάς μου, Απόστολος Τσιτσιπάς είναι πάντα δίπλα μου και πιστεύει σε μένα. Μου τονίζει, ότι όλα μπορούν να συμβούν.

Η ζωή είναι ένα τίποτα χωρίς πάθος, ένα πάθος που κρατάει χρόνια, και κάθε φορά σου υπενθυμίζει ότι κάτι νέο έχει μόλις αρχίσει. Ελπίζω μέσα από τη δουλειά, να έχω ακόμα καλύτερη χρονιά. Περιμένω ένα φανταστικό και αξέχαστο 2017"!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ