ΤΕΝΙΣ

Τον ξεπροβόδισαν με "Sieg Heil"

Τον ξεπροβόδισαν με "Sieg Heil"

Ο Ντάστιν Μπράουν έχει γερμανική υπηκοότητα, αλλά είναι μαύρος. Η εικόνα του ενόχλησε θεατή του τουρνουά τένις "Mercedes Cup" στη Στουτγάρδη που τον χαιρέτισε, όπως ακριβώς απαιτούσε ο Χίτλερ.

Οι ιδιοκτήτες του τουρνουά "Mercedes Cup" στη Στουτγάρδη έδωσαν μια περιουσία για να μετατρέψουν το μέχρι το 2014 αδιάφορο τουρνουά (σ.σ. διεξάγεται μετά το Γουίμπλεντον σε χωμάτινη επιφάνεια) στον πρώτο σταθμό του Ράφα Ναδάλ στην προετοιμασία του στο χορτάρι. Τα γήπεδα τους τα επιμελείται η ομάδα ανθρώπων που φροντίζει τα κορτ στο "All England Club".

Έχουν τοποθετήσει ταμπέλες όπου ζητούν από τους επισκέπτες να μην πατάνε στο χορτάρι, αλλά στην πραγματικότητα χρειάζονται ταμπέλες και προσωπικό ασφαλείας για να διώχνουν τους ρατσιστές.

Τον ξεπροβόδισαν με "Sieg Heil"

Ο Τζαμαϊκανός Ντάστιν Μπράουν με γερμανικό διαβατήριο (σ.σ. έχει γεννηθεί στη Γερμανία από Γερμανίδα μητέρα) κατήγγειλε στο Twitter πως μετά το τέλος της προπόνησης του, ένας άνδρας του φώναξε "Sieg Heil" δηλαδή "Ζήτω η Νίκη", ένας χαιρετισμός που καθιερώθηκε από τον Αδόλφο Χίτλερ. Παραμένει άγνωστο αν ο συγκεκριμένος άνδρας συνοδεύτηκε εκτός του κλαμπ.

Στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στο τένις υπάρχει ρατσισμός όχι μόνο προς τους μαύρους παίκτες. Θυμίζουμε πως η Σερένα Γουίλιαμς επέστρεψε να αγωνιστεί μόλις φέτος μετά από 14 χρόνια στο Ίντιαν Γουέλς μετά από ρατσιστική επίθεση που είχαν δεχθεί ο πατέρας της, Ρίτσαρντ, η ίδια και η αδερφή της, η Βένους. Η τελευταία που καθόταν στην κερκίδα και άκουσε τη λέξη "νέγρος" δεν έχει αποδεχθεί την πρόσκληση του δισεκατομμυριούχου Λάρι Έλισον να επανέλθει στο τουρνουά. Ο πρώτος άνδρας, μαύρος νικητής στο Γουίμπλεντον, ο Άρθουρ Ας πέρασε όλη του τη ζωή, πολεμώντας το ρατσισμό.

Ο Μπράουν, ο οποίος ένιωθε τόσο άνετα στη Γερμανία για να κοιμάται μέσα στο τροχόσπιτο του, είναι ιδιαίτερα καλός στο χορτάρι. Το 2014 στο Άλε νίκησε τον Ράφα Ναδάλ στην πρώτη εμφάνιση του Ισπανού μετά την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός για ένατη φορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ