ΤΕΝΙΣ

Τον "καθάρισε" σε 87 λεπτά!

Τον "καθάρισε" σε 87 λεπτά!

Στον ημιτελικό του US Open για 10η φορά στην ιστορία του προκρίθηκε ο Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος έκανε επίδειξη ισχύος απέναντι στον Ρισάρντ Γκασκέ, κερδίζοντάς τον 3-0 σετ (6-3, 6-3, 6-1) σε λιγότερο από μιάμιση ώρα αγώνα.

Ο 34χρονος Ελβετός, θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του αμερικανικού Grand Slam τον Σταν Βαβρίνκα. Σημειώνεται ότι ο Φέντερερ είναι ο μοναδικός που συνεχίζει στο US Open χωρίς να έχει χάσει σετ, τη στιγμή που ο Βαβρίνκα έχει χάσει μόλις ένα!

Ο Φέντερερ τελείωσε τον αγώνα με 8 άσους και 50 winners, έναντι ενός άσου και 8 winners του 29χρονου Γάλλου.

Αν προκριθεί σε βάρος του Βαβρίνκα, θα διεκδικήσει τον πρώτο grand slam μετά από 3 χρόνια, όταν είχε κατακτήσει το Wimbledon και τον 18 major τίτλο συνολικά στην τεράστια καριέρα του.

Ο Βαβρίνκα, ο οποίος απέκλεισε τον Κέβιν Αντερσον στα προημιτελικά (6-4, 6-4, 6-0), έχει μόλις 3 νίκες σε 19 αγώνες με αντίπαλο τον Φέντερερ. Τον είχε κερδίσει όμως 3-0 σετ, στην τελευταία τους μονομαχία στο Roland Garros.

"Ξέρω πως έχω μόνο δύο αγώνες ακόμα και μια τεράστια πρόκληση βρίσκεται μπροστά μου. Είμαι πολύ μακριά όμως για να σκέφτομαι το τρόπαιο. Νομίζω πρέπει να κάνεις τέτοιες σκέψεις μόνο αν είσαι στον τελικό, ποτέ πιο πριν", τόνισε ο Βαβρίνκα και συμπλήρωσε: "Ήταν το καλύτερο ματς για μένα στο τουρνουά. Είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που έπαιξα. Προσπαθούσα να είμαι πολύ επιθετικός στις επιστροφές".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ