ΤΕΝΙΣ

Το σήκωσε ο Μάρεϊ στη Βιέννη

Το σήκωσε ο Μάρεϊ στη Βιέννη
© AP

Το Erste Bank Open της Βιέννης κατέκτησε ο Άντι Μάρεϊ ο οποίος επικράτησε με 2-1 σετ επί του Φερέρ στον τελικό. Δεύτερος τίτλος για την Παβλιουτσένκοβα στη Μόσχα.

Εξαιρετικό θέαμα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι φίλοι του τένις είδαν την αναμέτρηση ανάμεσα στον Άντι Μάρεϊ και τον Νταβίντ Φερέρ για τον τελικό του Erste Bank Open στη Βιέννη.

Σε ένα κατάμεστο γήπεδο ο Βρετανός ήταν ο μεγάλος νικητής με 2-1 σετ έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι.

Ο Ισπανός ήταν εκείνος που ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με 7-5. Στο δεύτερο σετ ο Μάρεϊ έμοιαζε να έχει περισσότερες δυνάμεις και πιο καθαρό μυαλό και έφτασε εύκολα στο 6-2.

Στο τρίτο σετ είχαμε μια πραγματική μάχη. Ο Βρετανός έδειξε να διατηρεί το μομέντουμ αφού ξεκίνησε με break (1-0), όμως ο Νταβίντ Φερέρ απάντησε με το ίδιο νόμισμα τρεις συνεχόμενες φορές και έφτασε μια ανάσα από τη νίκη.

Τελικά όμως ο Μάρεϊ ήταν εκείνος που πανηγύρισε την κατάκτηση του σετ με 7-5 και τη νίκη με 2-1 σετ. "Είναι η πρώτη μου φορά εδώ και η ατμόσφαιρα του γηπέδου είναι φανταστική. Απόλαυσα το τένις εδώ από τον 1ο γύρο. Θέλω να πω ότι λυπάμαι για το Νταβίντ. Ήταν πολύ δύσκολο το ματς σήμερα" είπε ο Άντι Μάρει, στην τελετή απονομής του 30ου τίτλου της καριέρας του.

Απ'την πλευρά του, ο Φερέρ είπε: "Είμαι στεναχωρημένος αλλά πρέπει να συγχαρώ τον Άντι και την ομάδα του. Ελπίζω να προκριθώ στο Λονδίνο. Πριν 11 χρόνια έδωσα τον πρώτο μου αγώνα με το Ρότζερ Φέντερερ εδώ. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα και αγωνίστηκα στον τελικό".

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Το σήκωσε ο Μάρεϊ στη Βιέννη

Βασίλισσα στο σπίτι της

Τρία σετ χρειάστηκε η Αναστασια Παβλιουτσένκοβα για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Kremlin Cup στη Μόσχα.

Η Ιρίνα Καμέλια Μπεγγκού ήταν εκείνη που έβαλε δύσκολα στη Ρωσίδα και την ανάγκασε σε ένα πραγματικό ντέρμπι. Αυτή ήταν η εικόνα των δύο πρώτων σετ με την Παβλιουτσένκοβα να παίρνει το πρώτο με 6-4 και την Μπενγκού να απαντά παίρνοντας το δεύτερο με 7-5.

Στο τρίτο σετ τα πράγματα είναι πιο εύκολα με την Παβλιουτσένκοβα να είναι πιο συγκεντρωμένη και να κάνει το 2-1 σετ κατακτώντας τον τίτλο και γεμίζοντας τον λογαριασμό της κατά 710.000 δολάρια.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του αγώνα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ